Άρνικα (Arnica) 20% σε Ηλιέλαιο Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body

€ 7,90


Διαθεσιμότητα Μη διαθέσιμο
Κωδικός 1817
Είδος Αιθέρια Έλαια
Βάρος 10 ml
Προέλευση EU
Ονομασία arnica montana
Υλικό Μείγμα Αιθερίων Έλαιων
Εταιρεία Nature & Body
Άρνικα 20% εμποτισμένη σε ηλιέλαιο
Η Άρνικα, επιστημονική ονομασία Arnica montana είναι ένα πολυετές φυτό, ύψους από 15 - 60cm., με όμορφα άνθη, τα πέταλα των οποίων είναι κίτρινα με πορτοκαλί στεφάνη, ιθαγενές της Ευρώπης – από την Ιβηρική Χερσόνησο έως το νότιο τμήμα της Σκανδιναβίας - καθώς και της Σιβηρίας και των Καρπαθίων, το οποίο φύεται σε υψόμετρο 1000m και έχει ένα ισχυρό και ευχάριστο άρωμα. Το όνομά της προέρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη «αρνακίς», που σημαίνει δέρμα αρνιού, λόγω της υφής των σέπαλων που καλύπτονται από μαλακά τριχίδια που περιβάλλουν τον ανθό.

Για την παραγωγή του αρωματικού αιθέριου ελαίου της Άρνικας χρησιμοποιούνται τα άνθη του φυτού. Το αιθέριο έλαιο δεν είναι κατάλληλο για αρωματοθεραπεία, καθώς είναι πολύ ισχυρό και μπορεί να αποδειχθεί τοξικό. Η διαλυμένη του όμως μορφή σε λάδι βάσης συστήνεται για την αντιμετώπιση μίας σειράς παθήσεων. Συνδυάζεται εξαιρετικά με Περγαμόντο, Λιβάνι, Γεράνι, Πορτοκάλι, Μανταρίνι, Νερολί, Τριαντάφυλλο, Σανταλόξυλο.

Το αιθέριο έλαιο της Άρνικας της εταιρίας Ethereal Nature που θα βρείτε στο κατάστημά μας προέρχεται από λουλούδια οργανικής καλλιέργειας εμποτισμένα σε ηλιέλαιο και είναι άοσμο. Χρειάζεται επιπλέον διάλυση σε έλαιο ή κρέμα καθότι το διάλυμα 20% θεωρείται πολύ ισχυρό. Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην καταπολέμηση του πόνου των αρθρώσεων και των μυών, Χρησιμοποιείται κυρίως για την ανακούφιση των εκχυμώσεων και των αιματωμάτων - όταν εφαρμοστεί άμεσα μειώνει σημαντικά τον σχηματισμό μελανιάς - ενώ δρα και κατά των μωλώπων, των διαστρεμμάτων, των οιδημάτων λόγω θλάσης – πολλοί επαγγελματίες αθλητές καταφεύγουν στο λάδι άρνικας για την αντιμετώπιση τραυματισμών κατά τη διάρκεια των προπονήσεων ή των αγώνων - καθώς και κατά του άλγους της οστεοαρθρίτιδας, της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, των νευραλγιών, αλλά και του ερεθισμού από τσιμπήματα εντόμων.

Επιπλέον, είναι ιδανικό και για την πρόληψη πολλών λοιμώξεων. Οι ειδικοί της ομοιοπαθητικής συστήνουν τη χρήση άρνικας μετά τη γέννα, σε χειρουργικές επεμβάσεις - συμπεριλαμβανομένων των οδοντιατρικών - μετά από ατυχήματα. Τέλος, είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό, μαλακτικό και αναγεννητικό έλαιο για το δέρμα, καθώς συμβάλλει στην πρόληψη των ρυτίδων, ενώ χαρίζει ελαστικότητα και λάμψη στην επιδερμίδα.

Προσοχή! Μόνο για εξωτερική χρήση. Δεν είναι κατάλληλο για εισπνοές! Άτομα με υπερευαισθησία, οι έγκυες και οι μητέρες που θηλάζουν, καλό είναι να απέχουν από τη χρήση του ελαίου.

Για να ενημερωθείτε σχετικά με την ασφαλή χρήση των αιθέριων ελαίων παρακαλούμε πατήστε εδώ. Οι φίλες και φίλοι των Sensities που ασχολούνται επαγγελματικά με το μασαζ και την αρωματοθεραπεία μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας, για να λάβουν έκπτωση 10% επί της τιμής των αιθέριων ελαίων.

Δείτε επίσης

Σανταλόξυλο Amyris (Sandalwood) Αιθέριο Έλαιο 50ml Nature & Body amyris balsamifera
€ 31,60
Σανγκουίνι Bio Πόσιμο 10ml Terpenic Labs citrus sinensis sanguinelli
€ 11,90
Δεντρολίβανο (Rosemary) Αιθέριο Έλαιο 50ml Nature & Body rosmarinus officinalis
€ 19,50   € 15,60
Μοσχοκάρυδο (Nutmeg) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body Myristica fra grans
€ 7,90   € 5,90
Επιστροφή στην κορυφή