Σιτρονέλα (Citronella) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body

€ 4,40 € 3,00


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 1441
Είδος Αιθέρια Έλαια
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Προέλευση Java
Βάρος 10 ml
Ονομασία cymbopogon nardus
Εταιρεία Nature & Body
Barcode 5200431900077
Η Σιτρονέλα ή Κιτρονέλα (Citronella) είναι φυτό ενδημικό της Νοτιοανατολικής Ασίας -αναπτύσσεται σε άγρια, αλλά και καλλιεργημένη μορφή κυρίως στην Ταϊλάνδη, την Ιάβα, τη Σρι Λάνκα, την Ινδία, καθώς και στη Νέα Γουινέα - και διαθέτει περισσότερα από 50 είδη, τα οποία ανήκουν στην οικογένεια φυτών με την κοινή επιστημονική ονομασία Cymbopogon. Αυτό με την ονομασία Cymbopogon Nardus προέρχεται από την Κεϋλάνη και καλλιεργείται για το αιθέριο έλαιό του.

Τo αιθέριο έλαιο της Σιτρονέλας προέρχεται από απόσταξη του βοτάνου και έχει ένα φρέσκο, βοτανικό, ξυλώδες, λεμονάτο άρωμα. Τα κύρια μόρια της χημειοτυπικής του σύστασης είναι οι Τερπενικές αλδεΰδες: σιτρονελάλη και οι Αλκοόλες: γερανιόλη & σιτρονελόλη, ουσίες με σημαντική τονωτική, αντιμικροβιακή και αντισηπτική δράση.

Όλοι μας γνωρίζουμε το έλαιο της σιτρονέλας ως την πιο συνηθισμένη φυσική προστασία ενάντια στα κουνούπια. Εκτός από την σημαντική εντομοαπωθητική του δράση, όμως διαθέτει και σπουδαίες φαρμακευτικές ιδιότητες. Ειδικότερα, συμβάλλει στην τόνωση του νευρικού συστήματος και στην ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού, καθώς καταπολεμά την κούραση και συμβάλλει αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση των πονοκεφάλων, των ημικρανιών, των νευραλγιών και της κατάθλιψης.

Επιπλέον, λειτουργεί θεραπευτικά σε περιπτώσεις αναπνευστικών λοιμώξεων, όπως κρυολογήματα και γρίπη, ενώ είναι ιδανικό και για την φροντίδα του λιπαρού δέρματος και των μαλλιών. Επίσης, ανακουφίζει από τους πόνους των ρευματισμών και της αρθρίτιδας, ενώ θεωρείται και εξαιρετικό αντιφθειρικό. Τέλος, χρησιμοποιείται για την αποστείρωση των πάγκων της κουζίνας, αλλά και για την προφύλαξη των ρούχων από τον σκόρο.

Το αιθέριο έλαιο της Σιτρονελας συνδυάζεται πολύ καλά με: Περγαμόντο, Καζεπούτ, Κέδρο, Ευκάλυπτο, Γεράνι, Λεβάντα, Λεμόνι, Μέντα, Δεντρολίβανο, Φασκόμηλο, Τεϊόδεντρο, Θυμάρι.
Προσοχή! Δε πρέπει να χρησιμοποιείται από άτομα με ευαίσθητο δέρμα.

Για να ενημερωθείτε σχετικά με την ασφαλή χρήση των αιθέριων ελαίων παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Οι φίλες και φίλοι των Sensities που ασχολούνται επαγγελματικά με το μασαζ και την αρωματοθεραπεία μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας, για να λάβουν έκπτωση 10% επί της τιμής των αιθέριων ελαίων.

Δείτε επίσης

Πορτοκάλι (Orange) Αιθέριο Έλαιο 50ml Nature & Body citrus cinensis
€ 12,00
Γεράνι (Geranium) Αιθέριο Έλαιο 50ml Nature & Body pelargonium graveolens
€ 49,90
Λεμόνι Τεϊόδεντρο (Lemon Teatree) 10ml Ancient Wisdom leptospermum petersonii
€ 8,90
Λεβαντίνη Πόσιμη 10ml Terpenic Labs lavandula burnatii
€ 7,90
Κυπαρίσσι (Cypress) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body Cupressus sempervirens
€ 5,90   € 4,90
Επιστροφή στην κορυφή