Χαμομήλι Ρωμαϊκό (Roman Chamomile) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body

€ 19,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 1242
Είδος Αιθέρια Έλαια
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Βάρος 10 ml
Ονομασία anthemis nobilis
Εταιρεία Nature & Body
Barcode 5200431900800
Προέλευση United Kingdom
Το Ρωμαϊκό Χαμομηλι (Chamomile Roman) επιστημονική ονομασία Anthemis Nobilis L.(Ανθεμίδα η ευγενής) είναι ένα πολυετές φυτό της οικογένειας των αστεροειδών το οποίο μοιάζει σε εμφάνιση με το γερμανικό χαμομήλι, ενώ παράλληλα διαθέτει και παρόμοιες φαρμακολογικές δράσεις με αυτό. Οι αρχαίοι Έλληνες το ονόμασαν «μήλο χαμαί» («μήλο του εδάφους»), λόγω της οσμής του που ομοιάζει με μήλου και ως θεραπευτικό φυτό έχει ιστορία, ειδικά στην περιοχή της Μεσογείου, μεγαλύτερη των 2.000 χρόνων. Ιστορικά γνωρίζουμε ότι το χρησιμοποιούσαν οι Αιγύπτιοι, ενώ αποτελούσε και ένα από τα εννιά ιερά βότανα των Σαξώνων, γνωστό με την ονομασία ‘maythen’.

Το αιθέριο έλαιο του Ρωμαϊκού Χαμομηλιού προέρχεται από απόσταξη των ανθών του και έχει χρώμα υποκίτρινο, σχεδόν διαφανές και άρωμα ποώδες, με λουλουδένιες και φρουτώδεις νότες. Τα κύρια μόρια της χημειοτυπικής του σύστασης είναι οι εστέρες: αγγελικό και τιγλικό οξύ, οι αλκοόλες: αμυλικές και ισοβουτυλικές και οι κετόνες: L-trans-Πινοκαρβόνη,1,8-κινεόλη, ουσίες με αναλγητική, αντισπασμωδική, αντισηπτική, αντιφλεγμονώδη, ηρεμιστική και τονωτική δράση.

Το αιθέριο έλαιο του Ρωμαϊκού Χαμομηλιού είναι γνωστό για τις καταπραϋντικές και ηρεμιστικές του ιδιότητες. Βοηθάει στην ανακούφιση από το άγχος, μειώνει την αγωνία, την ένταση, τον θυμό, και το φόβο, προάγει την υπομονή και την ηρεμία, ενώ αντιμετωπίζει αποτελεσματικά και περιπτώσεις επιλόχειας κατάθλιψης. Ρίξτε μερικές σταγόνες στην μπανιέρα σας ή χρησιμοποιήστε το για ένα χαλαρωτικό μασάζ και ανακουφιστείτε άμεσα από πόνους στην πλάτη, μυαλγίες, καθώς και προβλήματα υπερέντασης ή αϋπνίας, Η λήψη του σε εισπνοές δίνει εξαιρετικά αποτελέσματα στην καταπολέμηση χρόνιων πονοκεφάλων και ημικρανιών, ενώ διαλυμένο σε αμυγδαλέλαιο ανακουφίζει από τους πόνους της οδοντοφυΐας.

Οι αντισπασμωδικές και αναλγητικές του ιδιότητες το καθιστούν πολύτιμο εργαλείο στην αντιμετώπιση του ευερέθιστου έντερου, της δυσκοιλιότητας, αλλά και των πόνων περιόδου. Επίσης, είναι ιδανικό για την περιποίηση των ευαίσθητων ή προβληματικών επιδερμίδων με ακμή, δερματίτιδα ή έκζεμα, ενώ είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για όλους τους τύπους μαλλιών.

Το αιθέριο έλαιο του Ρωμαϊκού Χαμομηλιού συνδυάζεται πολύ καλά με: Γεράνι, Λεβάντα, Νερολί, Μαντζουράνα, Κέδρο, Λιβάνι, Ροδόξυλο, Υλάνγκ-υλάνγκ, Τριαντάφυλλο, Ιεροβότανο, Γιασεμί, Αγγελική, Βενζόη, Περγαμόντο, Παλμαροζα.
Προσοχή! Να μην χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
Δεν παρουσιάζει καμία τοξικότητα, Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε μικρά παιδιά.

Για να ενημερωθείτε σχετικά με την ασφαλή χρήση των αιθέριων ελαίων παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Οι φίλες και φίλοι των Sensities που ασχολούνται επαγγελματικά με το μασαζ και την αρωματοθεραπεία μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας, για να λάβουν έκπτωση 10% επί της τιμής των αιθέριων ελαίων.

Δείτε επίσης

Μοσχοκάρυδο (Nutmeg) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body Myristica fra grans
€ 7,90   € 5,90
Λεμόνι 12ml Amygdalea
€ 10,90
Μιχελία (Τσαμπάκα-Champaca) Absolute Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body michelia champaca
€ 112,90
Καρότο (Carrot Seed) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body daucus carota
€ 11,90
Σιτρονέλα Βιολογική (Citronella) 10ml Ancient Wisdom cymbopogon nardus
€ 5,90
Επιστροφή στην κορυφή