Ρόδο 2ml Βοῒου Κοζάνης

€ 39,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 2631
Είδος Αιθέρια Έλαια
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Ονομασία rosa damascena
Προέλευση Hellas (Kozani)
Βάρος 2 ml
Το Ροδο Κοζάνης είναι αιθέριο έλαιο που εξάγεται με εκχύλιση ή απόσταξη από τα νωπά ροδοπέταλα του φυτού Rosa Damascene Miller της οικογένειας Rosaceae.

Η συγκομιδή γίνεται χειρονακτικά από το χάραμα έως την ανατολή του ηλίου (5:30 π.μ. – 8:30 π.μ.) και η περίοδος της συγκομιδής διαρκεί 20-25 ημέρες, από τα μέσα Μαΐου μέχρι τα μέσα Ιουνίου περίπου, ανάλογα με τις εδαφοκλιματικές συνθήκες στην περιοχή του Βόιου Κοζάνης. Αιθέριο έλαιο από Ρόδο παράγουν κυρίως τέσσερις χώρες στον κόσμο, η Βουλγαρία που θεωρείται ότι έχει και την καλύτερη ποιότητα, η Τουρκία ,το Μαρόκο και το Ιράν. Τα ρόδα της Κοζάνης προέρχονται από την εξαιρετική Βουλγάρικη ποικιλία.

Στο Sensities σας προσφέρουμε το ξεχωριστό αυτό αιθέριο έλαιο από τον συνεταιρισμό Βοίου Κοζάνης όπου ουσιαστικά οι ντόπιοι παραγωγοί ξεπέρασαν βάσει των εργαστηρικών μετρήσεων ακόμη και την αρχική ποικιλία!

Το ροδο επίσης χρησιμοποιείται για την παραγωγή αρωμάτων, καλλυντικών, φαρμάκων και προϊόντων αρτοζαχαροπλαστικής, αποκαλείται μάλιστα «ρευστός χρυσός», εξαιτίας κυρίως της υψηλής τιμής του. Λέγεται μάλιστα ότι το ροδέλαιο είναι τρεις φορές πιο ακριβό από ότι ο αληθινός χρυσός, αφού απαιτούνται περίπου 4.000 κιλά ρόδων για την παραγωγή μόλις ενός κιλού ροδέλαιου!

Τo αιθέριο έλαιο του Ρόδου χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία ως αφροδισιακό, χαλαρωτικό, αντιρυτιδικό, αιμοστατικό, τονωτικό καρδιάς και νευρικού συστήματος, καθαρτικό, αντικαταθλιπτικό, καταπραϋντικό και αντιφλογιστικό. Επίσης χρησιμοποιείται για περιπτώσεις άσθματος, βρογχίτιδας, γυναικολογικών και δερματικών προβλημάτων ,δυσκοιλιότητα, ένταση, κατάθλιψη, ναυτία, πονοκεφάλους, προβλήματα στομάχου και ήπαρ.

Για να ενημερωθείτε σχετικά με την ασφαλή χρήση των αιθέριων ελαίων παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Οι φίλες και φίλοι των Sensities που ασχολούνται επαγγελματικά με το μασαζ και την αρωματοθεραπεία μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας, για να λάβουν έκπτωση 10% επί της τιμής των αιθέριων ελαίων.

Δείτε επίσης

Λεβάντα Βουλγαρίας (Lavender) 10ml Ancient Wisdom Lavandula angustifolia
€ 7,90
Κυπαρίσσι (Cypress) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body Cupressus sempervirens
€ 5,90   € 4,90
Νέρολι (Neroli) 5% σε Τζοτζόμπα Αιθέριο Έλαιο 50ml Nature & Body citrus aurantium
€ 39,60
Πορτοκάλι Βιολογικό (Orange) 10ml Ancient Wisdom citrus cinensis
€ 5,90
Επιστροφή στην κορυφή