Πεύκο Χαλέπιο 10ml

€ 6,90


Διαθεσιμότητα Μη διαθέσιμο
Κωδικός 2832
Είδος Αιθέρια Έλαια
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Βάρος 10 ml
Προέλευση Cyprus
Ονομασία pinus hallepencis
Ημερομηνία λήξης 10-2024
Το αιθέριο έλαιο της Χαλεπίου Πεύκης (Pinus Halepensis) παράγεται απο τα φύλλα και το φλοιό του δέντρου και αναδύει ένα αναζωογονητικό, ξυλώδες άρωμα που ενεργοποιεί τον κουρασμένο οργανισμό. Η Χαλέπιος Πεύκη είναι ένα αειθαλές δέντρο με βελονόμορφα φύλλα που αναπτύσσεται στις ηλιόλουστες περιοχές της μεσογείου.

Το Πεύκο χρησιμοποιείται απο την αρχαιότητα στην ιατρική για τη θεραπεία διαφόρων αεθενειών. Η Πίτυς (Χαλέπιος Πεύκη) ήταν το αγαπημένο δέντρο της Ρέας, μητέρας των θεών, γιατί συμβόλιζε το σύνδεσμο ουρανού και γης. Οι αρχαίοι Έλληνες γιατροί γνώριζαν οτι το πεύκο έχει ισχυρές αντισηπτικές,αντι-οξειδωτικές και τονωτικές ιδιότητες.

Το αιθέριο έλαιο της Χαλεπίου Πεύκης συστήνεται ιδιαίτερα με τη μορφή εισπνοών, για την αντιμετώπιση προβλημάτων του αναπνευστικού συστήματος (βήχας, κρυολόγημα, βρογχίτιδα, ιγμορίτιδα), καθώς έχει έντονη αντισήπτική δράση και βοηθά στη ρινική απόφραξη με φυσικό τρόπο, χωρίς να επιβαρύνεται ο οργανισμός με τα ευρείας κατανάλωσης χημικά σκευάσματα που χρησιμοποιούνται συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις.

Το Πεύκο διαθέτει πολύτιμα συστατικά,όπως οι προανθοκυανιδίνες (πυκνογενόλες), τα οποία ενισχύουν το κολλαγόνο των ιστών και συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των δερματολογικών παθήσεων, της ακμής, των κιρσών κ.α. Συστατικά της Χαλέπιου Πεύκης όπως είναι το κολοφώνιο και το τερεβινθέλαιο, βοηθούν στη θεραπεία μωλώπων, διαστρεμμάτων αλλά και ρευματισμών, πλευρίτιδας ή αρθρίτιδας. Το μασάζ με αιθέριο έλαιο Πεύκου, διαλυμένο σε κάποιο έλαιο βάσης, προσφέρει ανακούφιση από τους ενοχλητικούς μυϊκούς πόνους.

Το αιθέριο έλαιο της Χαλεπίου Πεύκης μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο μπάνιο, αναδύοντας ένα άρωμα αναζωογονικό που ξεκουράζει και ηρεμεί το νευρικό σύστημα. Συνδυάζεται καλά με Ευκάλυπτο, Σανδαλόξυλο και Λεβάντα.

Οι φίλες και φίλοι των Sensities που ασχολούνται επαγγελματικά με το μασαζ και την αρωματοθεραπεία μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας, για να λάβουν έκπτωση 10% επί της τιμής των αιθέριων ελαίων.

Δείτε επίσης

Σολιντάγκο ή Χρυσόβεργα by Terpenic Labs solidago canadensis
€ 19,90   € 14,90
Άγριο φασκόμηλο 5ml από Κίτσος
€ 12,90
Άγριο Κυπαρίσσι (Άρκευθος) Juniperus communis
€ 8,90   € 4,90
Παλμαρόζα (Φοινικόροδο) cymbopogon martinii
€ 4,90
Μπούχου (Buchu) 10ml agathosma betulina
€ 39,90
Επιστροφή στην κορυφή