Μέντα (Peppermint) Αιθέριο Έλαιο 50ml Nature & Body

€ 16,90 € 12,00


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 1264
Είδος Αιθέρια Έλαια
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Βάρος 50 ml
Προέλευση India
Ονομασία Mentha Piperita
Εταιρεία Nature & Body
Barcode 5200431900794
Μέντα / Peppermint
Η μέντα ή Peppermint, λατινική ονομασία mentha piperita, είναι ένα πλούσιο αρωματικό φυτό της οικογένειας των Χειλανθών, ιθαγενές της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής που ευδοκιμεί σχεδόν σε κάθε χώρα του κόσμου. Πρόκειται για ένα υβρίδιο της υδρομέντας(Mentha aquatica) και του δυόσμου(Mentha spicata syn. Mentha viridis). Στη λαική ιατρική χρησιμοποιήθηκε επί χιλιάδες χρόνια για την καταπολέμηση της δυσπεψίας.

Το αιθέριο έλαιο της μέντας προέρχεται από την απόσταξη των φύλλων και των ανθών της και είναι ένα άχρωμο έως υποκίτρινο έλαιο, με έντονο, φρέσκο άρωμα, το οποίο αφήνει αρχικά μια αίσθηση δροσιάς και αναζωογόνησης, ενώ στη συνέχεια προκαλεί ένα ελαφρύ μούδιασμα. Τις δροσιστικές και αναισθητικές αυτές του επιδράσεις οφείλει στην αρωματική ένωση μενθόλη, ένα φυτοχημικό με ποικίλες ευεργετικές ιδιότητες στον οργανισμό. Συνδυάζεται εξαιρετικά με δεντρολίβανο, ευκάλυπτο,λεμόνι, μαντζουράνα και λεβάντα.

Το αιθέριο έλαιό Peppermint της εταιρίας Ethereal Nature είναι ένα πραγματικό ίαμα για την ψυχή και το σώμα. Χρησιμοποιείται ευρέως για τη θεραπεία του κρυολογήματος, καθώς συμβάλλει σημαντικά στην καταστολή του βήχα και στην αποσυμφόρηση των αναπνευστικών οδών. Επίσης, βοηθά την πέψη, συμβάλλοντας στην πρόληψη της κράμπας στην κοιλιακή χώρα. Σύμφωνα με μελέτες, η μέντα μπορεί να μειώσει σημαντικά τις γαστρεντερικές ενοχλήσεις, καθώς και να βοηθήσει στην πρόληψη σχηματισμού ελκών στο στομάχι. Λόγω της αντισπασμωδικής της δράσης, καταπραϋνει τους μυϊκούς σπασμούς σε όλο το σώμα, ανακουφίζει αποτελεσματικά από τις κράμπες της περιόδου συμβάλλοντας στην ρύθμιση του κύκλου, ενώ παράλληλα αυξάνει και την παραγωγή χολής μέσω της χαλάρωσης των μυών του χοληδόχου πόρου, βοηθώντας τη διάλυση των λίθων στη χολή σε κάποια άτομα.

Επίσης, φαίνεται ότι βοηθά στη θεραπεία του πονοκέφαλου και του πονόδοντου, αλλά και του πόνου που προκαλείται από τα τσιμπήματα των εντόμων και τα εξανθήματα, ενώ σε εργαστηριακές μελέτες, το έλαιο μέντας εξουδετέρωσε τα βακτήρια που προκαλούν λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, καθώς και τον ιό του απλού έρπητα. Σε ψυχολογικό επίπεδο, το αναζωογονητικό της άρωμα καθαρίζει το μυαλό και βοηθά στη διαύγεια σκέψης.

Προσοχή! Μην το χρησιμοποιείτε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, του θηλασμού, σε μωρά και σε μικρά παιδιά.
Αρωματική νότα: Υψηλή / Blending note: Top

Για να ενημερωθείτ σχετικά με την ασφαλή χρήση των αιθέριων ελαίων παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Οι φίλες και φίλοι των Sensities που ασχολούνται επαγγελματικά με το μασαζ και την αρωματοθεραπεία μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας, για να λάβουν έκπτωση 10% επί της τιμής των αιθέριων ελαίων.

Δείτε επίσης

Λεβάντα 12ml Amygdalea Lavandula angustifolia
€ 9,90
Ρίγανη 12ml Αmygdalea Oreganum Officinale
€ 8,90
Θυμάρι 12ml Amygdalea Thymus Vulgaris
€ 9,90
Λεμόνι Βιολογικό (Lemon) 10ml Ancient Wisdom citrus limonum
€ 5,90
Λεβάντα (Lavender) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body Lavandula angustifolia
€ 4,20
Επιστροφή στην κορυφή