Δεντρολίβανο (Rosemary) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body

€ 4,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 1442
Είδος Αιθέρια Έλαια
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Προέλευση Tunisia
Ονομασία rosmarinus officinalis
Βάρος 10 ml
Εταιρεία Nature & Body
Barcode 5200431900053
Το δενδρολίβανο, επιστημονική ονομασία Rosmarinus officinalis (Δενδρολίβανο το φαρμακευτικό) είναι αειθαλής θάμνος, ιδιαίτερα αρωματικός, μέλος της οικογένειας των Χειλανθών, ενδημικός των περιοχών της Μεσογείου, ο οποίος φτάνει μέχρι τα 2m σε ύψος. Είναι φυτό μελιτογόνο και οι μέλισσες το απολαμβάνουν ιδιαίτερα. Το συναντούμε, επίσης, με τις ονομασίες ρόσμαρι, διοσμαρίνη, ροσμαρίνι, αρισμαρί, λασμαρί, λιβανόδεντρο.

Ως βότανο είναι στενά συνδεδεμένο με τη μαγειρική, το αιθέριο έλαιό του όμως έχει σημαντική εφαρμογή στην λαική ιατρική και στη ψυχολογία. Συλλέγεται με απόσταξη ατμού των λουλουδιών της κορυφής του φυτού και είναι ένα άχρωμο έως υποκίτρινο υγρό, με ένα έντονο, ξυλώδες άρωμα καμφοράς. Συνδυάζεται πολύ καλά με Βασιλικό, Κέδρο, Γεράνι, Τζίντζερ, Γκρεϊπφρουτ, Λεμόνι και Μέντα.
Το αιθέριο έλαιο Δενδρολίβανο της εταιρίας Ethereal Nature διαθέτει αξιοσημείωτες θεραπευτικές ιδιότητες και είναι ένα εξαιρετικό τονωτικό του νευρικού συστήματος και ιδιαίτερα βοηθητικό της μνήμης. Εξωτερικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανακούφιση των μυϊκών πόνων, της ισχιαλγίας και της νευραλγίας, καθώς χαλαρώνει και ζεσταίνει τους μύες και τις αρθρώσεις, βοηθώντας στην αποφυγή των κραμπών και των τραυματισμών. Σε συνδυασμό μάλιστα με τη λεβάντα δημιουργεί ένα εξαιρετικό λάδι μασάζ για τους αθλητές.

Παράλληλα, ασκεί σημαντική αντισηπτική και αντιβακτηριακή δράση και καταπολεμά με επιτυχία τη βρογχίτιδα, την καταρροή και το κρύωμα, καθώς και τονωτική και ηρεμιστική δράση στο πεπτικό σύστημα, μετριάζοντας τα συμπτώματα δυσπεψίας, φουσκώματος και τυμπανισμού, ενώ σε γαργάρες είναι χρήσιμο για την αντιμετώπιση ελκωδών πληγών του στόματος.

Επίσης, είναι γνωστό για τις τονωτικές και αναζωογονητικές του ιδιότητες στα μαλλιά, καθώς ενεργεί ως διεγερτικό των θυλάκων των τριχών σε περιπτώσεις πρόωρης φαλάκρας, ενώ καταπολεμά και την πιτυρίδα (μαζί με βόρακα και κρύο νερό). Ιδανικό και για λιπαρή επιδερμίδα με ακμή. Τέλος, στην αρωματοθεραπεία συμβάλλει στην ενίσχυση της αυτοσυγκέντρωσης και της θετικής σκέψης.
Ενδεικνυόμενη δοσολογία για μασάζ: 1 ml ελαίου δενδρολίβανου σε 25 ml αμυγδαλέλαιου.

Αρωματική νότα: Μεσαία

Προσοχή: Αποφύγετε τη χρήση του κατλα τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της γαλουχίας, καθώς και εάν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση ή πάσχετε από επιληψία. Μόνο εξωτερική χρήση.

Οι φίλες και φίλοι των Sensities που ασχολούνται επαγγελματικά με το μασαζ και την αρωματοθεραπεία μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας, για να λάβουν έκπτωση 10% επί της τιμής των αιθέριων ελαίων.

Δείτε επίσης

Μυρο Πόσιμο 5ml Terpenic Labs Commiphora myrrha
€ 13,90
Τεϊόδεντρο Βιολογικό (Teatree) 10ml Ancient Wisdom melaleuca alternifolia
€ 7,90
Μυρτιά (Myrtle) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body myrtus communis
€ 7,90
Αρτεμισία Πόσιμο 10ml by Terpenic Labs Artemisia Vulgaris
€ 16,90
Ευκάλυπτος Βιολογικός (Eucalyptus) 10ml Ancient Wisdom Cupressus sempervirens
€ 4,90
Επιστροφή στην κορυφή