Γκρέϊπφρουτ 10ml

€ 4,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 1352
Είδος Αιθέρια Έλαια
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Προέλευση Cyprus
Βάρος 10 ml
Ονομασία citrus paradisi
Ημερομηνία λήξης 10-2021
Γκρέιπφρουτ

Το Γκρέιπφρουτ (Grapefruit) επιστημονική ονομασία Citrus Paradisi είναι οπωροφόρο δέντρο της οικογένειας των Ρουτιδών, το οποίο φτάνει σε ύψος τα 5 μέτρα και καλλιεργείται για τον ομώνυμο καρπό του. Η καταγωγή του είναι από τη Τζαμάικα, ενώ καλλιέργειες υπήρχαν στα νησιά Μπαρμπάντος ήδη από το 1750.
Το αιθέριο έλαιο του Γκρέιπφρουτ προέρχεται από ψυχρή έκθλιψη της φλούδας των καρπών του και έχει ένα υποκίτρινο χρώμα και ένα δροσερό, γλυκόξινο αναζωογονητικό άρωμα, το οποίο, όπως υποδηλώνει και το λατινικό του όνομα (Citrus paradisi), δημιουργεί μία παραδεισένια αίσθηση.
Το αιθέριο έλαιο Grapefruit είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνη C, συνδυασμός πολύτιμος, ο οποίος θωρακίζει το ανοσοποιητικό σύστημα προκειμένου αυτό να παλέψει ενάντια στις επικίνδυνες για τον οργανισμό τοξίνες και τις ελεύθερες ρίζες. Επιπλέον, προστατεύει από λοιμώξεις και κρυολογήματα, ανακουφίζει από το βήχα και τη γρίπη, ενώ ξεμπλοκάρει και το λεμφικό σύστημα διεγείροντας την κυκλοφορία. Εξαιρετικό για την συμβολή του στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας και της κυτταρίτιδας, το αιθέριο έλαιο γκρέιπφρουτ διευκολύνει την αποβολή του νερού από το σώμα, δρα ενάντια στη συσσώρευση λίπους και αποτρέπει τη βουλιμία. Σε ό,τι αφορά την καλλυντική περιποίηση, θεωρείται ιδανικό για τον καθαρισμό της λιπαρής επιδερμίδας και την αποσυμφόρηση των φραγμένων πόρων, ενώ είναι ιδιαίτερα ευεργετικό στην πρόληψη των ρυτίδων και του χαλαρού περιγράμματος του προσώπου. Παράλληλα, λόγω της αντισηπτικής του ιδιότητας είναι ιδανικό για εφαρμογή σε μώλωπες, πληγές, κοψίματα, και ακμή, ενώ θεωρείται ωφέλιμο και για την τριχόπτωση. Στην αρωματοθεραπεία χρησιμοποιείται για την αναζωογονητική του επίδραση στο νου και την ψυχή, καθώς φτιάχνει την διάθεση και εξαφανίζει φόβους, κούραση, πίκρα, ανασφάλεια αλλά και την τάση για αυτολύπηση. Τέλος, το άρωμά του γλυκαίνει τις αισθήσεις και διεγείρει τη σεξουαλική επιθυμία.
Το αιθέριο έλαιο του Γκρέϊπφρουτ συνδυάζεται πολύ καλά με: Λεμόνι, Περγαμόντο, Νερολί, Δεντρολίβανο, Γεράνι, Λεβάντα, Κυπαρίσσι.

Προσοχή! Είναι φωτοτοξικό και μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος αν εκτεθείτε σε έντονη ηλιακή ακτινοβολία αμέσως μετά την εφαρμογή.


Για να ενημερωθείτε σχετικά με την ασφαλή χρήση των αιθέριων ελαίων παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Οι φίλες και φίλοι των Sensities που ασχολούνται επαγγελματικά με το μασαζ και την αρωματοθεραπεία μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας, για να λάβουν έκπτωση 10% επί της τιμής των αιθέριων ελαίων.

Μπορείτε να δείτε ένα βίντεο (στα Αγγλικα) για χρήσεις του Γκρέϊπφρουτ εδώ

Δείτε επίσης

Ιεροβότανο 50ml Salvia sclarea
€ 27,50
Άγριο Κυπαρίσσι 50ml Juniperus communis
€ 32,90   € 19,90
Μέντα Πόσιμο 5ml by Terpenic Labs Mentha Piperita
€ 6,90
Φασκόμηλο Ισπανικό 10ml Πόσιμο by Terpenic Labs salvia lavandulifolia
€ 11,90
Κανέλα Φλοιός cinnamomum zeylanicum
€ 5,90
Επιστροφή στην κορυφή