Ρίγανη Μαρόκου (Oregano) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body

€ 5,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 1302
Είδος Αιθέρια Έλαια
Βάρος 10 ml
Προέλευση Morocco
Ονομασία origanum compactum
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Barcode 5200431900756
Εταιρεία Nature & Body
Η “Ρίγανη Μαρόκου”, επιστημονική ονομασία Origanum compactum είναι ένα αρωματικό, ποώδες, πολυετές, θαμνώδες φυτό της οικογένειας Lamiaceae, ιθαγενές στις χώρες της Μεσογείου και της Κεντρικής Ασίας, με χαμηλή, έρπουσα ανάπτυξη - φτάνει σε ύψος τα 20 cm - σκούρα πράσινα εξαιρετικά αρωματικά φύλλα και μοβ λουλούδια που σχηματίζονται σε συμπαγείς ταξιανθίες.

Το αιθέριο έλαιο της Ρίγανης Μαρόκου αποστάζεται από τα άνθη του συγκεκριμένου φυτού και είναι διαφορετικό από αυτό της Κρητικής Ρίγανης. Έχει έντονο, πικάντικο, ιδιαίτερα χαρακτηριστικό άρωμα και συχνά αποκαλείται ριγανέλαιο. Τα κύρια μόρια της χημειοτυπικής του σύστασης είναι η καρβακόλη, η θυμόλη, τα τερπένια (υδρογονάνθρακες), το ροσμαρινικό οξύ και η ναρινγκίνη (φλαβονοειδές), ουσίες με ισχυρή αντιμικροβιακή, αντιοξειδωτική, αντιβακτηριακή, αντιμυκητιακή και αντισηπτική δράση.

Το αιθέριο έλαιο της Ρίγανης Μαρόκου είναι κατάλληλο για την αντιμετώπιση των οξειών και χρόνιων μολύνσεων, αλλά και των βακτηριακών ή ιογενών λοιμώξεων του αναπνευστικού, όπως κρυολογήματα, γρίπη, βρογχίτιδα, ιγμορίτιδα, ενώ είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για τον πονόλαιμο, και τη ρινική συμφόρηση. Επίσης, ο συνδυασμός των αντιμυκητιακών και αντιικών του ιδιοτήτων βοηθά το πεπτικό σύστημα, καθώς ηρεμεί το στομάχι, ενώ ανακουφίζει και από το φούσκωμα, τη δυσκοιλιότητα, τη διάρροια και τα αέρια. Σύμφωνα μάλιστα με τελευταίες έρευνες, το έλαιο της ρίγανης συμβάλλει και στη θεραπεία λοιμώξεων, που προκαλούνται από παράσιτα, όπως το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου.

Επιπλέον, όπως προκύπτει από μελέτη του Πανεπιστημίου της Βόννης, λόγω της ύπαρξης του ενεργού συστατικού β-καρυοφυλλένιο (E-BCP) στη σύστασή του, φαίνεται ότι βοηθάει στη θεραπεία της οστεοπόρωσης και της αρτηριοσκλήρωσης. Περαιτέρω, σημαντική είναι η συμβολή του και στην αντιμετώπιση λοιμωδών και παρασιτικών ασθενειών του δέρματος, όπως της ψώρας, της μυκητίασης, αλλά και την καταπολέμηση των ψειρών.
Το αιθέριο έλαιο Ρίγανης συνδυάζεται πολύ καλά με : Θυμάρι, Μοσχοκάρυδο, Λευκόδεντρο, Πεύκο, Τεϊόδεντρο.

Προσοχή Να μην χρησιμοποιείται από έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες και από μικρά παιδιά.

Για να ενημερωθείτε σχετικά με την ασφαλή χρήση των αιθέριων ελαίων παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Οι φίλες και φίλοι των Sensities που ασχολούνται επαγγελματικά με το μασαζ και την αρωματοθεραπεία μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας, για να λάβουν έκπτωση 10% επί της τιμής των αιθέριων ελαίων.

Δείτε επίσης

Δυόσμος (Spearmint) Αιθέριο Έλαιο 50ml Nature & Body mentha spicata
€ 23,60
Δάφνη (Bay Leaf) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body pimenta racemosa
€ 5,90   € 4,90
Πορτοκάλι 12ml Αmygdalea citrus cinensis
€ 8,90
Δάφνη Ιωαννίνων Κίτσος 7ml pimenta racemosa
€ 6,90
Επιστροφή στην κορυφή