Λιβάνι (Frankincense) 5% σε Σταφυλέλαιο Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body

€ 4,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 1439
Είδος Αιθέρια Έλαια
Υλικό Διάλυμα 5%
Προέλευση Oman
Βάρος 10 ml
Ονομασία boswellia thurifera
Εταιρεία Nature & Body
Barcode 5200431900732
Διάλυμα 5% σε Σταφυλέλαιο για όσους δεν επιθυμούν το πολύ έντονο άρωμα του καθαρού ελαίου.

To λιβάνι, επιστημονική ονομασία Boswellia thurifera, μέλος της οικογένειας των Βουρσεριδών, είναι ένα μικρό όμορφο δέντρο με καταγωγή από την Αραβία και την ανατολική Αφρική & Ινδία, από τον κορμό του οποίου, μέσω εγκοπών, αναβλύζει αρωματική γόμα (ρετσίνι) λευκού χρώματος που όταν ξεραθεί παίρνει μία πορτοκαλοκαφέ απόχρωση. Το λιβάνι ήταν εμπορεύσιμο από την 2η χιλιετηρίδα π.Χ. επειδή ήταν συστατικό πολυάριθμων «υποκαπνισμών» ή «αρωμάτων» που θεωρούνταν αληθινοί θησαυροί.

Το αιθέριο έλαιο του Λιβανιού προέρχεται από απόσταξη ατμού της ρητίνης του δέντρου και έχει ένα γλυκό, ζεστό, ελαιώδες άρωμα που παραπέμπει σε λεμόνι, με μια ελαφριά δόση καμφοράς. Συνδυάζεται πολύ καλά με: σανδαλόξυλο, πεύκο, vetiver, γεράνι, λεβάντα, νερολί, πορτοκάλι,περγαμόντο , βασιλικό.

Το αιθέριο έλαιο Frankincense της εταιρίας Ethereal Nature περιέχει φυσικές αλκοόλες, μονοτερπένια, σεσκιτερπένια και εστέρες, ουσίες με αντισηπτικές, αντιφλεγμονώδεις, αντιπολλαπλασσιαστικές, κυτταροτοξικές και στυπτικές ιδιότητες. Σύμφωνα με τελευταίες ιατρικές έρευνες, τα μονοτερπένια έχουν την ικανότητα να συμβάλουν στην εξάλειψη των καρκινικών κυττάρων κατά την έναρξη της ανάπτυξής τους, αλλά και τα τη διάρκεια των σταδίων εξέλιξης τους. Το λιβάνι συμβάλλει αποτελεσματικά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, ανοίγει τις αναπνευστικές οδούς, σε περίπτωση ύπαρξης ασθένειας, όπως το κρυολόγημα, η βρογχίτιδα, ο βήχας, η δύσπνοια, απαλύνει τους πόνους της αρθρίτιδας, των ρευματισμών, αλλά και των τραυματισμών, βοηθά με πληγές και έλκη που είναι δύσκολο να επουλωθούν, ανακουφίζει από το κνησμό του δέρματος, εξαφανίζει τις ουλές και τις ραγάδες και βοηθά την πέψη.

Επίσης, χρησιμοποιείται για την αναζωογόνηση της κουρασμένης επιδερμίδας, την εξισορρόπηση της λιπαρής επιδερμίδας με ακμή, ενώ είναι ένα από τα αποτελεσματικότερα αιθέρια έλαια για την αντιμετώπιση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων, καθώς και των πανάδων.

Επιπλέον, είναι γνωστό ως η αρωματική ουσία που χρησιμοποιείται για την πνευματική ανύψωση και την αυτοσυγκέντρωση, ενώ παράλληλα συμβάλλει στην καταπολέμηση του άγχους και της υπερέντασης, μέσω της επιβράδυνσης και της εμβάθυνσης της αναπνοής..Κατάλληλο για τον διαλογισμό, καθώς και για την εσωτερική αναζήτηση του εαυτού μας. Τέλος, το άρωμά του είναι εξαιρετικό για την εξάλειψη των άσχημων οσμών από τον χώρο.

Προσοχή! Μην το χρησιμοποιείτε τους 3 πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης. Μόνο εξωτερική χρήση.

Για να ενημερωθείτε σχετικά με την ασφαλή χρήση των αιθέριων ελαίων παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Οι φίλες και φίλοι των Sensities που ασχολούνται επαγγελματικά με το μασαζ και την αρωματοθεραπεία μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας, για να λάβουν έκπτωση 10% επί της τιμής των αιθέριων ελαίων.

Μπορείτε να δείτε ένα βίντεο (στα Αγγλικα) για χρήσεις του Λιβανιού εδώ

Δείτε επίσης

Λεμόνι (Lemon) Αιθέριο Έλαιο 50ml Nature & Body citrus limonum
€ 12,00
Madame Terpène Synergy 5ml Terpenic
€ 4,90
Ελεμί (Elemi) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body canarium luzonicum
€ 14,90
Ρόδο 2ml Βοῒου Κοζάνης rosa damascena
€ 39,90
Επιστροφή στην κορυφή