Έλατο (Fir Needle) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body

€ 6,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 1667
Είδος Αιθέρια Έλαια
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Βάρος 10 ml
Προέλευση Russia
Ονομασία abies sibirica
Εταιρεία Nature & Body
Barcode 5200431901333
Το έλατο είναι ένα όμορφο, αειθαλές κωνοφόρο δένδρο, της οικογένειας των πευκοειδών (Pinaceae), το οποίο φύεται σε μεγάλο υψόμετρο στα δάση της βόρειας & κεντρικής Αμερικής, Ασίας & Ευρώπης. Σε ώριμη ηλικία, φθάνει σε ύψος μεγαλύτερο των δέκα μέτρων, με διάμετρο κορμού περί το ένα μέτρο, ενώ η διάρκεια ζωής του είναι από 300 ως 500 έτη. Το έλατο κατέιχε σημαντική θέση στις λατρευτικές παραδόσεις πολλών αρχαίων πολιτισμών. Το αποκαλούσαν “Το Δέντρο της Γέννησης" και το θεωρούσαν ιερό όσον αφορά την γέννηση ή την αναγέννηση (θάνατο) ενός ανθρώπου.

Από τις βελόνες του έλατου (Fir Needle) με την κοινή ονομασία Abies Sibirica λαμβάνεται με απόσταξη ατμού ένα αιθέριο έλαιο σχεδόν άχρωμο με χαρακτηριστική οσμή ‘δάσους’, άρωμα ξυλώδες & ρητινώδες, το οποίο διαθέτει σημαντικές θεραπευτικές ιδιότητες. Συνδυάζεται πολύ καλά με: βασιλικό, κυπαρίσσι, κέδρο, λιβάνι, πεύκο Niaouli, ροδόξυλο.

Το αιθέριο έλαιο Fir Needle της εταιρίας Ethereal Nature είναι ένα εξαιρετικό προιόν, το οποίο ασκεί ιδιαίτερα θετική επίδραση στον οργανισμό. Ισχυρό φυσικό αντισηπτικό, με σημαντικές αντιβακτηριδιακές και αντιμυκητιασικές ιδιότητες, υποστηρίζει αποτελεσματικά την λειτουργία του αναπνευστικού, καταπολεμώντας με επιτυχία το άσθμα, τη βρογχίτιδα, τον βήχα, το κρυολόγημα και τον πυρετό, ενώ αξιοσημείωτη είναι και η επουλωτική του δράση σε τραύματα, πληγές, καψίματα και κοψίματα. Επίσης, είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό σε αρθριτικούς πόνους, πόνους στη μέση και στην πλάτη, αθλητικές κακώσεις και διαστρέμματα, καθώς και σε πάσης φύσεως ρευματικούς πόνους. Επιπλέον, χρησιμοποιείται ως απολυμαντικό για την προστασία των κλειστών χώρων από βακτηρίδια και ιούς, ιδιαίτερα σε εποχές με έξαρση στους ιούς της γρίπης. Σε ψυχολογικό επίπεδο καταπραΰνει και αναζωογονεί το σώμα και το μυαλό, ενώ καταπολεμά την κατάθλιψη και τα νεύρα, προκαλώντας αίσθημα ηρεμίας και ευδαιμονίας.

Προσοχή! Μην το χρησιμοποιείτε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, ούτε σε παιδιά κάτω των 7 ετών. Να μην χρησιμοποιείται από άτομα που έχουν ιστορικό παρωχημένων (σπασμών) και/ή αλλεργιών σε αιθέρια έλαια. Μόνο εξωτερική χρήση.

Το αιθέριο έλαιο Fir Needle χρησιμοποιείται για τον αρωματισμό του χώρου σε συνδυασμό με το Πεύκο, το Κυπαρίσσι και τον Κέδρο(Cedrus atlantica). Εντούτοις, τα αιθέρια έλαια των κωνοφόρων δεν είναι κατάλληλα για παιδικά δωμάτια.

Οι φίλες και φίλοι των Sensities που ασχολούνται επαγγελματικά με το μασαζ και την αρωματοθεραπεία μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας, για να λάβουν έκπτωση 10% επί της τιμής των αιθέριων ελαίων.

Δείτε επίσης

Μύρο (Myrrh) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body Commiphora myrrha
€ 14,90
Κορίανδρος Πόσιμος 10ml Terpenic Labs coriandrum savitium
€ 12,90
Γωλθέρια (Wintergreen) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body gaultheria procumbens
€ 5,90
Ραβενσάρα (Ravensara) Αιθέριο Έλαιο 50ml Nature & Body ravensara aromatica
€ 49,90   € 39,60
Λεμονόχορτο Βιολογικό (Lemongrass) 10ml Ancient Wisdom cymbopogon citratus
€ 5,90
Επιστροφή στην κορυφή