Μανταρίνι (Mandarin) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body

€ 4,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 1258
Είδος Αιθέρια Έλαια
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Προέλευση Italy
Βάρος 10 ml
Ονομασία Citrus nobilis
Εταιρεία Nature & Body
Barcode 5200431900480
Το Μανταρίνι (Mandarin), επιστημονική ονομασία Citrus Nobilis είναι ένα αειθαλές δέντρο της οικογένειας Rutaceae με καταγωγή από την Ασία, το οποίο φτάνει σε ύψος περίπου 3-7,5 μέτρα. Στην Κίνα ο καρπός της μανταρινιάς θεωρείται παραδοσιακό σύμβολο αφθονίας κατά τη διάρκεια της Πρωτοχρονιάς και συχνά προσφέρεται ως δώρο για καλή τύχη.

Τo αιθέριο έλαιο του Μανταρινιού προέρχεται από ψυχρή έκθλιψη της φλούδας των καρπών και έχει κίτρινο - πορτοκαλί χρώμα, και γλυκιά, έντονη και δροσερή οσμή εσπεριδοειδών. Τα κύρια μόρια της χημειοτυπικής του σύστασης είναι τα: λιμονένιο, γ-τερπινένιο, α/β-πινένιο, β-μυρκένιο, ενεργά συστατικά που φέρουν μαζί τους πολλά οφέλη για την υγεία μας.

Σύγχρονες έρευνες έχουν καταδείξει ότι το αιθέριο έλαιο του Μανταρινιού έχει σημαντικές καταπραϋντικές και χαλαρωτικές ιδιότητες. Ηρεμεί τον οργανισμό, χαλαρώνει τα νεύρα και τους μυς, ανακουφίζει από την ένταση και το στρες, ανεβάζει τη διάθεση και προάγει τον ήρεμο και ευχάριστο ύπνο. Επιπλέον, ως ένα πολύ καλό αποτοξινωτικό, συμβάλλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, στην αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος, αλλά και στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.

Σε ό,τι αφορά την περιποίηση του δέρματος, το έλαιο του μανταρινιού φαίνεται ότι έχει σημαντική αντιγηραντική δράση, ενώ έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμο και στην αναζωογόνηση και τόνωση της επιδερμίδας, στη διατήρηση της ελαστικότητάς της, στην αποτροπή της δημιουργίας ραγάδων και πανάδων, αλλά και στην εξισορρόπηση της λιπαρότητας και στην καταπολέμηση της ακμής. Τέλος, σύμφωνα με τελευταίες έρευνες το έλαιο μανταρινιού παρέχει ισχυρή ανακούφιση από τον μετεγχειρητικό πόνο και τη ναυτία.

Συστήνεται για διάχυση στην ατμόσφαιρα, καθώς απολυμαίνει και αρωματίζει υπέροχα τον χώρο. Συνδυάζεται εξαιρετικά με: Λεβάντα, Γκρέιπφρουτ, Περγαμόντο, Μοσχοκάρυδο, Λεμόνι, Πορτοκάλι.

Προσοχή! Προκαλεί φωτοευαισθησία. Αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο μετά τη χρήση (για 5 ώρες). Χρησιμοποιείται από παιδιά.

Για να ενημερωθείτε σχετικά με την ασφαλή χρήση των αιθέριων ελαίων παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Οι φίλες και φίλοι των Sensities που ασχολούνται επαγγελματικά με το μασαζ και την αρωματοθεραπεία μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας, για να λάβουν έκπτωση 10% επί της τιμής των αιθέριων ελαίων.

Δείτε επίσης

Βασιλικός (Basil) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body ocimum basilicum
€ 5,90
Πλουμέρια (Frangipani) Absolute Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body plumeria alba
€ 89,90
Μανταρίνι Κόκκινο (Tangerine) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body citrus reticulata
€ 4,90
Λεβάντα η Πλατύφυλλος (Spike) Bio Πόσιμη Terpenic Labs lavandula latifolia
€ 11,90
Λεμονόχορτο Bio Πόσιμο 10ml Terpenic Labs cymbopogon flexuosus
€ 7,90
Επιστροφή στην κορυφή