Σημύδα Γλυκιά (Birch Sweet) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body

€ 4,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 1307
Είδος Αιθέρια Έλαια
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Βάρος 10 ml
Ονομασία Betula lenda
Προέλευση U.S.A
Εταιρεία Nature & Body
Barcode 5200431901364
Η σημύδα, γνωστή και με το όνομα Βετούλη, είναι ένα μεσαίου μεγέθους ψυχρόβιο, φυλλοβόλο δέντρο - φτάνει σε ύψος τα 20-25 μέτρα - ενδημικό σε όλο το βόρειο ημισφαίριο, φύεται από τον Καναδά, τις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, τη Ρωσία, μέχρι και την Ανατολική Ευρώπη. Η σημύδα παρουσιάζεται ως ιερό δέντρο των τουρκικών λαών της βόρειας Σιβηρίας. Σύμφωνα με τις τοπικές παραδόσεις, μία αρσενική και μία θηλυκή σημύδα εμφανίστηκαν στην απαρχή του ανθρωπίνου γένους. Η Γλυκιά Σημύδα (Sweet Birch), επιστημονική ονομασία Betula lenta είναι ένα είδος σημύδας το οποίο συναντάται κυρίως στην ανατολική Βόρεια Αμερική, και είναι συγγενής με την Λευκή.

Το αιθέριο έλαιο της Γλυκιάς Σημύδας αποστάζεται με ατμό από την λειωμένη φλούδα του φυτού και έχει έντονη καμφοροειδή μυρωδιά - θυμίζει την Πυραλίδα (Γωλθερία) - και δροσερό, φαρμακευτικό άρωμα, το οποίο οφείλεται στην πλούσια σύσταση του ελαίου σε σαλικυλικό οξύ και σαλικυλικό μεθύλιο.

Το έλαιο της Γλυκιάς σημύδας είναι γνωστό για την επιτυχή αντιμετώπιση της ρινικής συμφόρησης με την μέθοδο των εισπνοών, καθώς και για την ανακούφιση των μυϊκών πόνων, της αρθρίτιδας και των ρευματισμών. Τέλος, σημαντική είναι και η αντιοξειδωτική και αποτοξινωτική του δράση, καθώς και η θετική συμβολή του στην αντιγήρανση, καθώς μειώνει τις ρυτίδες και συσφίγγει την επιδερμίδα.
Συνδυάζεται εξαιρετικά με: Ρίγανη, Μέντα, Υλάνγκ Υλανγκ, Θυμάρι και Βανίλια.
Προσοχή: Δε πρέπει να χρησιμοποιείται από άτομα με ευαίσθητο δέρμα, από έγκυες γυναίκες και από όσους υποφέρουν από αναπνευστικά προβλήματα.

Για να ενημερωθείτε σχετικά με την ασφαλή χρήση των αιθέριων ελαίων παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Οι φίλες και φίλοι των Sensities που ασχολούνται επαγγελματικά με το μασαζ και την αρωματοθεραπεία μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας, για να λάβουν έκπτωση 10% επί της τιμής των αιθέριων ελαίων.

Δείτε επίσης

Ελίχρυσος (Everlasting ) 5% σε Τζοτζομπα Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body helichrysum angustifolia
€ 9,90
Μυρο Πόσιμο 5ml Terpenic Labs Commiphora myrrha
€ 13,90
Κυπαρίσσι (Cypress) Αιθέριο Έλαιο 50ml Nature & Body Cupressus sempervirens
€ 15,60
Γωλθέρια (Wintergreen) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body gaultheria procumbens
€ 5,90
Νεράτζι (Orange Bitter) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body citrus aurantium var. amara
€ 4,40
Επιστροφή στην κορυφή