Ροδόξυλο (Rosewood) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body

€ 6,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 1471
Είδος Αιθέρια Έλαια
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Προέλευση Brazil
Βάρος 10 ml
Ονομασία aniba rosaedora
Εταιρεία Nature & Body
Barcode 5200431900657
Το ροδόξυλο, επιστημονική ονομασία Aniba rosaedora είναι ένα αειθαλές, τροπικό δέντρο μετρίου μεγέθους – φτάνει ως 40 μέτρα ύψος - ενδημικό στη Βραζιλία και το Περού, το οποίο χρησιμοποιείται κυρίως για ξυλεία. Στην λαϊκή ιατρική χρησιμοποιείται από τους Ινδιάνους του Αμαζονίου για τη θεραπεία των πληγών.
Το αιθέριο έλαιο του Ροδόξυλου προέρχεται από απόσταξη ατμού του κορμού του δέντρου και έχει ένα χαρακτηριστικό γλυκό, λουλουδάτο αλλά και ξυλώδες άρωμα, υψηλής και μεσαίας νότας και χρώμα ωχρό κίτρινο, σχεδόν διαφανές. Τα κύρια μόρια της χημειοτυπικής του σύστασης είναι οι Μονοτερπενόλες μέχρι και 95% : λιναλοόλη, γερανιόλη, τα Σεσκιτερπένια : α-κοπαένιο και τα Οξείδια : cis οξείδιο λιναλοόλης, ουσίες με ισχυρή αντιβακτηριακή, τονωτική, αντιική και αφροδισιακή δράση.

Το αιθέριο έλαιο ροδόξυλο τονώνει τη διάθεση, αυξάνει την πνευματική διαύγεια, καταπολεμά την κατάθλιψη, το στρες και την αϋπνία, βοηθάει στην αυτοσυγκέντρωση και τον διαλογισμό, ενώ επιδεικνύει και σημαντικές αφροδισιακές ιδιότητες, αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά την σεξουαλική ανικανότητα και ψυχρότητα. Ένα αρωματικό μασάζ με Ροδόξυλο ανακουφίζει από την ένταση, ξεμπλοκάρει τα ενεργειακά σημεία και βοηθά στην ανάκτηση της εσωτερικής ισορροπίας, βοηθώντας να εναρμονιστεί το σώμα με το πνεύμα.

Περαιτέρω συμβάλλει αποτελεσματικά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος στη μείωση των πονοκεφάλων, των κρυολογημάτων, του βήχα και του πυρετού, ενώ φαίνεται ότι ανακουφίζει και από το Jet lag. Σε ό,τι αφορά την περιποίηση του δέρματος, είναι ιδανικό για την ανασύσταση και αναζωογόνηση των ιστών των κυττάρων, γεγονός που το καθιστά πολύτιμο για τη φροντίδα του ώριμου κυρίως δέρματος, καθώς πιστεύεται ότι αντιμετωπίζει με επιτυχία τη χαλαρότητα και πλαδαρότητα της επιδερμίδας, αλλά και τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες, ενώ λόγω της αντισηπτικής του δράσης συμβάλλει αποτελεσματικά και στην καταπολέμηση μιας σειράς δερματικών προβλημάτων, όπως ακμή, δερματίτιδα, ξηροδερμία, κλπ. Τέλος, θεωρείται σπουδαίο επουλωτικό πληγών και τραυμάτων.

Συνδυάζεται εξαιρετικά με: Λεβάντα, Πορτοκάλι, Λεμόνι, Σανδαλόξυλο, Κέδρο, Γεράνι
Δεν έχουν παρατηρηθεί ανεπιθύμητες παρενέργειες.

Για να ενημερωθείτε σχετικά με την ασφαλή χρήση των αιθέριων ελαίων παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Οι φίλες και φίλοι των Sensities που ασχολούνται επαγγελματικά με το μασαζ και την αρωματοθεραπεία μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας, για να λάβουν έκπτωση 10% επί της τιμής των αιθέριων ελαίων.

Δείτε επίσης

Θυμάρι Λευκό 10ml Terpenic Labs thynus mastichina
€ 9,90
Κυπαρίσσι Άγριο (Άρκευθος-Juniperberry) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body Juniperus communis
€ 8,90   € 5,90
Άνηθος (Dill Seed) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body Anethum graveolens
€ 7,90
Λεβάντα Οργανική Π.Ο.Π (Lavender) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body Lavandula angustifolia
€ 9,90
Γεράνι (Geranium) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body pelargonium graveolens
€ 11,90
Επιστροφή στην κορυφή