Πιμέντο (Allspice) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body

€ 9,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 1816
Είδος Αιθέρια Έλαια
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Βάρος 10 ml
Προέλευση Jamaica
Ονομασία Pimenta Officinalis
Εταιρεία Nature & Body
Barcode 5200431902682
To Πιμεντο (Allspice), επιστημονική ονομασία Pimenta Dioica ή Pimenta Officinalis, (το επίθετο Officinalis υποδηλώνει τις φαρμακευτικές του ιδιότητες), είναι αειθαλές δέντρο της οικογένειας Myrtaceae, ιθαγενές των Δυτικών Ινδιών, του Μεξικού και της τροπικής Αμερικής (Κούβα, Μικρές Αντίλλες, Τζαμάικα, Ονδούρα, Τρινιδάδ), το οποίο φτάνει σε ύψος έως και τα 9m., με λαμπερά πράσινα φύλλα, άσπρα λουλούδια και καρπούς που έχουν το μέγεθος και το χρώμα του αρακά. Η φαρμακευτική του αξία ήταν γνωστή από παλιά. Στη λαϊκή ιατρική της Τζαμάικα, χρησιμοποιούνταν με τη μορφή αφεψήματος σε περιπτώσεις κρυολογήματος, δυσμηνόρροιας και στομαχικών διαταραχών, ενώ στη Γουατεμάλα εφαρμόζουν μέχρι και σήμερα επιθέματα θρυμματισμένων καρπών του φυτού σε μώλωπες, πόνους των μυών και των αρθρώσεων.

Το αιθέριο έλαιο Pimentο προέρχεται από απόσταξη ατμού των φύλλων και των καρπών του φυτού και έχει άρωμα ζεστό, γλυκό και πικάντικο. Η κοινή ονομασία Allspice επινοήθηκε το 1621 από τους Άγγλους και περιγράφει το άρωμά του, το οποίο συνδυάζει αρωματικούς τόνους πιπεριού, κανέλας, μοσχοκάρυδου και γαρίφαλου. Συνδυάζεται εξαιρετικά με τζίντζερ, γεράνι, λεβάντα, πορτοκάλι, πατσουλί και ylang - ylang.

Το αιθέριο έλαιο Pimentο της εταιρίας Ethereal Nature είναι ένα ξεχωριστό προϊόν με ποικίλες θεραπευτικές ιδιότητες. Θεωρείται σημαντικό ιάμα για τα προβλήματα του στομάχου. Βοηθά την πέψη και δρα κατά των αερίων του στομάχου, καταπραΰνοντας τον τυμπανισμό και τον πόνο. Χάρη στις αγγειοδιασταλτικές του ιδιότητες, αλλά και στην αίσθηση ήπιου καύσου κατά την τοπική εφαρμογή του, χρησιμεύει στην αντιμετώπιση των μυϊκών πόνων και της αρθρίτιδας, ενώ λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε ευγενόλη χρησιμοποιείται ως μικροβιοκτόνο, αλλά και αρωματικό ενάντια στην κακοσμία και τον ιδρώτα. Η αναλγητική του δράση συμβάλλει στην καταπολέμηση του πονοκεφάλου και του πονόδοντου, ενώ είναι ιδιαίτερα τονωτικό του κυκλοφορικού και ευεργετικό του αναπνευστικού συστήματος. Σε ψυχολογικό επίπεδο, τονώνει τη μνήμη, χαλαρώνει και ηρεμεί τον οργανισμό, ενώ δρα και ενάντια στην κατάθλιψη, την κούραση και το στρες. Τέλος, τα αντιοξειδωτικά της σύστασής του συμβάλλουν σημαντικά στη διατήρηση ενός υγιούς δέρματος.

Προσοχή! Μόνο εξωτερική χρήση. Μην το χρησιμοποιείτε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.


Για να ενημερωθείτε σχετικά με την ασφαλή χρήση των αιθέριων ελαίων παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Οι φίλες και φίλοι των Sensities που ασχολούνται επαγγελματικά με το μασαζ και την αρωματοθεραπεία μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας, για να λάβουν έκπτωση 10% επί της τιμής των αιθέριων ελαίων.

Δείτε επίσης

Σιτρονέλα (Citronella) Αιθέριο Έλαιο 50ml Nature & Body cymbopogon nardus
€ 12,00
Κορίανδρος (Coriander Seed) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body coriandum sativum
€ 5,90
Πλουμέρια (Frangipani) Absolute Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body plumeria alba
€ 89,90
Λεβάντα Οργανική 10ml Ancient Wisdom Lavandula angustifolia
€ 16,90
Λεβάντα Γαλλική (French Lavender) 10ml Ancient Wisdom Lavandula angustifolia
€ 4,90
Επιστροφή στην κορυφή