Νιαουλί (Niaouli) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body

€ 4,90


Διαθεσιμότητα Μη διαθέσιμο
Κωδικός 1450
Είδος Αιθέρια Έλαια
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Προέλευση Indonesia
Βάρος 10 ml
Ονομασία melaleuca viridiflora
Εταιρεία Nature & Body
Barcode 5200431901616
Νιαουλί (Niaouli)

Το Νιαουλί (Niaouli) επιστημονική ονομασία Melaleuca Viridiflora είναι ένα μικρό αειθαλές δέντρο - φτάνει σε ύψος τα 10m - της οικογένειας των Μυρτοειδών (Myrtaceae), ιθαγενές σε δασικές εκτάσεις, έλη και ρέματα “ μουσωνικών” περιοχών της βόρειας Αυστραλίας και της Νέας Γουινέας.

Το αιθέριο έλαιο του Νιαουλί προέρχεται από απόσταξη ατμού των φύλλων και νεαρών κλαδιών του φυτού και έχει ένα αναζωογονητικό άρωμα που χαρακτηρίζεται από γλυκές, δροσερές υψηλές νότες που θυμίζουν καμφορά και υπόχρωμα που θυμίζει ευκάλυπτο. Οι κύριες αρωματικές του ενώσεις είναι τα Μονοτερπένια: άλφα-πινένιο, λιμονένιο, οι Μονοτερπενόλες: άλφα-τερπινεόλη, τα Οξείδια Τερπενίου: 1,8- κινεόλη και οι Σισκιτερπενόλες: βιριδιφλορόλη, ουσίες με ισχυρή θεραπευτική δράση.

Το αιθέριο έλαιο του Νιαουλί είναι ένα εξαιρετικό τονωτικό έλαιο, το οποίο δρα ενισχυτικά στο ευρύτερο ανοσοποιητικό σύστημα, διεγείροντας τις φυσικές άμυνες του οργανισμού, ενώ βοηθά σημαντικά και σε περιπτώσεις αλλεργικών αντιδράσεων. Επιπλέον, λόγω της αποχρεμπτικής και αποσυμφορητικής του δράσης, χρησιμοποιείται για τον “καθαρισμό” των πνευμόνων, ενώ είναι ιδιαίτερα ανακουφιστικό στον επίμονο βήχα, το άσθμα, τη βρογχίτιδα, τη γρίπη, την ιγμορίτιδα, την καταρροή, το κρύωμα, τη βουλωμένη μύτη και τον ερεθισμό του λαιμού. Παράλληλα, με τις ισχυρές ηρεμιστικές και μυοχαλαρωτικές του ιδιότητες συστήνεται ιδιαίτερα για προβλήματα αϋπνίας, άγχους, νευρομυϊκής υπερέντασης, αλλά και ως καρδιοτονωτικό.

Επίσης, θεωρείται ισχυρό φλεβοτονωτικό και ως εκ τούτου ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση της φλεβίτιδας και της αίσθησης βάρους στα πόδια. Δερματικά, το αιθέριο έλαιο του Νιαουλί επιδεικνύει πλούσια αντισηπτική και βακτηριοκτόνο δράση συμβάλλοντας στην καταπολέμηση των φλεγμονών του δέρματος, της ακμής, των καψιμάτων, των πληγών, των τραυμάτων, αλλά και των χιονιστρών. Τέλος, ευρεία εφαρμογή βρίσκει και στην κοσμετολογία, ως συμπλήρωμα σε κρέμες και λοσιόν σώματος, καθώς φαίνεται ότι προστατεύει το δέρμα από την γήρανση, χαρίζοντάς στην επιδερμίδα μεταξένια απαλότητα και λάμψη.

Το αιθέριο έλαιο του Νιαουλί συνδυάζεται εξαιρετικά με: Βασιλικό, Κάτζεπουτ, Ευκάλυπτο, Μάραθο, Άρκευθο, Λεβάντα, Λεμόνι, Λάιμ, Μύρτιλο, Πορτοκάλι, Πεύκη, Δεντρολίβανο, Μέντα, Τεϊόδεντρο και Θυμάρι.

Προσοχή! Να μην χρησιμοποιείται από έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες αλλά και από παιδιά. Προσοχή σε άτομα που πάσχουν από ορμονοεξαρτώμενους καρκίνους.

Για να ενημερωθείτε σχετικά με την ασφαλή χρήση των αιθέριων ελαίων παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Οι φίλες και φίλοι των Sensities που ασχολούνται επαγγελματικά με το μασαζ και την αρωματοθεραπεία μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας, για να λάβουν έκπτωση 10% επί της τιμής των αιθέριων ελαίων.

Δείτε επίσης

Γεράνι (Geranium) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body pelargonium graveolens
€ 11,90
Μαύρο Πιπέρι (Black Pepper) Αιθέριο Έλαιο 50ml Nature & Body piper ni grum
€ 47,60
Λεβάντα Bio Ελληνική 10ml Verdus BioHerbs
€ 9,90
Περγαμόντο (Bergamot) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body citrus bergamia
€ 5,90
Επιστροφή στην κορυφή