Περγαμόντο (Bergamot) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body

€ 5,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 1274
Είδος Αιθέρια Έλαια
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Προέλευση Ivory Coast
Βάρος 10 ml
Ονομασία citrus bergamia
Εταιρεία Nature & Body
Barcode 5200431900091
Το Περγαμoντο (Bergamot), επιστημονική ονομασία Citrus Bergamia είναι ένα μικρό δέντρο της οικογένειας των εσπεριδοειδών με καταγωγή από την Ασία και κύριες περιοχές παραγωγής τη Νότια Γαλλία και τη Νότια Ιταλία. Το όνομα του προέρχεται από την τουρκική λέξη "begarmudu", που σημαίνει "το αχλάδι του πρίγκιπα". Στην Ευρώπη είναι γνωστό ήδη από τον 16ο αιώνα, όπου και χρησιμοποιούνταν ως αρωματικό και αναζωογονητικό.

Το αιθέριο έλαιο του Περγαμόντου προέρχεται από την ψυχρή έκθλιψη της ακατέργαστης φλούδας του φρούτου και έχει χρώμα κιτρινωπό έως καφεπράσινο κα ένα ευχάριστο και δροσερό άρωμα, στο οποίο υπερισχύουν γλυκές, λεμονώδεις, δροσερές νότες. Συνδυάζεται εξαιρετικά με γεράνι, λεβάντα, νέρολι, κέδρο, λεμόνι, αγριοκυπάρισσο, σανταλόξυλο.

Το αιθέριο έλαιο Bergamot της εταιρίας Ethereal Nature είναι ένα εξαιρετικό προιόν με ποικίλες θεραπευτικές ιδιότητες. Συνιστά την πρώτη επιλογή για την αντιμετώπιση των μολύνσεων του ουροποιητικού συστήματος (κυστίτιδα, ουρολοίμωξη), καθώς πρόκειται για ένα ισχυρό απολυμαντικό ίαμα. Οι αντισηπτικές του ιδιότητες το καθιστούν ιδιαίτερα χρήσιμο σε έλκη, εκζέματα, έρπη, αλλά και ψωρίαση, ενώ έχει αποτελεσματική επίδραση σε κοψίματα και μώλωπες της επιδερμίδας.

Επιπλέον, ρυθμίζει την όρεξη και είναι εξαιρετικά χρήσιμο σε όσους αναρρώνουν ή σε όσους βρίσκονται σε δίαιτα, ενώ είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για το δέρμα, κυρίως το λιπαρό και ακνεϊκό. Σε ψυχολογικό επίπεδο, θεραπεύει τη συναισθηματική ένταση, το στρες και το άγχος, ανυψώνει την διάθεση και προσφέρει αισιοδοξία και δύναμη. Τέλος, οι αντικαταθλιπτικές του ιδιότητες το καθιστούν χρήσιμο στην αντιμετώπιση των συναισθηματικών μεταπτώσεων.
Προσοχή! Μην το χρησιμοποιείτε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Κίνδυνος φωτοευαισθησίας. Μην το χρησιμοποιείτε πριν από την έκθεση στον ήλιο.

Δοκιμάστε τις ακόλουθες "συνταγές" με το αιθέριο έλαιο του Περγαμόντου:

Για τη μείωση του εκνευρισμού και της πίεσης που μας δημιουργεί η καθημερινότητα: Αναμείξτε σε ίσες αναλογίες αιθέριο έλαιο Περγαμόντου, Χαμομηλιού και Γλυκού Πορτοκαλιού.

Για την αντιμετώπιση αρνητικών συναισθημάτων καθώς και της αίσθησης της απελπισίας: Αναμείξτε 3 μέρη αιθέριου έλαιου Περγαμόντου, με 2 μέρη Γλυκού Πορτοκαλιού και 1 μερος Νερολι.

Αν πάλι νοιώθετε νευρικοί και ευερέθιστοι: Αναμείξτε 3 μέρη αιθέριου έλαιου Λεβάντας, με 2 μέρη Νερολι και 1 μέρος Περγαμόντου.

Για να ενημερωθείτε σχετικά με την δοσολογία και τον τρόπο παρασκευής του blend σας, αλλά και για την ασφαλή χρήση των αιθέριων ελαίων, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Οι φίλες και φίλοι των Sensities που ασχολούνται επαγγελματικά με το μασαζ και την αρωματοθεραπεία μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας, για να λάβουν έκπτωση 10% επί της τιμής των αιθέριων ελαίων.

Δείτε επίσης

Φασκόμηλο (Sage) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body salvia officinalis
€ 6,90
Βετιβέρια (Vetiveria) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body vetiveria zizanoides
€ 9,90
Λεβάντα 10ml Βοῒου Κοζάνης Lavandula angustifolia
€ 6,90
Λεβάντα Bio Ελληνική 10ml Verdus BioHerbs
€ 9,90
Ελίχρυσος 5ml Συνεταιρισμός Βοϊου Κοζάνης helichrysum angustifolia
€ 29,90
Επιστροφή στην κορυφή