Δυόσμος Άγριος Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body

€ 6,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 1318
Είδος Αιθέρια Έλαια
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Βάρος 10 ml
Ονομασία Mentha Piperita
Εταιρεία Nature & Body
Barcode 5200431902668
Προέλευση United Kingdom
O Άγριος Δυόσμος, επιστημονική ονομασία Peppermint Mitcham, ένα από τα 20 περίπου είδη της οικογένειας της μέντας, είναι ένα ποώδες, πολυετές, αρωματικό φυτό που φτάνει σε ύψος 30 – 100cm, ιθαγενές της Ευρώπης και της Νοτιοδυτικής Ασίας με χαρακτηριστική γλυκιά μυρωδιά και έντονο πράσινο χρώμα.
Το αιθέριο έλαιο του Άγριου Δυόσμου προέρχεται από διύλιση των ανθών και των φύλλων του φυτού και έχει ένα φρέσκο, γλυκό και δροσερό άρωμα. Συνδυάζεται πολύ καλά με Λεβάντα, Κυπαρίσσι, Νιαούλι, Μαντζουράνα, Δεντρολίβανο, Πεύκο, Λεμόνι, Γκρέιπφρουτ.

Το αιθέριο έλαιο του Άγριου Δυόσμου της εταιρίας Ethereal Nature είναι ένα εξαιρετικό προϊόν με ευρύ πεδίο εφαρμογών. Λόγω της αντισηπτικής και αντιμικροβιακής του δράσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περιπτώσεις αμυγδαλίτιδας, ουλίτιδας και φλεγμονών του ρινοφάρυγγα, ως αντίδοτο για την κακοσμία του στόματος, αλλά και ως χωνευτικό και καταπραϋντικό της γαστρεντερικής δυσφορίας, της ναυτίας και των εντερικών ενοχλήσεων(βοηθά στην αποβολή των αερίων).

Επίσης, οι εξαιρετικές αντιμυκητισιακές του ιδιότητες συμβάλλουν στην αντιμετώπιση πολλών βακτηριδίων, όπως του E. Coli, του ελικοβακτηριδίου του πυλωρού, της σαλμονέλας, του χρυσίζοντας σταφυλόκοκκου, των βακτηρίων που προκαλούν τερηδόνα κλπ., ενώ θεωρείται ιδανικό ιάμα κατά των νευρώσεων και των διαφόρων εκδηλώσεών τους, καθώς καταπολεμά τους πονοκεφάλους, τις αϋπνίες, τους σπασμούς, τον λόξιγκα, τις τρεμούλες, τις ημικρανίες και τις ταχυπαλμίες. Επιπλέον, η περιεκτικότητά του σε μενθόλη συμβάλλει στην εξισορρόπηση των επιπέδων του ρΗ του δέρματος, ενώ οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του μειώνουν τις κοκκινίλες, τα εξανθήματα, τα στίγματα και τα σπυράκια, καθαρίζοντας το δέρμα με φυσικό τρόπο. Τέλος, συμβάλλει στη βελτίωση της αναπνοής και στην ενίσχυση της πνευματικής διαύγειας και της μνήμης.Ιδανικό και ως μέσο συντήρησης τροφίμων, αλλά και ως ισχυρό εντομοαπωθητικό.

Tipp! Ψεκάστε τη φλούδα της πατάτας με αιθέριο έλαιο δυόσμου και παρατείνετε την αποθήκευσή της έως και έναν χρόνο χωρίς να φυτρώνει!.
Προσοχή! Μην το χρησιμοποιείτε αν προσπαθείτε να τεκνοποιήσετε. Ενδέχεται να διαταράξει την ορμονική σας ισορροπία! Δεν πρέπει να συνδυάζεται με φάρμακα που καταστέλλουν το κεντρικό νευρικό σύστημα. Μπορεί να ενισχύσει την υπνηλία. Μην το χρησιμοποιείτε σε παιδιά, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.

Για να ενημερωθείτε σχετικά με την ασφαλή χρήση των αιθέριων ελαίων παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Οι φίλες και φίλοι των Sensities που ασχολούνται επαγγελματικά με το μασαζ και την αρωματοθεραπεία μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας, για να λάβουν έκπτωση 10% επί της τιμής των αιθέριων ελαίων.

Δείτε επίσης

Μοσχολίβανο (Βενζόη-Benzoin) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body styrax benzoin
€ 3,90
Ελεμί (Elemi) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body canarium luzonicum
€ 14,90
Λεμόνι Βιολογικό (Lemon) 10ml Ancient Wisdom citrus limonum
€ 5,90
Γκρέιπφρουτ Bio Πόσιμο 10 ml Terpenic Labs citrus paradisi
€ 11,90
Δάφνη Ιωαννίνων Κίτσος 7ml pimenta racemosa
€ 6,90
Επιστροφή στην κορυφή