Λεβάντα 10ml Βοῒου Κοζάνης

€ 6,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 2662
Είδος Αιθέρια Έλαια
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Βάρος 10 ml
Ονομασία Lavandula angustifolia
Προέλευση Hellas (Kozani)
Το αιθέριο έλαιο Λεβάντας του Συνεταιρισμού Αρωματικών Φυτών Βοΐου Κοζάνης είναι ένα 100% φυσικό αιθέριο έλαιο που παράγεται από άνθη γνήσιας Λεβάντας, τα οποία καλλιεργούνται με απόλυτα φυσικό τρόπο σε επιλεγμένες ορεινές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας. Προέρχεται από την απόσταξη των ανθών της ποικιλίας Lavandula angustifolia var. Hemus και έχει ένα γλυκό και δροσερό άρωμα μεσαίας αρωματικής νότας.

Το αιθέριο έλαιο Λεβάντας έχει αντισηπτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, ενώ καταπραΰνει τα τσιμπήματα των εντόμων, τα εγκαύματα, τους ερεθισμούς του δέρματος και τους πονοκεφάλους. Χρησιμοποιείται επίσης στην αρωματοθεραπεία προσφέροντας σωματική και πνευματική χαλάρωση και ευεξία. Συμβάλλει στην καταπολέμηση του άγχους, της νευρικότητας, της αϋπνίας, της υπερκινητικότητας και της μυϊκής έντασης. Κλινικές μελέτες έδειξαν ότι το έλαιο της λεβάντας μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ήπιο υπνωτικό, αυξάνοντας σημαντικά το χρόνο του πραγματικού ύπνου κατά μέσο όρο 69 λεπτά. Ταυτόχρονα βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου, ώστε, ξυπνώντας ο οργανισμός να νιώθει αληθινά ξεκούραστος.

Προτεινόμενες χρήσεις:

- Για την αϋπνία, 4-5 σταγόνες στο oil burner, ή 2-3 σταγόνες στη γωνία του μαξιλαριού.

- Για ξεκούραση και αναζωογόνηση, προσθέστε 10 σταγόνες στη μπανιέρα.

- Για δερματικά προβλήματα, προσθέστε 2 σταγόνες σε 10ml αμυγδαλέλαιο και τοποθετήστε το απαλά με ένα βαμβάκι στην συγκεκριμένη περιοχή του δέρματος.

- Για ένα ευχάριστο άρωμα στα ρούχα και για την προστασία των μάλλινων από το σκόρο, αρκούν λίγες σταγόνες στις ντουλάπες ή τα συρτάρια.

Το αιθέριο έλαιο της Λεβάντας συνδυάζεται καλά με: Λεμόνι, Σανδαλόξυλο, Γεράνι, Παστουλί , Πεύκο κ.α.

Για να ενημερωθείτε σχετικά με την ασφαλή χρήση των αιθέριων ελαίων παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Οι φίλες και φίλοι των Sensities που ασχολούνται επαγγελματικά με το μασαζ και την αρωματοθεραπεία μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας, για να λάβουν έκπτωση 10% επί της τιμής των αιθέριων ελαίων.

Δείτε επίσης

Θυμάρι 12ml Amygdalea Thymus Vulgaris
€ 9,90
Ευκάλυπτος Λεμόνι 5ml Mira Eucalyptus Citriodora
€ 4,90
Τεϊοδεντρο (Tea Tree) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body melaleuca alternifolia
€ 3,00
Κορίανδρος Πόσιμος 10ml Terpenic Labs coriandrum savitium
€ 12,90
Έλατο (Fir Needle) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body abies sibirica
€ 6,90
Επιστροφή στην κορυφή