Γαρύφαλλο Ανθός (Clove Bud) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body

€ 4,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 1409
Είδος Αιθέρια Έλαια
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Βάρος 10 ml
Ονομασία eugenia caryophyllus
Εταιρεία Nature & Body
Barcode 5200431900572
Το Γαρύφαλλο (Clove Bud) επιστημονική ονομασία Eugenia Cariophyllata είναι ένα αειθαλές δέντρο της οικογένειας των Μυρτυδών (Myrtaceae), ιθαγενές στη Μαδαγασκάρη, την Τανζανία, την Ινδονησία και τα νησιά Malacca, το οποίο αναπτύσσεται σε ύψος περίπου 10 μέτρων. Η θεραπευτική δράση του φυτού ήταν γνωστή από την αρχαιότητα. Οι Αρχαίοι Έλληνες και οι Ρωμαίοι το χρησιμοποιούσαν για την ανακούφιση των πονόδοντων, οι αρχαίοι Πέρσες ως φίλτρο αγάπης, ενώ οι Κινέζοι για να καταπολεμήσουν την κακή αναπνοή, ειδικά όταν μιλούσαν με τον Αυτοκράτορα.

Το αιθέριο έλαιο του Γαρύφαλλου προέρχεται από διύλιση των ανθών του και έχει ένα πικάντικο, γλυκό και ξυλώδες άρωμα. Οι κύριες αρωματικές ενώσεις του είναι οι φαινόλες: ευγενόλη και ο Εστέρας : οξικός ευγενυλεστέρας, ουσίες με ισχυρή θεραπευτική δράση.

Το αιθέριο έλαιο του Γαρύφαλλου έχει πλούσιες αναλγητικές ιδιότητες που το καθιστούν πρώτη επιλογή στη θεραπεία του πονόδοντου. Επίσης, είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε μυϊκές ενοχλήσεις, καθώς συμβάλλει στην ανακούφιση των πονεµένων µυών και των ρευµατικών πόνων στις αρθρώσεις, ενώ λόγω της ισχυρής αντισηπτικής και αντιμικροβιακής του δράσης, είναι ιδανικό για την πρόληψη της ιγμορίτιδας, της βρογχίτιδας, του άσθματος της γρίπης και του κοινού κρυολογήµατος, αλλά και για την αντιμετώπιση διαφόρων πεπτικών προβλημάτων, όπως διάρροια, δυσπεψία, αέρια κλπ. Σε ψυχολογικό επίπεδο τονώνει και αναζωογονεί τη μνήμη και τα συναισθήματα, ενώ θεωρείται και ισχυρό εντομοαπωθητικό.

Το αιθέριο έλαιο του Γαρύφαλλου συνδυάζεται εξαιρετικά με: Πορτοκάλι, Κανέλα, Περγαμόντο Ylang Ylang.
Προσοχή! Μην το χρησιμοποιείτε κατά τη διάρκεια εγκυμοσύνης και του θηλασμού και μην το χορηγείτε σε παιδιά. Προσοχή σε ασθενείς με ηπατική ευαισθησία.

Οι φίλες και φίλοι των Sensities που ασχολούνται επαγγελματικά με το μασαζ και την αρωματοθεραπεία μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας, για να λάβουν έκπτωση 10% επί της τιμής των αιθέριων ελαίων.

Δείτε επίσης

Γκρέϊπφρουτ (Grapefruit) Αιθέριο Έλαιο 50ml Nature & Body citrus paradisi
€ 19,60
Λευκόδεντρο (Cajeput) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body melaleuca cajuputi
€ 3,90
Βάλσαμο Περού (Peru Balsam) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body myroxylon pereirae
€ 19,90
Ρόδο (Rose) 5% σε Σταφυλέλαιο Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body rosa centifolia
€ 8,90
Σανταλόξυλο Amyris (Sandalwood) Αιθέριο Έλαιο 50ml Nature & Body amyris balsamifera
€ 31,60
Επιστροφή στην κορυφή