Γιασεμί Absolute (Jasmin Absolute) 10ml by Ancient Wisdom

€ 129,00


Διαθεσιμότητα Μη διαθέσιμο
Κωδικός 2629
Είδος Αιθέρια Έλαια
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Βάρος 10 ml
Προέλευση India
Ονομασία jasminum officinale
Barcode 5055796528639
Το Γιασεμί ή Ίασμος, επιστημονική ονομασία Jasminum Officinale είναι ένα αναρριχώμενο φυτό/θάμνος, συνήθως αειθαλές και φυλλοβόλο της οικογένειας των (Oleaceae) με μικρά, λευκά άνθη και ευχάριστη, γλυκιά μυρωδιά. Τόπος καταγωγής του θεωρούνται η κεντρική Ινδία, τα Ιμαλάια, το Θιβέτ και η Κίνα, τη σημερινή εποχή όμως τα περίπου 300 ειδη του απαντώνται σχεδόν σε όλες τις εύκρατες και θερμές περιοχές του κόσμου.

Το αιθέριο έλαιο Γιασεμί ή Ιασμέλαιο προέρχεται από απόσταξη ατμού των ανθών του φυτού με την absolute διαδικασία που εγγυάται την αρτιότερη εξαγωγή του αιθέριου ελαίου και έχει ένα πλούσιο, εξωτικό, ιδιαίτερα αισθησιακό άρωμα. Είναι ένα από τα ακριβότερα αιθέρια στον κόσμο, καθώς απαιτούνται πολύ μεγάλες ποσότητες από άνθη για να εξαχθούν λίγες μόνο σταγόνες ελαίου. Οι κύριες αρωματικές του ενώσεις είναι τα: λινολικό οξύ, γερανιόλη, βενζυλικό οξύ, ευγενόλη, τερπινεόλη και λιναλοόλη, ουσίες με θετική επίδραση σε ένα ευρύ πεδίο εφαρμογών.

Οι ευεργετικές ιδιότητες του Ιασμέλαιου αφορούν κυρίως τον συναισθηματικό τομέα. Όπως και τα υπόλοιπα έλαια που συγκαταλέγονται στις χαμηλές νότες έτσι και το γιασεμί έχει σημαντική καταπραυντική και χαλαρωτική δράση. Διώχνει την ένταση, τη θλίψη, τον εκνευρισμό, μειώνει το στρες, βελτιώνει τη διάθεση και προκαλεί συναισθήματα ευφορίας, αισιοδοξίας και αυτοπεποίθησης. Οι ειδικοί επιστήμονες για τη διατροφή ισχυρίζονται ότι είναι ιδιαίτερα βοηθητικό στην προσπάθεια απώλειας βάρους, καθώς συμβάλλει σημαντικά στην επιτάχυνση του μεταβολισμού. Επίσης, χάρη στις αντισπασμωδικές του ιδιότητες ισορροπεί το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο και αντιμετωπίζει με επιτυχία τους εμμηνορροϊκούς πόνους. Στον τομέα της ομορφιάς είναι ιδανικό για την περιποίηση των ώριμων επιδερμίδων, καθώς αυξάνει την ελαστικότητα του δέρματος, μειώνοντας παράλληλα τις λεπτές γραμμές έκφρασης και τις ρυτίδες. Τέλος, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως ισχυρό αφροδισιακό, καθώς διεγείρει τις αισθήσεις και τονώνει την λίμπιντο.

Το αιθέριο έλαιο Γιασεμί συνδυάζεται πολύ καλά με: Περγαμόντο, Φασκόμηλο, Λιβάνι, Γεράνι, Λεβάντα, Πορτοκάλι, Μανταρίνι, Νερόλι, Παλμαρόζα (Φοινικόροδο), Τριαντάφυλλο, Ροδόξυλο, Σανταλόξυλο και Υλάνγκ Υλάνγκ
Αποφύγετε την χρήση κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.

Για να ενημερωθείτε σχετικά με την ασφαλή χρήση των αιθέριων ελαίων παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Δείτε επίσης

Αγιόκλημα Absolute (Honeysuckle) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body Lonicera caprifolium
€ 79,90
Τσίλι (Chilli) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body Capsicum annuum
€ 7,90
Περγαμόντο (Bergamot) Αιθέριο Έλαιο 50ml Nature & Body citrus bergamia
€ 19,60
Κέδρος Κόκκινος (Cedarwood Virginia) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body juniperus virginiana
€ 4,40
Επιστροφή στην κορυφή