Πορτοκάλι (Orange) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body

€ 4,00 € 3,00


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 1467
Είδος Αιθέρια Έλαια
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Προέλευση Brazil
Βάρος 10 ml
Ονομασία citrus cinensis
Εταιρεία Nature & Body
Barcode 5200431900046
Το αιθέριο έλαιο του Πορτοκαλιού (Citrus Sinensis), προέρχεται από ψυχρή έκθλιψη της φλούδας του και έχει ένα φρουτώδες, γλυκό άρωμα υψηλής αρωματικής νότας.Είναι γνωστό για την υψηλή διατροφική του αξία, είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και Α, σάκχαρα, κάλιο, ασβέστιο και φώσφορο.

Το αιθέριο έλαιο του Πορτοκαλιού χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία για την καταπολέμηση του άγχους, της κατάθλιψης, της νευρικότητας, της αϋπνίας και άλλων καταστάσεων που σχετίζονται με τη λειτουργία του νευρικού συστήματος. Το ζωντανό και γλυκό του άρωμα τονώνει τον κουρασμένο οργανισμό και απομακρύνει την περιττή ένταση. Θεωρείται αντιπυρετικό, αντισπασμωδικό, καρδιοτονωτικό και διεγερτικό του λεμφικού και του πεπτικού συστήματος. Περιορίζει την κατακράτηση υγρών και βοηθά στη λειτουργία των εντέρων και στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας. Έχει αντισηπτική και βακτηριοστατική δράση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως επίθεμα σε κάποιο σημείο του δέρματος που χρειάζεται απολύμανση. Συμβάλει στην παραγωγή κολλαγόνου στην επιδερμίδα, στην προστασία των αγγείων και στην απομάκρυνση των πανάδων και των δυσχρωμιών.

Το αιθέριο έλαιο Πορτοκαλιού αποτελεί ίσως την καλύτερη εναλλακτική λύση στην καταπολέμηση των ερπόντων εντόμων, έναντι των τοξικών, χημικών εντομοαπωθητικών ουσιών. Ιδανικό για τις κουζίνες και άλλα μέρη του σπιτιού που εμφανίζονται μυρμήγκια. Λίγες σταγόνες αιθερίου ελαίου αρκούν για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα με τον πιο φυσικό και ακίνδυνο για την υγεία μας τρόπο.

Αναμεμειγμένο με ροδόνερο (50 σταγόνες ελαίου σε 200ml ροδόνερου), το αιθέριο έλαιο του Πορτοκαλιού αποτελεί μια εξαιρετική τονωτική λοσιόν προσώπου, ενώ αναμεμειγμένο με αμυγδαλέλαιο, στην ίδια αναλογία, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ενυδατικό λάδι σώματος για την περιποίηση μετά το μπάνιο.

Το αιθέριο έλαιο του Πορτοκαλιού συνδυάζεται πολύ καλά με : Λεβάντα, Λεμόνι, Νερολι, Γαρύφαλλο, Μύρο και Φασκόμηλο.

Οι φίλες και φίλοι των Sensities που ασχολούνται επαγγελματικά με το μασαζ και την αρωματοθεραπεία μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας, για να λάβουν έκπτωση 10% επί της τιμής των αιθέριων ελαίων.

Μπορείτε να δείτε ένα βίντεο (στα Αγγλικα) για χρήσεις του Πορτοκαλιού εδώ

Δείτε επίσης

Φασκόμηλο 12ml Αmygdalea salvia officinalis
€ 11,90
Λεβάντα Βουλγαρίας (Lavender) 10ml Ancient Wisdom Lavandula angustifolia
€ 7,90
Ξύλο του Σιάμ (Fokienia Odginsii) 10ml Terpenic Labs fokienia hodginsii
€ 8,90
Περγαμόντο (Bergamot) Αιθέριο Έλαιο 50ml Nature & Body citrus bergamia
€ 19,60
Τεϊόδεντρο (Tea Tree) Αιθέριο Έλαιο 50ml Nature & Body melaleuca alternifolia
€ 12,00
Επιστροφή στην κορυφή