Κυπαρίσσι Άγριο (Άρκευθος-Juniperberry) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body

€ 8,90 € 5,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 1353
Είδος Αιθέρια Έλαια
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Προέλευση India
Βάρος 10 ml
Ονομασία Juniperus communis
Εταιρεία Nature & Body
Barcode 5200431900503
Ο Άρκευθος ή Άγριο Κυπαρίσσι (Juniperberry), επιστημονική ονομασία Juniperus Communis, είναι κωνοφόρο φυτό της οικογένειας των Κυπαρισσίδων με πάνω από 60 είδη αρωματικών αειθαλών δέντρων ή θάμνων. Φυτό αυτοφυές στην Ελλάδα, είναι γνωστό και με την ονομασία γιουνίπερος. Στην Κύπρο φέρει την ονομασία αόρατος. Ο άρκευθος, θεωρούνταν για αιώνες εξαιρετικό αντισηπτικό, καθώς το χρησιμοποιούσαν ως καθαριστικό και απολυμαντικό οι υπηρέτες των κάστρων και των αγροικιών.

Το αιθέριο έλαιο του Άρκευθου προέρχεται με την μέθοδο απόσταξης με ατμό των σπόρων του φυτού και έχει ένα φρέσκο, βαλσαμικό, ξυλώδες και πιπεράτο άρωμα. Συνδυάζεται εξαιρετικά με κυπαρίσσι, γεράνι, λεβάντα, περγαμόντο, λεμόνι, βέτιβερ, φασκόμηλο, λεμονόχορτο.

Το αιθέριο έλαιο του Άρκευθου της εταιρίας Ethereal Nature διαθέτει αξιοσημείωτες θεραπευτικές ιδιότητες. Συμβάλλει στη διέγερση του λεμφικού συστήματος και την τόνωση του κυκλοφορικού και ασκεί καταπραϋντική δράση σε κιρσούς, φλεβίτιδα και σπασμένα αγγεία. Επίσης, είναι εξαιρετικό σε κρύα χέρια και πόδια, καθώς και στην ανακούφιση από τους μυϊκούς πόνους, τη δυσκαμψία και τους πόνους της αρθρίτιδας και των ρευματισμών. Έχει εξαιρετικά ευεργετική επίδραση στις λοιμώξεις της ανώτερης αναπνευστικής οδού, όπως βρογχίτιδα, λαρυγγίτιδα, βήχα, ενώ καταπολεμά με επιτυχία τις φλεγμονές των ούλων, τον πονόδοντο, τις άφτρες και τα στοματικά έλκη. Βοηθά στη ρύθμιση του εμμηνορροϊκού κύκλου, ενώ η αντισηπτική του δράση το καθιστά ιδανικό για παθήσεις όπως η κυστίτιδα.

Επιπλέον, έχει τονωτική επίδραση στο συκώτι, το πεπτικό και το αναπαραγωγικό σύστημα. Ιδανικό και για τις αιμορροΐδες. Όταν εφαρμόζεται στο δέρμα, ανοίγει τους πόρους και αποβάλει τις τοξίνες του, στοιχείο άκρως θεραπευτικό για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, ενώ δρα επουλωτικά και σε περιπτώσεις ακμής, δερματίτιδας, ψωρίασης και υγρού εκζέματος. Σε ψυχολογικό επίπεδο, ανακουφίζει από το άγχος, την αρνητικότητα και τα παλιά ψυχολογικά τραύματα, βαθαίνει το συναίσθημα της αγάπης, της ειρήνης και της υγείας, ενώ ηρεμεί, καθαρίζει και ανυψώνει το πνεύμα. Απωθεί τα έντομα και ειδικά τις αράχνες.

Προσοχή! Να μη χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, καθώς και με την ταυτόχρονη χρήση αντισυλληπτικών.

Δείτε επίσης

Κάμφορα Λευκή (White Camphor) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body cinnamomum camphora
€ 4,90
Ρόδο 10ml Βοῒου Κοζάνης rosa damascena
€ 199,00
Θρούμπι 10% Ιωαννίνων 10ml Κίτσος Satureja Thymbra
€ 6,90
Τσίλι (Chilli) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body Capsicum annuum
€ 7,90
Τζίντζερ Πόσιμο 5ml Terpenic Labs zingiber officinale
€ 12,90
Επιστροφή στην κορυφή