Κλημεντίνη 10ml

€ 3,20


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 2490
Είδος Αιθέρια Έλαια
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Βάρος 10 ml
Προέλευση Italy
Ονομασία citrus clementina
Ημερομηνία λήξης 10-2021
Το αιθέριο έλαιο της Κλημεντίνης (Clementine) προέρχεται από την έκθλιψη της φλούδας του καρπού, του φυτού Citrus Clementina. Η Κλημεντινη είναι στη πραγματικότητα ένα είδος "διασταύρωσης" μανταρινιού και πορτοκαλιού, το οποίο ξεχωρίζει για τη γλυκιά του γεύση.

Το αιθέριο έλαιο της Κλημεντίνης έχει φρέσκο και "κιτρώδες" άρωμα, το οποίο όμως περιέχει και μία νότα γλυκού "λουλουδιού". Σύμφωνα με έρευνες, το αιθέριο έλαιο της Κλημεντίνης περιέχει παραπάνω από 50 αρωματικές ουσίες (odorants), καμμία από τις οποίες δεν "επικρατεί" - το άρωμα του οφείλεται στον πολύπλοκο αυτό συνδυασμό.

Το αιθέριο έλαιο της Κλημεντίνης έχει διαπιστωθεί πως διαθέτει αντιοξειδοτικές και αντιμυκητιακές ιδιότητες (κυρίως λόγω της περιεκτικότητας του στις ουσίες anthocyanins). Θεωρείται τονωτικό του οργανισμού καθώς "ανεβάζει" τη διάθεση, αναζωογονεί, μειώνει το stress και προωθεί την συναισθηματική ισορροπία.

Το αιθέριο έλαιο της Κλημεντίνης θεωρείται το κατάλληλότερο - από τα κιτρώδες αιθέρια έλαια - για την ευαίσθητη επιδερμίδα. Θα το βρείτε λοιπόν ως συστατικό σε πολλά καλλυντικά περιποίησης της παιδικής επιδερμίδας. Θεωρείται επίσης ιδανικό για τη ρύθμιση της λιπαρής επιδερμίδας και για τη τόνωση της επιδερμίδας που έχει χάσει τη λάμψη της.

Το αιθέριο έλαιο της Κλημεντίνης συνδυάζεται καλά με όλα τα κιτρώδη αιθέρια έλαια, καθώς και με τα αιθέρια έλαια που προέρχονται από άνθη.

Το αιθέριο έλαιο της Κλημεντίνης - όπως όλα τα αιθέρια έλαια - δεν πρέπει να χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

  Δείτε επίσης

Πεύκο 10ml pinus sylvestris
€ 4,40   € 3,20
Γλυκάνισος Πόσιμος 10ml Terpenic Labs illicium verum
€ 8,90
Γιασεμί Absolute 10ml jasminum officinale
€ 119,00
Άγριο Κυπαρίσσι (Άρκευθος) Juniperus communis
€ 8,90   € 4,90
Ελίχρυσος 10ml helichrysum angustifolia
€ 99,90
  Επιστροφή στην κορυφή