Τριγωνέλλα 10ml

€ 29,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 1316
Είδος Αιθέρια Έλαια
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Βάρος 10 ml
Προέλευση Nepal
Ημερομηνία λήξης 10-2018
Ονομασία trigonella foenum- graecum
Το αιθέριο έλαιο της Τριγωνέλλας (Fenugreek), προέρχεται από την επεξεργασία των σπόρων του φυτού Trigonella foenum-graecum.

Οι σπόροι της Τριγωνελλας χρησιμοποιούνται από την αρχαιότητα. Αρχαιολόγοι εντόπισαν σπόρους Τριγωνέλλας σε οικισμό του Ιρακ που χρονολογούνται από το 4.000 π.Χ. Στην παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική η τριγωνέλλα (ονομάζεται Hu Lu Ba) χρησιμοποιήθηκε για τη τόνωση των νεφρών, για την αντιμετώπιση των κρυολογημάτων και των σωματικών πόνων. Στην Ινδία καταναλώνονται για τις ισχυαλγίες, ενώ οι γυναίκες των Βεδουίνων τους χρησιμοποιούσαν για την ενδυνάμωση του σώματος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Σήμερα οι σπόροι τριγωνέλλας θεωρούνται ως αποτελεσματικό γαλακταγωγό. Το αιθέριο έλαιο της Τριγωνέλλας είναι γνωστό ως καταπραυντικό της ερεθισμένης ή ευερέθιστης επιδερμίδας. Καταπολεμά τις φλεγμονές του δέρματος και αντιμετωπίζει τις μολύνσεις. Θεωρείται ιδανικό αιθέριο έλαιο για προϊόντα περιποίησης μαλλιών (shampoos, conditioners, hair tonics). Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στην επιδερμίδα της κεφαλής, με αποτέλεσμα να ενισχύει την υγεία της ρίζας της τρίχας. Θα βρείτε το αιθέριο έλαιο της τριγωνέλλας, ως βασικό συστατικό, σε πολλά προϊόντα κατά της τριχόπτωσης.

Το αιθέριο έλαιο της τριγωνέλλας συνδυάζεται με τα περισσότερα αιθέρια έλαια, περισσότερο όμως με το φασκόμηλο, το ιεροβότανο και το λεμονόχορτο.

Οι φίλες και φίλοι των Sensities που ασχολούνται επαγγελματικά με το μασαζ και την αρωματοθεραπεία μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας, για να λάβουν έκπτωση 10% επί της τιμής των αιθέριων ελαίων.

  Δείτε επίσης

Μοσχολίβανο (Βενζόη) styrax benzoin
€ 2,90
Κανέλα Φύλλο 50ml cinnamomum zeylanicum
€ 19,60
Ροδέλαιο Βοῒου Κοζάνης 1% 30ml
€ 19,90
Μέντα Πόσιμο 5ml by Terpenic Labs Mentha Piperita
€ 6,90
Δίκταμο 5ml Bioaroma origanum dictamnus
€ 18,90
  Επιστροφή στην κορυφή