Λεμονοχορτο (Lemongrass) Αιθέριο Έλαιο 50ml Nature & Body

€ 12,80


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 1972
Είδος Αιθέρια Έλαια
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Βάρος 50 ml
Προέλευση Guatemala
Ονομασία cymbopogon citratus
Εταιρεία Nature & Body
Barcode 5200431900893
Το Λεμονόχορτο (Lemongrass) με την επιστημονική ονομασία Cymbopogon Citratus, είναι ένα τροπικό, πολυετές, ψηλό χορτάρι με εκπληκτικό άρωμα, που έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως στην ανατολίτικη κουζίνα αλλά και στην κατασκευή κεριών και σαπουνιών. Το αιθέριο έλαιο του Λεμονόχορτου παράγεται από την απόσταξη ατμού των φύλλων του και έχει ένα δυνατό, δροσερό και λεμονάτο άρωμα.

Το αιθέριο έλαιο του Λεμονόχορτου, όπως και των άλλων εσπεριδοειδών, διαθέτει ισχυρές αντισηπτικές, αντιβακτηριδιακές, αντιμυκητιακές και αντιμικροβιακές ιδιότητες. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για προβληματικές επιδερμίδες με ακμή και ανοιχτούς πόρους, που χρειάζονται βαθύ καθαρισμό. Λόγω της απολυμαντικής του δράσης, χρησιμοποιείται συχνά και σαν καθαριστικό συσκευών οικιακής χρήσης (ψυγεία, φούρνοι, πάγκοι κουζίνας κ.α.), αφήνοντας συγχρόνως ένα άρωμα φρεσκάδας.

Το Λεμονόχορτο είναι επιπλέον γνωστό ως φυσικό αναλγητικό. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε επιθέματα (κομπρέσες) για την ανακούφιση των μυικών πόνων, της ημικρανίας, του πονοκέφαλου και του πονόδοντου. Το άρωμά του λειτουργεί αγχολυτικά, χαλαρώνει το μυικό σύστημα και τονώνει τη διάθεση. Το αιθέριο έλαιο του Λεμονόχορτου έχει επίσης εντομοαπωθητική δράση. Μπορεί να συνδυαστεί στη συσκευή καύσης με Γεράνι και Σιτρονέλλα, αρωματίζοντας ευχάριστα το χώρο και προσφέροντας παράλληλα προστασία από τα κουνούπια.

Το αιθέριο έλαιο του Λεμονόχορτου συνδυάζεται πολύ καλά με: Citronella, Vetiver and Palmarosa, Geranium, Eucalyptus.

Για να ενημερωθείτε σχετικά με την ασφαλή χρήση των αιθέριων ελαίων παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Οι φίλες και φίλοι των Sensities που ασχολούνται επαγγελματικά με το μασαζ και την αρωματοθεραπεία μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας, για να λάβουν έκπτωση 10% επί της τιμής των αιθέριων ελαίων.

Δείτε επίσης

Γαρύφαλλο Φύλλο (Clove Leaf) Αιθέριο Έλαιο 50ml Nature & Body eugenia caryophyllus
€ 17,60
Κανέλα Φύλλο (Cinnamon) Αιθέριο Έλαιο 50ml Nature & Body cinnamomum zeylanicum
€ 19,60
Κέδρος Κόκκινος (Cedarwood Virginian) Αιθέριο Έλαιο 50ml Nature & Body juniperus virginiana
€ 17,60
Σιτρονέλα (Citronella) Αιθέριο Έλαιο 50ml Nature & Body cymbopogon nardus
€ 12,00
Κυπαρίσσι Άγριο (Juniperberry) Αιθέριο Έλαιο 50ml Nature & Body Juniperus communis
€ 32,90   € 19,90
Επιστροφή στην κορυφή