Παλμαρόζα (Φοινικόροδο-Palmarosa) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body

€ 4,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 1468
Είδος Αιθέρια Έλαια
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Προέλευση India
Βάρος 10 ml
Ονομασία cymbopogon martinii
Εταιρεία Nature & Body
Barcode 5200431900862
Παλμαροζα (Palmarosa)

Η Παλμαροζα (Palmarosa) ή Φοινικόροδο, επιστημονική ονομασία Cymbopogon Martinii είναι μέλος τoυ γένους αρωματικών τροπικών χόρτων Cymbopogon, το οποίο περιλαμβάνει επίσης το λεμονόχορτο και τη σιτρονέλλα. Ιθαγενές στην Ινδική χερσόνησο, το χόρτο καλλιεργείται εκτεταμένα στη Μαδαγασκάρη, την Ινδία, τη Βραζιλία και τα νησιά Κομόρο. Το αιθέριο έλαιο της παλμαρόζας ήταν γνωστό ήδη από τον 18ο αιώνα με το όνομα «Ινδικί» ή «Τουρκικό γεράνιο» - εξάγονταν από τη Βομβάη για Κωνσταντινούπολη και Βουλγαρία – και χρησίμευε για τη νοθεία του ροδέλαιου.

Το αιθέριο έλαιο της Παλμαρόζα προέρχεται από απόσταξη με ατμό των ανθών του φυτού και έχει ένα γλυκό, ντελικάτο, λουλουδένιο άρωμα που θυμίζει μίξη από ρόδο και γεράνι. Τα κύρια μόρια της χημειοτυπικής του σύστασης είναι οι Αλκοόλες: γερανιόλη, λιναλοόλη και οι Εστέρες: οξεικός εστέρας γερανυλίου, ουσίες με αξιοσημείωτη αντισηπτική, αντιμικροβιακή, βακτηριοκτόνα και μυκητοκτόνα δράση.

Το αιθέριο έλαιο της Παλμαρόζα συστήνεται κυρίως για θεραπείες αντιγήρανσης, καθώς τονώνει και αναζωογονεί τα κύτταρα του γερασμένου δέρματος, ενώ λόγω της ισχυρής εξισορροπητικής του ικανότητας - ρυθμίζει το σμήγμα και την υγρασία του δέρματος - είναι κατάλληλο τόσο για τις ξηρές όσο και για τις λιπαρές επιδερμίδες. Επιπλέον, ενισχύει την φυσική άμυνα του οργανισμού, ενώ θεωρείται και ένα από τα ισχυρότερα μυκητοκτόνα και μικροβιοκτόνα αιθέρια έλαια, ως εκ τούτου είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για την αντιμετώπιση διάφορων δερματικών παθήσεων, όπως ακμή δερματίτιδα, έκζεμα, ψωρίαση, έρπις ζωστήρα κλπ. Σε ψυχολογικό επίπεδο έχει ηρεμιστική και αισιόδοξη δράση, καθώς μειώνει το άγχος και την ανησυχία, δημιουργώντας αίσθημα ασφάλειας, ενώ ως έλαιο μασάζ είναι ιδανικό για την ανακούφιση από νευραλγία, λουμπάγκο, ισχιαλγία, και ρευματικούς πόνους.

Το αιθέριο έλαιο της Παλμαροζα συνδυάζεται πολύ καλά με: Γεράνι, Περγαμόντο Λεβάντα, Χαμομήλι, Κέδρο, Μελισσόχορτο, Λουΐζα, Σανταλόξυλο.
Προσοχή! Απαγορεύεται η χρήση σε εγκύους, εκτός για τη διευκόλυνση του τοκετού.

Για να ενημερωθείτε σχετικά με την ασφαλή χρήση των αιθέριων ελαίων παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Οι φίλες και φίλοι των Sensities που ασχολούνται επαγγελματικά με το μασαζ και την αρωματοθεραπεία μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας, για να λάβουν έκπτωση 10% επί της τιμής των αιθέριων ελαίων.

Δείτε επίσης

Δάφνη (Bay Leaf) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body pimenta racemosa
€ 5,90   € 4,90
Πεύκο (Pine) Αιθέριο Έλαιο 50ml Nature & Body pinus sylvestris
€ 15,60
Μύρο (Myrrh) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body Commiphora myrrha
€ 14,90
Βασιλικος (Basil) Αιθέριο Έλαιο 50ml Nature & Body ocimum basilicum
€ 19,90
Επιστροφή στην κορυφή