Σανταλόξυλο Αυστραλιανό 10ml

€ 69,00


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 2492
Είδος Αιθέρια Έλαια
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Βάρος 10 ml
Προέλευση Australia
Ημερομηνία λήξης 10-2018
Ονομασία santalum spicatum
Το αιθέριο έλαιο του Αυστραλιανού Σανταλόξυλου (Australian Sandalwood) προέρχεται από την απόσταξη της ριζας του δέντρου Santalum spicatum. Πρόκειται για ένα πραγματικά πολύτιμο και σπάνιο αιθέριο έλαιο το οποίο παράγεται αποκλειστικά και μόνο στη Νοτιοδυτική Αυστραλία - κάτω από την αυστηρή εποπτεία της Forestry Products Commission.

Το αιθέριο έλαιο του Αυστραλιανού Σανταλόξυλου έχει παρόμοια σύσταση με το Ινδικό Σανταλόξυλο. Έχει απαλό και ξυλώδες άρωμα. Χρησιμοποιείται εκτεταμένα στην αρωματοποιία, η οποία και απορροφά σχεδόν το σύνολο της παραγωγής.

Το αιθέριο έλαιο του Αυστραλιανού Σανταλόξυλου χρησιμοποιείται τόσο για τις αρωματικές, όσο και για τις θεραπευτικές ιδιότητες του. Το άρωμα του έχει πραγματικά εκπληκτική επίδραση στην ανθρώπινη ψυχολογία. Ενώ είναι γνωστό πως χαλαρώνει και ηρεμεί, ταυτόχρονα θεωρείται και ως ένα από τα ισχυρότερα αφροδισιακά του φυτικού βασιλείου. Θα το βρείτε τόσο σε "συνταγές" κατά των νευρικών διαταραχών, του άγχους, της ανησυχίας και της κατάθλιψης, όσο και σε πιο "αισθησιακά" προϊόντα.

Ως συστατικό σε προϊόντα καλλυντικής περιποίησης, το Αυστραλιανό Σανταλόξυλο χρησιμοποιείται συχνά για την αντιμετώπιση της ακμής, των δερματοπαθειών και της ερεθισμένης επιδερμίδας. Θεωρείται πως διαθέτει ισχυρές αντιβακτηριακές, αντιφλεγμονώδεις, αντισηπτικές, και αντισπασωδικές ιδιότητες.

Το αιθέριο έλαιο του Αυστραλιανού Σανταλόξυλου συνδυάζεται καλά με το Περγαμόντο, το Χαμομήλι, το Λιβάνι, το Υλανγκ-Υλανγκ, το Γιασεμί, τη Λεβάντα, το Μύρρο, το Ρόδο και το Ροδόξυλο.

Το αιθέριο έλαιο του Αυστραλιανού Σανταλόξυλου - όπως όλα τα αιθέρια έλαια - δεν πρέπει να χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Δείτε επίσης

Δυόσμος 10ml mentha spicata
€ 5,90
Μάραθος 10ml foeniculum vulgare
€ 4,90
Σολιντάγκο ή Χρυσόβεργα by Terpenic Labs solidago canadensis
€ 19,90
Τεϊόδεντρο Πόσιμο 10ml by Terpenic Labs melaleuca alternifolia
€ 9,90
Καμφορά Φύλλο 10ml cinnamomum camphora
€ 4,90
Επιστροφή στην κορυφή