Πατσουλί (Patchouli) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body

€ 8,90 € 6,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 1429
Είδος Αιθέρια Έλαια
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Προέλευση Indonesia
Βάρος 10 ml
Ονομασία pogostemon cablin
Εταιρεία Nature & Body
Barcode 5200431900497
Πατσουλί
Το πατσουλί, επιστημονική ονομασία Pogostemon cablin, είναι ένα θαμνώδες φυτό της οικογένειας των Χειλανθών, ενδημικό των τροπικών περιοχών της Ασίας, το οποίο σύμφωνα με την βοτανική λαογραφία έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Στην Ιαπωνία και τη Μαλαισία, χρησιμοποιείται ως αντίδοτο για τσιμπήματα από δηλητηριώδη φίδια, ενώ η κινεζική ιατρική συνιστά το βότανο για την αντιμετώπιση των πονοκεφάλων, του κρυολογήματος, της ναυτίας, της διάρροιας, και του κοιλιακού πόνου.

Το αιθέριο έλαιο Πατσουλί εξάγεται μέσω της απόσταξης με ατμό των αποξηραμένων φύλλων του φυτού και έχει σκούρο πορτοκαλί χρώμα, και γλυκό, πικάντικο και εξωτικό άρωμά. Συνδυάζεται εξαιρετικά με Περγαμόντο, Χαμομήλι, Γεράνι, Τζίντζερ, Λεβάντα, Λεμονόχορτο, Μύρο, Νερολί, Μοσχοκάρυδο, Πεύκο, Τριαντάφυλλο, Σανταλόξυλο.

Το αιθέριο έλαιο Πατσουλί της εταιρίας Ethereal Nature είναι ένα εξαιρετικό προιόν με ποικίλες θεραπευτικές δράσεις. Συστήνεται ως φλεβοτονωτικό για οιδήματα, κιρσούς, βαριές γάμπες, ενώ θεωρείται ότι συμβάλλει στη μείωση της εφίδρωσης και των εξάψεων κατά την εμμηνόπαυση. Είναι επίσης πολύτιμο για την ταλαιπωρημένη επιδερμίδα, καθώς μαλακώνει και απαλύνει το σκληρό, ξηρό και σκασμένο δέρμα, ενώ οι ισχυρές αντιοξειδωτικές του ιδιότητες βοηθούν στην ανάπλαση των κυττάρων του δέρματος και στην καταπολέμηση των ρυτίδων.

Παράλληλα η αντισηπτική και αντιμυκητιακή του δράση προφυλάσσει την επιδερμίδα από φλεγμονώδεις και αλλεργικές δερματοπάθειες, εκζέματα, και αποστήματα, ενώ θεωρείται πολύ καλό επουλωτικό για πληγές, ουλές και κοψίματα. Σε ψυχολογικό επίπεδο, ανακουφίζει από το στρες, το άγχος και την κατάθλιψη, ενώ είναι χρήσιμο στη νευρική εξάντληση, στην υπερδιέγερση και στην επαναφορά της συναισθηματικής ισορροπίας. Κατάλληλο και για τσιμπήματα εντόμων.

Tipp: Για ξηρές φτέρνες και αγκώνες: Προσθέστε 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο πατσουλί σε 20ml έλαιο καλέντουλας και εφαρμόστε στα σημεία που χρειάζονται περιποίηση.

Μη τοξικό, μη ερεθιστικό, πιθανή ευαισθητοποίηση σε ορισμένα άτομα. Χρησιμοποιήστε το πάντα καλά διαλυμένο. Μόνο εξωτερική χρήση.

Για να ενημερωθείτε σχετικά με την ασφαλή χρήση των αιθέριων ελαίων παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Οι φίλες και φίλοι των Sensities που ασχολούνται επαγγελματικά με το μασαζ και την αρωματοθεραπεία μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας, για να λάβουν έκπτωση 10% επί της τιμής των αιθέριων ελαίων.

Δείτε επίσης

Μανταρίνι (Mandarin) Αιθέριο Έλαιο 50ml Nature & Body Citrus nobilis
€ 19,60
Βάλσαμο Περού (Peru Balsam) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body myroxylon pereirae
€ 19,90
Ελίχρυσος 5ml Συνεταιρισμός Βοϊου Κοζάνης helichrysum angustifolia
€ 29,90
Κέδρος Κόκκινος (Cedarwood Virginia) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body juniperus virginiana
€ 4,40
Επιστροφή στην κορυφή