Γαρύφαλλο Φύλλο (Clove Leaf) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body

€ 4,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 1490
Είδος Αιθέρια Έλαια
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Προέλευση Madagascar
Βάρος 10 ml
Ονομασία eugenia caryophyllus
Εταιρεία Nature & Body
Barcode 5200431900688
Το Γαρύφαλλο (Clove Bud) επιστημονική ονομασία Eugenia Cariophyllata είναι ένα αειθαλές δέντρο της οικογένειας των Μυρτυδών (Myrtaceae), ιθαγενές στη Μαδαγασκάρη, την Τανζανία, την Ινδονησία και τα νησιά Malacca, το οποίο αναπτύσσεται σε ύψος περίπου 10 μέτρων. Η θεραπευτική δράση του φυτού ήταν γνωστή από την αρχαιότητα. Οι Αρχαίοι Έλληνες και οι Ρωμαίοι το χρησιμοποιούσαν για την ανακούφιση των πονόδοντων, οι αρχαίοι Πέρσες ως φίλτρο αγάπης, ενώ οι Κινέζοι για να καταπολεμήσουν την κακή αναπνοή, ειδικά όταν μιλούσαν με τον Αυτοκράτορα.

Το αιθέριο έλαιο του Γαρύφαλλου προέρχεται από διύλιση των φύλλων του και έχει ζεστή, γλυκιά και πικάντικη μυρωδιά και χρώμα ανοιχτό κίτρινο. Οι κύριες αρωματικές του ενώσεις είναι οι φαινόλες και κυρίως η ευγενόλη, στην οποία οφείλονται σε μεγάλο βαθμό οι πλούσιες φαρμακολογικές του ιδιότητες

Λόγω της ισχυρής αντισηπτικής του δράσης, το αιθέριο έλαιο του Γαρύφαλλου χρησιμοποιείται ευρέως για την πρόληψη και θεραπεία διάφορων μολυσματικών ασθενειών, όπως οι λοιμώξεις της στοματικής κοιλότητας, τα έλκη ποδιών, αλλά και οι φλεγμονές της επιδερμίδας, ιδιαίτερα μετά από τσιμπήματα εντόμων. Παράλληλα, αντιμετωπίζει με επιτυχία πεπτικές διαταραχές, όπως δυσπεψία και τυμπανισμό (αέρια), ενώ χάρη στις ισχυρές αντι-ιικές και αντιβακτηριακές του ιδιότητες καταπολεμά τη γρίπη, τον έντονο βήχα, την αμυγδαλίτιδα και τον πυρετό.

Επίσης, συμβάλλει σημαντικά στην ανακούφιση των τραυματισμένων μυών, αλλά και των πόνων της αρθρίτιδας και των ρευματισμών, ενώ είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην καταπολέμηση του πονόδοντου. Τέλος θεωρείται ισχυρό αφροδισιακό, καθώς τονώνει την ερωτική διάθεση και τα συναισθήματα και χαρίζει ζωτικότητα, αυτοπεποίθηση και διαύγεια πνεύματος. Όταν χρησιμοποιείται ως πρόσθετο καλλυντικών βοηθά στην αναγέννηση της επιδερμίδας και στη μείωση των ρυτίδων και των γραμμών έκφρασης αλλά και της ακμής, ενώ όταν εξατμίζεται στο χώρο βοηθά σε πονοκεφάλους, βήχα, άσθμα και άγχος.

Συνδυάζεται εξαιρετικά με: υλανγκ-υλανγκ, τριαντάφυλλο, γεράνι, λεβάντα, μέντα, πορτοκάλι, λεμόνι, γκρέιπφρουτ, κανέλα.

Προσοχή! Μην το χρησιμοποιείτε κατά τη διάρκεια εγκυμοσύνης και του θηλασμού και μην το χορηγείτε σε παιδιά. Μην το χρησιμοποιείται αν έχετε ευρειαγγείες!

Για να ενημερωθείτε σχετικά με την ασφαλή χρήση των αιθέριων ελαίων παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Δείτε επίσης

Λευκόδεντρο (Cajeput) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body melaleuca cajuputi
€ 3,90
Μυρτιά (Myrtle) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body myrtus communis
€ 7,90
Ρόδο (Rose) 5% σε Τζοτζόμπα 10ml Αιθέριο Έλαιο Nature & Body rosa centifolia
€ 9,90
Λεβάντα Αλπική (High Alpine Lavender) 10ml Ancient Wisdom Lavandula angustifolia
€ 10,90
Επιστροφή στην κορυφή