Κέδρος Άτλαντα (Cedarwood Atlantica) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body

€ 3,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 1410
Είδος Αιθέρια Έλαια
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Βάρος 10 ml
Προέλευση Algeria
Ονομασία cedrus atlantica
Εταιρεία Nature & Body
Barcode 5200431900510
Το αιθέριο έλαιο του Κέδρου του Άτλαντα (Cedarwood Atlas ή Atlantica) προέρχεται από την επεξεργασία του ξύλου του δέντρου Cedrus Atlantica. Πρόκειται για ένα αειθαλές κωνοφόρο δέντρο που φτάνει σε ύψος τα 35 μέτρα και το οποίο σε εμφάνιση μοιάζει πολύ με τον γνωστό Κέδρο του Λιβάνου (Lebanon Cedar). Την ονομασία του τη πήρε από την περιοχή στην οποία ευδοκιμεί, τα όρη Atlas που αποτελούν τμήμα του Αλγερίου και του Μαρόκου.

Το αιθέριο έλαιο του Κέδρου Atlantica έχει ευχάριστη ξυλώδη μυρωδιά (balsamic, woody) και για το λόγο αυτό χρησιμοποιείται τόσο στην αρωματοποιεία, όσο και στη βιομηχανία παρασκευής σαπουνιών. Όσον αφορά τις ιδιότητες του, θεωρείται αντισηπτικό και αντιμυκητιακό και θα το βρείτε σε πολλές συνταγές που αφορούν την αντιμετώπιση της ακμής, των εκζεμάτων και των δερματοπαθειών. Ο κέδρος Atlantica θεωρείται ακόμη πως βοηθάει στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης και της πυτιρίδας και για το λόγο αυτό θα τον βρείτε ως συστατικό σε πολλά εξειδικευμένα σαμπουάν. Στις Η.Π.Α. χρησιμοποιείται από τη βιομηχανία παρασκευής εντομοκτόνων για τη παραγωγή προϊόντων που απωθούν τους τερμίτες και τα μυρμήγκια.

Το αιθέριο έλαιο του Κέδρου Atlantica συνδυάζεται με όλα τα αιθέρια έλαια που έχουν ξυλώδες ή "λουλουδένιο" άρωμα όπως είναι το Περγαμόντο, το Κυπαρίσσι, το Υλανγκ-Υλανγκ, το Ιεροβότανο, το Γιασεμί κ.ο.κ. θεωρείται αντιμυκητιακό και αντισηπτικό.

Δείτε επίσης

Λεβάντα 12ml Amygdalea Lavandula angustifolia
€ 9,90
Λυγαριά 5ml agnus castus
€ 18,90   € 12,90
Τεϊόδεντρο Βιολογικό (Teatree) 10ml Ancient Wisdom melaleuca alternifolia
€ 7,90
Βενζόη Bio Πόσιμη 10ml Terpenic Labs styrax tonkinensis
€ 12,90
Γεράνι (Geranium) Αιθέριο Έλαιο 50ml Nature & Body pelargonium graveolens
€ 49,90
Επιστροφή στην κορυφή