Ρόδο Centifolia 10ml

€ 119,90


Διαθεσιμότητα Μη διαθέσιμο
Κωδικός 1570
Είδος Αιθέρια Έλαια
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Βάρος 10 ml
Προέλευση Morocco
Ονομασία rosa centifolia
Ημερομηνία λήξης 10-2024
Το Διαμάντι της αρωματοθεραπείας είναι διαθέσιμο στo Sensities σε μία τιμή πρόκληση και με την 100% καθαρή μορφή του .

Αιθέριο έλαιο Ρόδο
Η Ρόδη η Εκατόφυλλη, επιστημονική ονομασία (Rosa Centifolia), γνωστή και ως Εκατόφυλλη ή Μαγιάτικη Τριανταφυλλιά, αφού η ανθοφορία της πραγματοποιείται την Άνοιξη και δη τον Μάιο, είναι ένα πολυετές φυλλοβόλο λουλούδι της οικογένειας των Ροδιδών (Rosaceae) με πανέμορφα, μυρωδάτα, ροζ άνθη, το οποίο φτάνει σε ύψος μέχρι και το 1,5m. Ο πρώτος που έκανε λόγο γι αυτό το “παράξενο” είδος Τριανταφυλλιάς ήταν ο Θεόφραστος, ο πατέρας της βοτανικής, ο οποίος ανέφερε ως ενδημικό τόπο του φυτού την αρχαία Μακεδονία κοντά στους Φιλίππους, και πιο συγκεκριμένα το όρος Παγγαίο.
Το αιθέριο έλαιο Ρόδο προέρχεται από απόσταξη ατμού των ανθών του φυτού με την absolute διαδικασία που εγγυάται την αρτιότερη εξαγωγή του αιθέριου ελαίου και έχει ένα ζεστό, γλυκό, εξαιρετικά μεθυστικό άρωμα. Είναι ένα από τα πλέον ακριβά αιθέρια στον κόσμο, καθώς απαιτούνται περίπου 30 τριαντάφυλλα προκειμένου να παραχθεί μια σταγόνα ελαίου. Οι κύριες αρωματικές του ενώσεις είναι οι Τερπενικές αλκόλες: κιτρονελλόλη 25%, γερανιόλη 20%, νερόλη 10%., καθώς και οι βιταμίνες Α, C, E και Κ.
Το αιθέριο έλαιο Ρόδο που θα βρείτε στο κατάστημά μας είναι ένα εξαιρετικό προϊόν με αξιοσημείωτες θεραπευτικές ιδιότητες και ευρύ πεδίο εφαρμογών, καθώς είναι πολύτιμο τόσο για την επιδερμίδα, όσο και για την ψυχική και συναισθηματική υγεία. Η πλούσια σε βιταμίνη C σύστασή του συμβάλλει στη διέγερση του κολλαγόνου, της πρωτείνης η οποία είναι υπέυθυνη για τη λείανση, τη σφριγηλότητα και τη νεανικότητα του δέρματος, ενώ η υψηλή περιεκτικότητά του σε βιταμίνη Ε συμβάλλει στην εντατική θρέψη και ενυδάτωση της επιδερμίδας αλλά και στην επιδιόρθωση των υφιστάμενων φθορών της. Επιπλέον, θεωρείται εξαιρετικό για την καταπολέμηση της θαμπής και κουρασμένης όψης φωτίζοντας και δίνοντας λάμψη στη στιγμή, ενώ χάρη στις μοναδικές επουλωτικές, αντιβακτηριδιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του, βοηθά στην εξυγείανση του λιπαρού ή ακνεικού δέρματος.. Σε ψυχολογικό επίπεδο, απαλύνει την ένταση που σχετίζεται με προβλήματα της έμμηνου ρύσης ή της εμμηνόπαυσης, ανακουφίζει από πονοκεφάλους, αντιμετωπίζει τη θλίψη και το άγχος, καταπραύνει και ηρεμεί προκαλώντας ευφορία και καλή διάθεση. Τέλος, θεωρείται εξαιρετικό αφδροδισιακό και τονωτικό της λίμπιντο. Όταν χρησιμοποιείται ως πρόσθετο καλλυντικών σε συνδυασμό με ένα έλαιο βάσης, συμπληρώνει ιδανικά το serum ή την ενυδατική μας κρέμα, φροντίζοντας το κουρασμένο δέρμα, ενώ λίγες σταγόνες στο make up χαρίζει extra λάμψη και φωτεινότητα.
Τo αιθέριο έλαιο του Τριαντάφυλλου συνδυάζεται πολύ καλά με: Γεράνι, Περγαμόντο, Φασκόμηλο, Γιασεμί, Κορίανδρο, Σανδαλόξυλο, Λεβάντα, Πατσουλί, Κέδρο, Νερολί και Πτίγκραιϊν.
Αποφύγετε την χρήση κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.


Για να ενημερωθείτε σχετικά με την ασφαλή χρήση των αιθέριων ελαίων παρακαλούμε πατήστε εδώ. Οι φίλες και φίλοι των Sensities που ασχολούνται επαγγελματικά με το μασαζ και την αρωματοθεραπεία μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας, για να λάβουν έκπτωση 10% επί της τιμής των αιθέριων ελαίων.

Δείτε επίσης

Πατσουλί 50ml pogostemon cablin
€ 37,90   € 23,60
Ευκάλυπτος 50ml eucalyptus globulus
€ 17,90   € 12,00
Μαϊντανός 10ml petroselinum sativum
€ 14,90
Ροδόξυλο 10ml aniba rosaedora
€ 6,90
Καμφορά Ξύλο 10ml cinnamomum camphora glavescens
€ 4,40
Επιστροφή στην κορυφή