Ελίχρυσος (Everlasting ) 5% σε Τζοτζομπα Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body

€ 9,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 2586
Είδος Αιθέρια Έλαια
Υλικό Διάλυμα 5%
Βάρος 10 ml
Προέλευση Portugal
Ονομασία helichrysum angustifolia
Εταιρεία Nature & Body
Barcode 5200431901395
Το αιθέριο έλαιο Ελίχρυσου παράγεται από τα άνθη των φυτών του γένους Helichrysum, το οποίο περιλαμβάνει περισσότερα από 500 είδη. Η ονομασία αυτή προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις ήλιος-χρυσός και φαίνεται οτι αναφέρεται στο εντυπωσιακό χρώμα και σχήμα των λουλουδιών που μοιάζουν με μεγάλες, χρυσές μαργαρίτες. Το φυτό ενδημεί στη Νότια Αφρική, την Αυστραλία και την Ευρασία. Το αιθέριο έλαιό του έχει ένα πλούσιο και γλυκό άρωμα και η παραγωγή του γίνεται εντός 24 ωρών από τη συγκομιδή του φυτού με τη μέθοδο της απόσταξης ατμού.

Το αιθέριο έλαιο των ανθών του γένους Helichrysum ήταν γνωστό από την εποχή των αρχαίων Ελλήνων για την ισχυρή του δράση στην επούλωση των τραυμάτων. Οι πολεμιστές της εποχής το χρησιμοποιούσαν συχνά μετά από τις μάχες, για να θεραπεύσουν γρηγορότερα τις πληγές τους και να αποφύγουν τις μολύνσεις του δέρματος.

Σύμφωνα με σύγχρονες πανεπιστημιακές έρευνες, είναι το μόνο αιθέριο έλαιο που βρέθηκε οτι περιέχει δι-κετόνες, ουσίες που μπορούν βοηθήσουν ενεργά στην επούλωση του τραύματος και την ανάπλαση του δέρματος της πληγείσας περιοχής. Είναι κατάλληλο για τη θεραπεία των πληγών που προκύπτουν από ατυχήματα ή από χειρουργική επέμβαση. Το αιθέριο έλαιο του φυτού αυτού μπορεί επίσης να βοηθήσει στα εγκάυματα, τους μώλωπες, την ακμή και τις δερματίτιδες. Ένα άλλο βασικό συστατικό που περιέχει είναι ο οξικός νερυλεστέρας, μια ουσία με χαλαρωτικές επιδράσεις που μπορεί να μειώσει την ένταση των ιστών στην περιοχή του τραυματισμού. Λόγω αυτής της ιδιότητας, χρησιμοποιείται συχνά από αθλητές σε περιπτώσεις εσωτερικών τραυματισμών, μυικών πόνων και δυσκαμψίας στις αρθρώσεις. Το αιθέριο έλαιο Ελίχρυσου έχει επίσης ευεργετική επίδραση σε ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος, όπως τα κρυολογήματα, η γρίπη, η βρογχίτιδα, ο βήχας και το άσθμα, όταν εισπνέεται.

Σε ψυχολογικό επίπεδο, μπορεί να λειτουργήσει επίσης επουλωτικά, κλείνοντας τις συναισθηματικές πληγές του παρελθόντος και απελευθερώνοντας την ψυχική ενέργεια που βρίσκεται εγκλωβισμένη εκεί. Το άρωμα του ελαίου καταπραΰνει το θυμό και βοηθά τα άτομα που είναι συναισθηματικά αποκλεισμένα να αποκαταστήσουν την ψυχική τους ισσοροπία.

Το αιθέριο έλαιο Ελίχρυσου συνδυάζεται καλά με Χαμομήλι, Λεβάντα, Φασκόμηλο, Περγαμόντο και οποιοδήποτε έλαιο από την οικογένεια των εσπεριδοειδών.

Οι φίλες και φίλοι των Sensities που ασχολούνται επαγγελματικά με το μασαζ και την αρωματοθεραπεία μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας, για να λάβουν έκπτωση 10% επί της τιμής των αιθέριων ελαίων.

Δείτε επίσης

Λεμόνι (Lemon) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body citrus limonum
€ 4,20   € 3,00
Κανέλα Φλοιός (Cinnamon Bark) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body cinnamomum zeylanicum
€ 9,90
Πορτοκάλι (Orange) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body citrus cinensis
€ 4,00   € 3,00
Λαντάνα 5ml Mira lantana camara
€ 4,90
Λεμονόχορτο Βιολογικό (Lemongrass) 10ml Ancient Wisdom cymbopogon citratus
€ 5,90
Επιστροφή στην κορυφή