Πεύκο (Pine) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body

€ 4,90 € 3,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 2308
Είδος Αιθέρια Έλαια
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Βάρος 10 ml
Προέλευση Bulgaria
Ονομασία pinus sylvestris
Εταιρεία Nature & Body
Barcode 5200431900152
Το Σκωτσέζικο ή Νορβηγικό πεύκο, επιστημονική ονομασία (Pinus sylvestris), η ευρύτερα διαδεδομένη ποικιλία μεταξύ των 100 ειδών κωνοφόρων του γένους Pinus, είναι ένα ψηλό, αειθαλές δέντρο, ιθαγενές της βόρειας Ευρώπης και της Ρωσίας, το οποίο φύεται πλέον σε αφθονία και στη Βόρειο Αμερική. Στην αρχαία Ελλάδα και Ρώμη το πεύκο συμβόλιζε τον ανδρισμό και την γονιμότητα και ξεχώριζε για τις ισχυρές αντισηπτικές, αντι-οξειδωτικές και τονωτικές του ιδιότητες.

Τo αιθέριο έλαιο του Πεύκου προέρχεται από απόσταξη με ατμό των φύλλων και βελόνων του δέντρου και είναι σχεδόν άχρωμο έως ελαφρώς κίτρινο, με δυνατό, ξηρό, βαλσαμώδες άρωμα.
Συνδυάζεται πολύ καλά με κέδρο, ευκάλυπτο, λεβάντα, δεντρολίβανο, φασκόμηλο και κορίανδρο.

Τo αιθέριο έλαιο Πεύκο (Pinus sylvestris) της εταιρίας Ethereal Nature είναι ένα εξαιρετικό προιόν με ποικίλες θεραπευτικές ιδιότητες. Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην αποσυμφόρηση της αναπνευστικής και ρινικής οδού κατά τη διάρκεια του κρυολογήματος, της καταρροής, της βρογχίτιδας, της γρίπης και της ιγμορίτιδας, ενώ η αντισηπτική και αντιφλεγμονώδης δράση του το καθιστά εξαιρετικό για τη θεραπεία της κυστίτιδας, της ουρικής αρθρίτιδας, της πυελίτιδας και του προστάτη, αλλά και των φλεγμονωδών καταστάσεων των αρθρώσεων που συνοδεύονται από πόνο και οίδημα, καθώς και των ρευματισμών, της ισχιαλγίας, της νευραλγίας και των πόνων των μυών και της πλάτης.

Επίσης, συμβάλλει στην καταπολέμηση της ακμής, των δερματικών λοιμώξεων, αλλά και πολλών παθήσεων του τριχωτού της κεφαλής (ξηροδερμία, πιτυρίδα), ενώ οι χαλαρωτικές και αναζωογονητικές του ιδιότητες το καθιστούν ιδανικό για την αντιμετώπιση της αυπνίας, των πονοκεφάλων, της κόπωσης και της νευρικής ατονίας. Κατάλληλο και για την απομάκρυνση των ψειρών. Σε ψυχολογικό επίπεδο, καταπολεμά τη μελαγχολία και την απαισιοδοξία, αφυπνίζοντας την ενστινκτώδη σύνδεσή μας με τη ζωή, ενώ καθαρίζει και το χώρο από την αρνητική ενέργεια και τα στοιχεία που τροφοδοτούν την ασθένεια.

Προσοχή! Μην το χρησιμοποιείτε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και με την ταυτόχρονη χρήση αντισυλληπτικών. Μην το χρησιμοποιείτε απευθείας στο δέρμα. Μόνο εξωτερική χρήση.


Για να ενημερωθείτε σχετικά με την ασφαλή χρήση των αιθέριων ελαίων παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Δείτε επίσης

Λεβάντα Οργανική 10ml Ancient Wisdom Lavandula angustifolia
€ 16,90
Ευκάλυπτος Λεμόνι Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body eucalyptus citridora
€ 3,90
Λεβάντα Οργανική Π.Ο.Π (Lavender) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body Lavandula angustifolia
€ 9,90
Λεμόνι 12ml Amygdalea
€ 10,90
Επιστροφή στην κορυφή