Δίκταμο 5ml

19.90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 2225
Είδος Αιθέρια Έλαια
Υλικό 100% Καθαρό Αιθεριο Ελαιο
Βάρος 5 ml
Προέλευση Greece (Crete)
Ονομασία origanum dictamus
Ημερομηνία λήξης 10-2018
Τo Δίκταμο είναι η κοινή ονομασία του φυτού Origanum Dictamus. Το αιθεριο ελαιο του Δικταμου προέρχεται από απόσταξη ατμού των φύλλων του τα οποία φέρουν στην επιφάνειά τους ένα πλήθος από αδενικές τρίχες. Τα κύρια συστατικά του αιθέριου ελαίου του δίκταμου είναι οι τρεις ουσίες καρβακρόλη, θυμόλη και πουλεγκιόνη οι οποίες προσδίδουν στο φυτό τις εξαιρετικές αντισηπτικές και αντισπασμωδικές του ιδιότητες του.

Ετσι το αιθέριο έλαιο τoυ Δικταμου χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία ως χαλαρωτικό ,τονωτικό, αντιφλεγμονώδες ,μυοχαλαρωτικό ,σπασμολυτικό, επουλωτικό και στυπτικό. Επίσης όπως αναφέραμε είναι γνωστές οι αντισηπτικές του ιδιότητες που το κάνουν ιδανικό εναντίον ακμής και λιπαρότητας, η έντονη δράση του ενάντια στην κυτταρίτιδα και η σημαντική αντιγηραντική του δράση. Μπορείτε να ανακουφιστείτε από τραύματα, εγκαύματα και τσιμπήματα εντόμων διαλύοντας 15 σταγόνες ελαίου σε 50 ml αμυγδαλέλαιου και κάνοντας επάλειψη.

Το αιθεριο ελαιο του Δικταμου συνδυάζεται πολύ καλά με : Μελισσόχορτο, Λεβάντα, Λουίζα.

Για να ενημερωθείτε σχετικά με την ασφαλή χρήση των αιθεριων ελαιων παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Οι φίλες και φίλοι των Sensities που ασχολούνται επαγγελματικά με το μασαζ και την αρωματοθεραπεια μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας, για να λάβουν έκπτωση 20% επί της τιμής των αιθεριων ελαιων.

  Δείτε επίσης


litsea cubeba
€ 4.40   € 3.00

Myristica fra grans
€ 39.50   € 23.90

mentha spicata
€ 8.90   € 4.90

jasminum officinale
€ 8.90

Citrus nobilis
€ 4.90
  Επιστροφή στην κορυφή