Μανταρίνι Κόκκινο (Tangerine) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body

€ 4,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 1207
Είδος Αιθέρια Έλαια
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Προέλευση Spain
Βάρος 10 ml
Ονομασία citrus reticulata
Barcode 5200431900787
Εταιρεία Nature & Body
To Κοκκινο Μανταρίνι (Tangerine) είναι ο καρπός του φυτού με την επιστημονική ονομασία Citrus Reticulata, της οικογένειας των Ρυτοειδών.
Τo αιθέριο έλαιο του Κόκκινου Μανταρινιού προέρχεται από ψυχρή έκθλιψη της φλούδας του καρπού και έχει κιτρινοπορτοκαλί χρώμα και ένα γλυκό, έντονο, ελαφρά κιτρώδες άρωμα. Στην Κινέζικη ιατρική και στην Ayurveda χρησιμοποιούνταν ανέκαθεν για να ηρεμεί το νου και να χαλαρώνει το σώμα. Συνδυάζεται πολύ καλά με μοσχοκάρυδο, λεμόνι, περγαμόντο, μοσχολέμονο, πορτοκάλι, γκρέιπφρουτ.

Το αιθέριο έλαιο Κοκκινο Μανταρίνι (Tangerine) της εταιρίας Ethereal Nature είναι ένα ξεχωριστό προιόν με σημαντική θεραπευτική δράση. Ρυθμιστής του κεντρικού νευρικού συστήματος, το μανταρίνι έχει χαλαρωτικές, ηρεμιστικές και ελαφρά υπνωτικές ιδιότητες. Σύγχρονες έρευνες έχουν καταδείξει ότι οι εισπνοές του αιθέριου ελαίου αυξάνουν σημαντικά τη διάρκεια και ποιότητα του ύπνου. Γνωστό τονωτικό της πέψης, το έλαιο μανταρινιού καταπολεμά με επιτυχία τη δυσπεψία, τη γαστραλγία, την αεροφαγία, τα ηπατικά προβλήματα και τον μετεωρισμό (τυμπανισμό), ενώ ως πολύτιμη πηγή αντιοξειδωτικών έχει αποδειχθεί ότι αδρανοποιεί τις ελεύθερες ρίζες που καταστρέφουν τα κύτταρα του οργανισμού, ενώ φαίνεται ότι. αποτελεί φυσική θεραπεία κατά των παθήσεων που σχετίζονται με την ηλικία, όπως επίσης και από τα εξωτερικά σημάδια της γήρανσης.

Επιπλέον, συμβάλλει στην καταπολέμηση της ακμής και στην εξισορρόπηση της λιπαρότητας στο δέρμα, ενώ είναι ιδανικό για την αντιμετώπιση των ραγάδων. Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε d- λεμονίνη, (πάνω από 75% της σύστασής του), το έλαιο μανταρινιού έχει σημαντική αντιφλεγμονώδη δράση, ενώ φαίνεται πως συμβάλλει ιδιαίτερα στην καταστολή ανάπτυξης και εξάπλωσης του καρκίνου. Τέλος, αρκετές έρευνες έχουν καταδείξει το έλαιο μανταρινιού ως φυσικό συντηρητικό τροφών, ιδανικό για την καταπολέμηση της ανάπτυξης παθογόνων μικροοργανισμών, βακτηρίων και μυκήτων. Το καταπραϋντικό και ζεστό του άρωμα το καθιστά ιδανικό για να φρεσκάρετε το χώρο σας.

Προσοχή! Είναι φωτοτοξικό. Πρέπει να αποφεύγεται η χρήση του πριν την έκθεση στον ήλιο.

Είναι ένα από τα ασφαλέστερα αιθέρια έλαια, ιδιαίτερα δημοφιλές για χρήση από τα παιδιά.

Οι φίλες και φίλοι των Sensities που ασχολούνται επαγγελματικά με το μασαζ και την αρωματοθεραπεία μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας, για να λάβουν έκπτωση 10% επί της τιμής των αιθέριων ελαίων.

Δείτε επίσης

Frisk Synergy 5ml Terpenic Labs
€ 4,90
Ευκάλυπτος (Eucalyptus) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body eucalyptus globulus
€ 3,00
Σέλινο Πόσιμο 10ml Terpenic labs apium graveolens
€ 9,90
Ρίγανη Μαρόκου (Oregano) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body origanum compactum
€ 5,90
Θυμάρι Λευκό 10ml Terpenic Labs thynus mastichina
€ 9,90
Επιστροφή στην κορυφή