Γωλθέρια (Wintergreen) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body

€ 5,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 1306
Είδος Αιθέρια Έλαια
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Βάρος 10 ml
Προέλευση Canada
Ονομασία gaultheria procumbens
Εταιρεία Nature & Body
Barcode 5200431900534
Το αιθέριο έλαιο της Γωλθέριας (Wintergreen) προέρχεται από την απόσταξη των φύλλων του φυτού Gaultheria Procumbens. Η Γωλθέρια προέρχεται από τη Βόρεια Αμερική και είναι γνωστό πως οι αυτόχθονες τη χρησιμοποιούσαν - ως αφέψημα - για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της αρθρίτιδας.

Το αιθέριο έλαιο της Γωλθέριας έχει απαλό κίτρινο χρώμα και οσμή που παραπέμπει σε "φαρμακευτικά" προϊόντα. Αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο, αφού η Γωλθέρια περιέχει methyl salicylate (σε ποσοστό μέχρι και 98%), το βασικό συστατικό της γνωστής μας ασπιρίνης.

Το αιθέριο έλαιο της Γωλθέριας έχει πολλές χρήσεις αφού θεωρείται ισχυρά αναλγητικό και ανταβακτηριακό. Θεωρείται ιδανικό για τη χρήση σε προϊόντα μασαζ που αντιμετωπίζουν μυϊκούς πόνους, πόνους ρευματισμών και αρθρίτιδας - καθώς και σε relaxation blends.

Το αιθέριο έλαιο της Γωλθέριας δεν πρέπει ποτέ να καταναλώνεται εσωτερικά (κατάποση). Η εξωτερική χρήση του είναι πάρα πολύ αποτελεσματική και επαρκής - μία ποσότητα απορροφάται από τους ιστούς και τους μύες. Ακόμη όμως και η εξωτερική χρήση δεν συνίσταται σε καθημερινή βάση.

Το αιθέριο έλαιο της Γωλθέριας πρέπει να χρησιμοποιείται με ιδιαίτερη προσοχή, καθώς σε μεγάλες ποσότητες είναι τοξικό. Είναι πολύ "δημοφιλές" στον αθλητικό χώρο - χρησιμοποιείται σε προϊόντα που είναι μυοχαλαρωτικά και "παυσίπονα".

Το αιθέριο έλαιο της Γωλθέριας δεν πρέπει να χρησιμοποιείται πάνω σε παιδιά, σε εγκύους και σε άτομα που παρουσιάζουν αλλεργική αντίδραση στην ασπιρίνη.

Δείτε επίσης

Σανταλόξυλο Amyris (Sandalwood) Αιθέριο Έλαιο 50ml Nature & Body amyris balsamifera
€ 31,60
Λεμόνι Τεϊόδεντρο (Lemon Teatree) 10ml Ancient Wisdom leptospermum petersonii
€ 8,90
Πορτοκάλι (Orange) Αιθέριο Έλαιο 50ml Nature & Body citrus cinensis
€ 12,00
Άνηθος Bio Πόσιμος 10ml Terpenic Labs Anethum graveolens
€ 11,90
Ρόδο (Rose) 5% σε Τζοτζόμπα Αιθέριο Έλαιο 50ml Nature & Body rosa centifolia
€ 39,60
Επιστροφή στην κορυφή