Καψελλα 100gr

ΚΑΨΕΛΛΑ (SHEPHERD'S PURSE)- SENSITIES Βότανα.

H Καψελλα (Capsella bursa) ή Αγριοκαρδαμούδα είναι ένα μικρό μονοετές φυτό που ευδοκιμεί στην Ανατολική Ευρώπη και τη Μικρά Ασία. Χρήσιμο είναι ολόκληρο το φυτό.

Στη σύγχρονη βοτανοθεραπεια η Καψέλλα χρησιμοποιείται κυρίως ως αιμοστατικό. Οι αμίνες που περιέχει η Καψελλα (acetylcholine, choline, histamine, tyramine) και κατά κύριο λόγο η τυραμίνη, παρουσιάζουν έντονη αιμοστατική δράση. Για το λόγο αυτό η Καψελλα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σε περιπτώσεις συχνών ρινορραγιών, εσωτερικών αιμορραγιών (π.χ. αιμόπτυση, αίμα στα ούρα κτλ.), ιδιαίτερα έντονων περιόδων (υπερβολική εμμηνορρυσία), γαστρορραγιών και για την αντιμετώπιση των αιμορροϊδων και της φλεβίτιδας. Πρέπει να σημειωθεί πως πολλές εσωτερικές αιμορραγίες μπορεί να οφείλονται σε σοβαρά οργανικά προβλήματα και απαιτούν την άμεση συνδρομή ιατρού.

Εκτός των άλλων, η Καψελλα περιέχει χολίνη, φλαβονοειδή (luteolin, disometin, hesperetin κτλ.), σαπωνίνες, έλαιο μουστάρδας, βιταμίνες C και Κ.

Για να προετοιμάσετε ένα ρόφημα, προσθέστε 1-2 κουταλάκια του αποξηραμένου βοτανου σε νερό που έχει βράσει (3-4 φορές την ημέρα μεταξύ των γευμάτων).

Τα βότανα είναι και πρέπει να αντιμετωπίζονται ως φάρμακα. Στα Sensities δεν υποστηρίζουμε την αυτοθεραπεία και σας προτείνουμε να συμβουλεύεστε πάντοτε το γιατρό σας πριν από τη λήψη τους. Για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με τη λήψη των βοτάνων πατήστε εδώ.

Είδος
Herbs
Βάρος
100gr.
Χρόνος Παράδοσης
1 - 3 days
Κωδικός
756
Τιμή
€2.90