Γεράνι (Geranium) Αιθέριο Έλαιο 50ml Nature & Body

€ 49,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 1267
Είδος Αιθέρια Έλαια
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Βάρος 50 ml
Προέλευση Egypt
Ονομασία pelargonium graveolens
Εταιρεία Nature & Body
Barcode 5200431901074
Το Γεράνι (Pelargonium Graveolens) είναι το γνωστό καλλωπιστικό φυτό που συναντά κανείς στις περισσότερες ελληνικές αυλές. Επιλέγεται συνήθως λόγω της ανθεκτικότητας και του έντονου αρωματός του. Εκτός από την καλλωπιστική του χρήση, το Γεράνι διαθέτει και σημαντικές θεραπευτικές ιδιότητες. Το αιθέριο έλαιό του προέρχεται από την απόσταξη των λουλουδιών και των φύλλων του και έχει ένα ζωντανό άρωμα, μεσαίας αρωματικής νότας.

Το αιθέριο έλαιο του Γερανιού χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία για τη συναισθηματική-ορμονική εξισορρόπηση και τη μείωση του στρες. Επιπλέον διαθέτει ισχυρή στυπτική, αντιβακτηριδιακή και αντιμικροβιακή δράση. Λίγες σταγόνες αιθερίου ελαίου μπορεί να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση διάφορων δερματολογικών προβλημάτων, όπως ακμή, στίγματα, λιπαρότητα, ρυτίδες, πληγές, μελανιές, οιδήματα κ.α.

Το Γεράνι τονώνει την κυκλοφορία του αίματος, τη λειτουργία του λεμφικού συστήματος και των επινεφριδίων. Η κυτταρίτιδα, η κατακράτηση υγρών, η πρόωρη χαλάρωση, τα προβλήματα στην υγεία ή την έμμηνο ρύση τα οποία οφείλονται σε κακή κυκλοφορία, μπορούν να βελτιωθούν με συχνές μαλάξεις, προσθέτοντας στο λάδι του μασάζ λίγες σταγόνες γερανιού. Χρησιμοποιείται επίσης στο σαμπουάν για την καταπολέμηση της ψείρας. Το άρωμά του έχει εντομοαπωθητική δράση και αποτελεί, μαζί με τη Σιτρονέλλα και το Σκόρδο, ένα φυσικό μέσο για να απαλλαγείτε από τα κουνούπια χωρίς επιβαρυντικές χημικές ουσίες.

Το αιθέριο έλαιο του Γερανιού συνδυάζεται πολύ καλά με: lavender, patchouli, clove, rose, neroli, sandalwood, jasmine, juniper, bergamot.

Για να ενημερωθείτε σχετικά με την ασφαλή χρήση των αιθέριων ελαίων παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Δείτε επίσης

Κυπαρίσσι Άγριο (Juniperberry) Αιθέριο Έλαιο 50ml Nature & Body Juniperus communis
€ 32,90   € 19,90
Λεμόνι Τεϊόδεντρο (Lemon Teatree) 10ml Ancient Wisdom leptospermum petersonii
€ 8,90
Σιτρονέλα Βιολογική (Citronella) 10ml Ancient Wisdom cymbopogon nardus
€ 5,90
Έστραγκον (Tarragon) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body artemisia dracunculus
€ 9,90
Επιστροφή στην κορυφή