Άνηθος (Dill Seed) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body

€ 7,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 1360
Είδος Αιθέρια Έλαια
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Προέλευση Hungary
Βάρος 10 ml
Ονομασία Anethum graveolens
Εταιρεία Nature & Body
Barcode 5200431902583
Ανηθόσπορος (Dill Seed)
Ο Ανηθοσπορος (Dill Seed) προέρχεται από το φυτό με την επιστημονική ονομασία Anethum Graveolens (άνηθον το βαρύοσμον) μία αυτοφυή, μονοετή πόα της οικογένειας των Σκιαδανθών (Apiaceae), ιθαγενή σε πολλές περιοχές της Ευρώπης και της Ρωσίας που φτάνει σε ύψος τα 60 εκ.. Το φυτό είναι γνωστό από την αρχαιότητα για τις μυριστικές αλλά και φαρμακευτικές του ιδιότητες, ενώ στη λαϊκή ιατρική χρησιμοποιούνταν για την θεραπεία των ασθενειών του συκωτιού, την αεροφαγία και τις αιμορροΐδες.

Το αιθέριο έλαιο του Άνηθου προέρχεται από απόσταξη ατμού των σπόρων του φυτού και έχει ένα πικάντικο και γλυκό άρωμα. Οι κύριες αρωματικές του ενώσεις είναι: μονοτερπένια, όπως καρβόνη και λιμονένιο, κετόνες και φλαβονοειδή. Περιέχει επίσης βιταμίνες Α, Β και C και σε μικρές ποσότητες φυτικές ίνες, ασβέστιο, μαγνήσιο και κάλιο.

Λόγω των σημαντικών αντισπασμωδικών του ιδιοτήτων, το αιθέριο έλαιο του άνηθου είναι ιδανικό για τη διατήρηση της καλής υγείας του πεπτικού συστήματος. Συστήνεται για την καταπολέμηση των κολικών του εντέρου, αλλά και τη δυσπεψία, ενώ μαζί με τον γλυκάνισο, το κύμινο και τον μάραθο, ανήκει στα 4 αιθέρια έλαιο που καταπολεμούν τον μετεωρισμό του εντέρου (αέρια) Επίσης, ενδείκνυται για την ανακούφιση της επώδυνης έμμηνου ρύσης (πόνοι περιόδου), ενώ φαίνεται ότι συμβάλλει σημαντικά και στην αύξηση της ροής του γάλακτος στις μητέρες που θηλάζουν.

Επιπλέον, χάρη στην εξαίρετη φυσική αντι-συμφορητική και αντι-ισταμινική του δράση, συμβάλλει στην απόφραξη του αναπνευστικού συστήματος, ενώ επιστημονικές έρευνες έχουν καταδείξει τις πλούσιες αντιοξειδωτικές, αντικαρκινικές και αντιβακτηριακές του ιδιότητες. Τέλος, βοηθά στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος και της μνήμης, ενώ τονώνει τον οργανισμό, μειώνοντας παράλληλα την κόπωση.

Το αιθέριο έλαιο του Άνηθου συνδυάζεται πολύ καλά με: Κυπαρίσσι, Μαύρο Πιπέρι, καθώς και αιθέρια έλαια εσπεριδοειδών.
Προσοχή! Ο άνηθος αντενδείκνυνται για τους ανθρώπους που πάσχουν από χαμηλή πίεση, καθώς και για τις έγκυες γυναίκες.

Για να ενημερωθείτε σχετικά με την ασφαλή χρήση των αιθέριων ελαίων παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Οι φίλες και φίλοι των Sensities που ασχολούνται επαγγελματικά με το μασαζ και την αρωματοθεραπεία μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας, για να λάβουν έκπτωση 10% επί της τιμής των αιθέριων ελαίων.

Δείτε επίσης

Τζίντζερ Πόσιμο 5ml Terpenic Labs zingiber officinale
€ 12,90
Χίμπα (Hiba Wood) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body Thujopsis dolabrata
€ 44,90   € 24,90
Ύσσωπος Πόσιμος Bio 5ml Terpenic labs
€ 18,90   € 12,90
Επιστροφή στην κορυφή