Πτι Γκρεϊν (Νερατζόφυλλο-Petigrain) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body

€ 5,90 € 4,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 1451
Είδος Αιθέρια Έλαια
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Προέλευση Paraguay
Βάρος 10 ml
Ονομασία citrus aurantium
Εταιρεία Nature & Body
Barcode 5200431901234
Πτι-Γκρεϊν

Το αιθέριο έλαιο Πτι-Γκρεϊν (Petitgrain) προέρχεται από το φυτό με την επιστημονική ονομασία Citrus Aurantium Amara, την γνωστή μας Νεραντζιά, αειθαλές δένδρο της οικογένειας των Ρυτοειδών, με καταγωγή από την Κίνα, το οποίο διαδόθηκε ευρέως στις χώρες με εύκρατο, μεσογειακό κλίμα. Προκύπτει από την απόσταξη με ατμό των φύλλων του φυτού, ενώ παλιότερα εξαγόταν από τα πράσινα, άγουρα φρούτα του δέντρου, όσο εκείνα ήταν στο μέγεθος κερασιού, και από αυτά πήρε και το όνομά του, το οποίο σημαίνει «μικρό σιτηρό.»

Το αιθέριο έλαιο του Πτι-Γκρεϊν έχει χρώμα ωχρό κίτρινο προς κεχριμπαρένιο και ένα γλυκό, λουλουδένιο, ελαφρά βοτανικό άρωμα. Τα κύρια μόρια της χημειοτυπικής του σύστασης είναι οι Εστέρες: εστέρας οξικού λιναλύλιου, οξικού νερύλιου, οξικού τερπενύλιου και οι Αλκοόλες: λιναλοόλη, νερόλη, α-τερπινεόλη, ουσίες με αξιοσημείωτη θεραπευτική αξία.

Το αιθέριο έλαιο του Πτι-Γκρεϊν διαθέτει σύμφωνα με ΄πρόσφατες έρευνες σημαντικές αντιμικροβιακές, αντιβακτηριακές, αντισηπτικές, αντισπασμωδικές, αποσμητικές και καταπραϋντικές ιδιότητες. Καθαρίζει και τονώνει το δέρμα, συμβάλλοντας στη θεραπεία της ακμής και την εξισορρόπηση του λιπαρού ή μεικτού δέρματος, ενώ είναι κατάλληλο και για τη θεραπεία των κρίσεων υστερίας, πανικού, και κατάθλιψης, καθώς και για την αντιμετώπιση της ταχυκαρδίας, του άγχους και των προβλημάτων αϋπνίας. Επίσης, χρησιμοποιείται για την ανακούφιση των λοιμώξεων του αναπνευστικού, καθώς και την καταπολέμηση των φλεγμονών και των αλγών. Τέλος, είναι ιδιαίτερα χρήσιμο ως λάδι μασάζ για την αντιμετώπιση των μυϊκών σπασμών νευρικής αιτιολογίας, αλλά και της αρθρίτιδας, της τενοντίτιδας και των ρευματισμών.

Συνδυάζεται εξαιρετικά με: Περγαμόντο, Φασκόμηλο sclarea, Γαρύφαλλο, Γεράνι, Γκρεϊπφρουτ, Γιασεμί, Λεβάντα, Λεμόνι, Λάιμ, Μανταρίνι, Νερόλι, Πορτοκάλι, Παλμαρόζα, Δεντρολίβανο
Προσοχή! Δεν συστήνεται τους 3 πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης

Για να ενημερωθείτε σχετικά με την ασφαλή χρήση των αιθέριων ελαίων παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Οι φίλες και φίλοι των Sensities που ασχολούνται επαγγελματικά με το μασαζ και την αρωματοθεραπεία μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας, για να λάβουν έκπτωση 10% επί της τιμής των αιθέριων ελαίων.

Δείτε επίσης

Λεβάντα Πόσιμη 10ml Terpenic Labs Lavandula angustifolia
€ 14,90
Πάλο Σάντο (Palo Santo) 10ml Ancient Wisdom
€ 39,90
Ρόδο (Rose) 5% σε Τζοτζόμπα 10ml Αιθέριο Έλαιο Nature & Body rosa centifolia
€ 9,90
Βασιλικός (Basil) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body ocimum basilicum
€ 5,90
Ραβενσάρα (Ravensara) Αιθέριο Έλαιο 50ml Nature & Body ravensara aromatica
€ 49,90   € 39,60
Επιστροφή στην κορυφή