Βασιλικός (Basil) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body

€ 5,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 1277
Είδος Αιθέρια Έλαια
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Προέλευση India
Βάρος 10 ml
Ονομασία ocimum basilicum
Εταιρεία Nature & Body
Barcode 5200431900527
Βασιλικός

Ο Βασιλικός, επιστημονική ονομασία Ocimum basilicum είναι μονοετής, καλλωπιστική πόα της οικογένειας των Χειλανθών με ύψος που υπερβαίνει τα 70cm. Τόπος καταγωγής του θεωρείται η τροπική και η υποτροπική ζώνη της Αφρικής και της Ασίας με πρώτο κέντρο εξάπλωσης την Ινδία. Είναι φυτό γνωστό από την αρχαιότητα. Υπάρχουν αναφορές που βεβαιώνουν τη χρήση του από Κινέζους θεραπευτές και από την ιατρική της Αγιουρβέδα στην Ινδία, αλλά και από τον Έλληνα ιατρό Διοσκουρίδη.

Το αιθέριο έλαιο του Βασιλικού προέρχεται από την απόσταξη ατμού των φύλλων του. Έχει χρώμα απαλό κίτρινο και οσμή φρέσκια, γλυκιά και ελαφρώς πικάντικη. Οι σημαντικότερες αρωματικές ενώσεις του είναι η εστραγόλη, η λινεόλη, η καμφορά και οι τανίνες, ενώ στη σύστασή του εμπεριέχεται και μεγάλο ποσοστό αιθέρα μεθυλο-χαβικόλης (περίπου 80%) ουσία η οποία προσδίδει στο αιθέριο έλαιο τις αρετές που του αποδίδονται.

Επιστημονικές μελέτες έχουν καταδείξει ότι το αιθέριο έλαιο του Βασιλικού έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές, αντιιικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες. Είναι ιδανικό για την αντιμετώπιση κρυολογημάτων, συμπτωμάτων γρίπης και βήχα, ενώ είναι η πρώτη επιλογή για την ανακούφιση της νοητικής κόπωσης, της ατονίας, του στρες και της κατάθλιψης. Επιπλέον, θεωρείται άριστο αντισπασμωδικό, ως εκ τούτου χρησιμοποιείται σε έλαια μασάζ, για μυϊκούς πόνους, κράμπες και πόνους περιόδου. Τέλος, είναι ένα από τα ιδανικότερα αιθέρια για συσκευές διάχυσης. Φρεσκάρει ευεργετικά την ατμόσφαιρα, απωθεί τα έντομα και θεωρείται ότι προσελκύει την καλοτυχία.

Το αιθέριο έλαιο του Βασιλικού συνδυάζεται πολύ καλά με: Περγαμόντο, Ιεροβότανο, Γαρύφαλλο, Λάιμ, Ευκάλυπτο, Άρκευθο, Λεμόνι, Νερολί, Δεντρολίβανο.

Προσοχή! Να μην χρησιμοποιείται από έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες.

Για να ενημερωθείτε σχετικά με την ασφαλή χρήση των αιθέριων ελαίων παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Οι φίλες και φίλοι των Sensities που ασχολούνται επαγγελματικά με το μασαζ και την αρωματοθεραπεία μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας, για να λάβουν έκπτωση 10% επί της τιμής των αιθέριων ελαίων.

Δείτε επίσης

Κορίανδρος Πόσιμος 10ml Terpenic Labs coriandrum savitium
€ 12,90
Θυμάρι Θυμόλη Bio Πόσιμο 5ml by Terpenic Labs thymus zygis
€ 11,90
Μάραθος (Fennel) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body foeniculum vulgare
€ 4,90
Ρόδο 2ml Βοῒου Κοζάνης rosa damascena
€ 39,90
Γαρύφαλλο Φύλλο (Clove Leaf) Αιθέριο Έλαιο 50ml Nature & Body eugenia caryophyllus
€ 17,60
Επιστροφή στην κορυφή