Κανέλα Φλοιός (Cinnamon Bark) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body

€ 9,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 2574
Είδος Αιθέρια Έλαια
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Προέλευση Sri Lanka
Βάρος 10 ml
Ονομασία cinnamomum zeylanicum
Εταιρεία Nature & Body
Barcode 5200431900589
Το αιθέριο έλαιο που προέρχεται από το φλοιό του αειθαλούς δέντρου με την ονομασία Κιννάμωμο (Cinnamomum zeylanicum), κοινώς Κανέλα, έχει ένα ζεστό, πικάντικο άρωμα που διεγείρει τις αισθήσεις αλλά έχει και σημαντικές ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία. Οι κυριότερες χώρες παραγωγής της Κανέλας σήμερα, είναι η Σρι Λάνκα, το Βιετνάμ, η Μαδαγασκάρη και η Ινδία.

Η Κανέλα ήταν ένα πολύ ακριβό εμπόρευμα, ήδη από την αρχαιότητα, και αποτελεί μια από τις πιο αναγνωρίσιμες μυρωδιές στον κόσμο. Οι θεραπευτικές ιδιότητες της κανέλας έχουν καταγραφεί σε αρχαία αιγυπτιακά ιατρικά κείμενα που χρονολογούνται στο 1550 π.Χ και περιέχουν πάνω από 700 θεραπείες για διάφορες ασθένειες, όπως λοιμώξεις του αναπνευστικού (γρίπη, βήχας, κρυολόγημα), πεπτικά προβλήματα, ιούς, καρδιαγγειακές παθήσεις, διαβήτη, έλκη, φλεγμονές, κακή κυκλοφορία του αίματος, ρευματισμούς και κονδυλώματα.

Η σύγχρονη επιστημονική έρευνα έχει επιβεβαιώσει τις θεραπευτικές ιδιότητες αυτού του φυτού. Η ουσία κινναμαλδεΰδη είναι το κύριο συστατικό στο έλαιο που παράγεται από το φλοιό. Η κινναμαλδεΰδη έχει μελετηθεί ως προς την επίδρασή της στα αιμοπετάλια και έχει βρεθεί ότι βοηθάει στην πρόληψη σχηματισμού θρόμβων. Παράλληλα, της έχουν αποδοθεί σημαντικές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Το αιθέριο έλαιο του φλοιού της Κανέλας φαίνεται οτι βοηθά στην εξισορρόπηση του επιπέδου των σακχάρων στο αίμα, καθώς και στη θεραπεία του έλκους, των καρδιακών παθήσεων και του διαβήτη. Η υψηλή περιεκτικότητα σε αλδεΰδες, του προσδίδει ισχυρές αντιμυκητιακές, αντιβακτηριακές και αντιμικροβιακές ιδιότητες. Έχει επίσης αντιοξειδωτική δράση και καθυστερεί τη διαδικασία της γήρανσης στους ιστούς.

Το αιθέριο έλαιο της Κανέλας συνδυάζεται καλά με Περγαμόντο, Κάρδαμο, Λιβάνι, Τζίντζερ, Λεμόνι, Μανταρίνι, Μαντζουράνα, Mοσχοκάρυδο, Πορτοκάλι, Μέντα, Τριαντάφυλλο, Βανίλια και Ylang ylang.

Για να ενημερωθείτε σχετικά με την ασφαλή χρήση των αιθέριων ελαίων παρακαλούμε πατήστε εδώ.

<Οι φίλες και φίλοι των Sensities που ασχολούνται επαγγελματικά με το μασαζ και την αρωματοθεραπεία μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας, για να λάβουν έκπτωση 10% επί της τιμής των αιθέριων ελαίων.

Δείτε επίσης

Λαντάνα 5ml Mira lantana camara
€ 4,90
Λεβάντα Βουλγαρίας (Lavender) 10ml Ancient Wisdom Lavandula angustifolia
€ 7,90
Μαντζουράνα (Marjoram) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body origanum majorana
€ 7,90
Κανέλα Φύλλο (Cinnamon) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body cinnamomum zeylanicum
€ 4,90
Βενζόη Bio Πόσιμη 10ml Terpenic Labs styrax tonkinensis
€ 12,90
Επιστροφή στην κορυφή