Χαμομήλι Γερμανικό (German Chamomile) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body

€ 36,90 € 24,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 1645
Είδος Αιθέρια Έλαια
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Προέλευση Egypt
Βάρος 10 ml
Ονομασία matricaria recutita
Barcode 5200431901579
Εταιρεία Nature & Body
To Γερμανικό Χαμομήλι (Chamomile German), επιστημονική ονομασία Matricaria recutita είναι ένα ετήσιο, ποώδες φυτό της οικογένειας των αστεροειδών, αυτοφυές στις πεδιάδες και στους ακαλλιέργητους τόπους της εύκρατης Ευρώπης. Η λέξη Matricaria προέρχεται από την λατινική matrix που σημαίνει «μήτρα» και αντανακλά την αρχαία ιατρική χρήση του βοτάνου για την θεραπεία των εμμηνορροϊκών διαταραχών.

Το αιθέριο έλαιο του Γερμανικού Χαμομηλιού προέρχεται από την απόσταξη με ατμό των κορυφών των ανθών, είναι παχύρρευστο και έχει χαρακτηριστικό μπλε χρώμα και οσμή έντονη και διαπεραστική, με γλυκές, φρουτώδεις υψηλές νότες και πικρό υπόχρωμα. Η χρήση του ελαίου είναι ευρέως διαδεδομένη εδώ και χιλιετηρίδες. Μάλιστα, έχουν βρεθεί πολλές αναφορές στις θεραπευτικές του δυνάμεις από τους Έλληνες, τους Αιγυπτίους, τους Ρωμαίους, καθώς και από τους βόρειους λαούς, (Γερμανούς Σκανδιναβούς). Τα κύρια μόρια της χημειοτυπικής του σύστασης είναι τα Σεσκιτερπένια: χαμαζουλένιο, οι Σεσκιτερπενόλες, και τα Οξείδια. Στο χαμαζουλένιο μάλιστα οφείλει το σπάνιο μπλε χρώμα του, καθώς και τις πλείστες των θεραπευτικών του ιδιοτήτων.

Το αιθέριο έλαιο του Γερμανικού Χαμομηλιού διαθέτει σημαντική αντιφλεγμονώδη, αντιαλλεργική - αντικνησμική, αντιφλογιστική, αντισηπτική, και καταπραϋντική δράση. Έχει αποδειχθεί ότι είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στην αντιμετώπιση πολλών δερματικών παθήσεων και αλλεργιών, όπως στην ακμή, το έκζεμα, την ψωρίαση, τα εξανθήματα και τις κοκκινίλες, αλλά και τον έρπη. Επιπλέον, τονώνει το δέρμα, καθαρίζει τους πόρους και αναζωογονεί τα κύτταρα, χαρίζοντας στο πρόσωπο μια φρέσκια και ανανεωμένη επιδερμίδα, ενώ αν προσθέσετε μερικές σταγόνες από το αιθέριο στο καθημερινό σας σαμπουάν θα έχετε ένα υπέροχο χρυσαφί αποτέλεσμα, και επιπλέον, αντιφλεγμονώδη προστασία στο τριχωτό της κεφαλής. Επίσης, είναι έλαιο ιδιαίτερα χαλαρωτικό του νευρικού συστήματος. Σύμφωνα με πολλές μελέτες, καταπολεμά την ημικρανία, τους πονοκεφάλους και την αϋπνία, ενώ μετριάζει το άγχος, την καθημερινή ένταση, την ευερεθιστότητα, την οξυθυμία και την κατάθλιψη.

Τέλος, είναι ιδανικό για την ανακούφιση από αρθριτικούς και ρευματικούς πόνους, πόνους στην πλάτη και μυαλγίες.
Το αιθέριο έλαιο του Γερμανικού Χαμομηλιού συνδυάζεται πολύ καλά με: Petitgrain, Πατσουλί, Περγαμόντο, Κυπαρίσσι, Γιασεμί, Άρκευθο, Νερολί, Λιβάνι, Φασκόμηλο Vetiver, Δεντρολίβανο, Ylang Ylang.
Προσοχή! Να μην χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Για να ενημερωθείτε σχετικά με την ασφαλή χρήση των αιθέριων ελαίων παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Οι φίλες και φίλοι των Sensities που ασχολούνται επαγγελματικά με το μασαζ και την αρωματοθεραπεία μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας, για να λάβουν έκπτωση 10% επί της τιμής των αιθέριων ελαίων.

Δείτε επίσης

Πατσουλί Bio Πόσιμο 10ml Terpenic Labs pogostemon cablin
€ 14,90
Μοσχολέμονο (Λάιμ-Lime) Αιθέριο Έλαιο 50ml Nature & Body citrus aurantifolia
€ 17,60   € 14,40
Λεβάντα 10ml Βοῒου Κοζάνης Lavandula angustifolia
€ 6,90
Om Synergy 5ml Terpenic Labs
€ 4,90
Κυπαρίσσι Βιολογικό (Cypress) 10ml Ancient Wisdom Cupressus sempervirens
€ 8,90
Επιστροφή στην κορυφή