Βετιβέρια (Vetiveria) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body

€ 9,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 1449
Είδος Αιθέρια Έλαια
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Προέλευση Java
Βάρος 10 ml
Ονομασία vetiveria zizanoides
Εταιρεία Nature & Body
Barcode 5200431901210
Η Βετιβέρια (Vetiver), επιστημονική ονομασία Vetiveria Zizanoides, είναι ένα πολυετές άγριο χορτάρι της οικογένειας των Ποοειδών, φυτό ενδημικό της νότιας Ασίας, κυρίως της Ινδίας και έχει χρησιμοποιηθεί από την παραδοσιακή ιατρική των χωρών αυτών για την αντιμετώπιση πολλών ασθενειών. Σήμερα καλλιεργείται ευρέως σε πολλές τροπικές χώρες κυρίως για το αιθέριο έλαιό του.

Το αιθέριο έλαιο της Βετιβέριας προέρχεται από απόσταξη των ριζών του φυτού και έχει χρώμα καφέ και άρωμα βαθύ, γήινο και αισθησιακό με νότες ξύλου και ρητίνης. Οι κύριες αρωματικές του ενώσεις είναι τα Σεσκιτερπένια: βετιβένιο, βετιβαζουλένιο οι Σεσκιτερπενόνες: βετιβενόνες και οι Σεσκιτερπενόλες: βετιβενόλη, ουσίες με ισχυρή θεραπευτική δράση.

Το αιθέριο έλαιο της Βετιβέριας είναι ένα από τα γνωστότερα ηρεμιστικά έλαια. Καταπολεμά με επιτυχία το άγχος, το θυμό, τη νευρικότητα, την ένταση και την αϋπνία και συμβάλλει στην αποκατάσταση της ψυχικής ηρεμίας και της σταθεροποίησης των συναισθημάτων. Επιπλέον, θεωρείται ισχυρό τονωτικό του κυκλοφορικού, λεμφικού και φλεβικού συστήματος, καθώς αντιμετωπίζει αποτελεσματικά φλεβίτιδα, οιδήματα, κιρσούς και αιμορροΐδες, ενώ λόγω των πλούσιων αντισηπτικών και επουλωτικών του ιδιοτήτων, χρησιμοποιείται για την επιτάχυνση της εξάλειψης των δερματικών προβλημάτων, όπως ουλές, σημάδια από ακμή και ραγάδες, χαρίζοντας μία ομοιόμορφη και λαμπερή επιδερμίδα. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τα ξηρά, ανεπαρκώς ενυδατωμένα δέρματα, αλλά και για τις ώριμες επιδερμίδες, καθώς προστατεύει από την γήρανση του σώματος. Τέλος, βοηθά στο ψυχολογικό άνοιγμα και στο καθάρισμα της αύρας.
Συνδυάζεται εξαιρετικά με: Σανδαλόξυλο, Πορτοκάλι, Υλάνγκ Υλάνγκ, Γιασεμί, Καρδάμωμο και Tonka.

Προσοχή! Να μην χρησιμοποιείται από τις έγκυες και θηλάζουσες μητέρες.

Για να ενημερωθείτε σχετικά με την ασφαλή χρήση των αιθέριων ελαίων παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Οι φίλες και φίλοι των Sensities που ασχολούνται επαγγελματικά με το μασαζ και την αρωματοθεραπεία μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας, για να λάβουν έκπτωση 10% επί της τιμής των αιθέριων ελαίων.

Δείτε επίσης

Λεβαντίνη (Lavandin) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body lavandula × inermedia
€ 3,20
Σιτρονέλα (Citronella) Αιθέριο Έλαιο 50ml Nature & Body cymbopogon nardus
€ 12,00
Ευκάλυπτος Λεμόνι Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body eucalyptus citridora
€ 3,90
Σολιντάγκο ή Χρυσόβεργα 5ml Terpenic Labs solidago canadensis
€ 19,90   € 14,90
Γεράνι Ρόδο (Rose Geranium) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body pelargonium rosa
€ 12,90
Επιστροφή στην κορυφή