Λυγαριά 5ml

€ 18,90 € 12,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 2833
Είδος Αιθέρια Έλαια
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Ονομασία agnus castus
Βάρος 5 ml
Προέλευση Hellas (Ikaria)
Η Λυγαριά (Agnus castus) είναι ένα μικρό δέντρο, αρκετά διαδεδομένο στην ελληνική ύπαιθρο. Φύεται σε χαμηλά υψόμετρα και παραθαλλάσιες περιοχές. Έχει ευλίγιστα λογχοειδή κλαδιά και λιλά άνθη, διατεταγμένα σε κωνικό σχήμα. Το αιθέριο έλαιο της Λυγαριάς παράγεται από το φυτό γνωστό από την αρχαιότητα με την λατινική ονομασία, Agnus–Castus,η οποία προέρχεται από την ελληνική λέξη αγνός. Το όνομα αυτό το οφείλει στην επίδραση που έχει στο γυναικείο ορμονικό σύστημα, κάτι το οποίο είχαν διαπιστώσει οι αρχαίοι έλληνες γιατροί.

Η Λυγαριά έχει θεραπευτικές ιδιότητες όσον αφορά την ορμονική λειτουργία των αναπαραγωγικών οργάνων. Συγκεκριμένα, επιδρά στον υποθάλαμο και την υπόφυση, δομές του εγκεφάλου που ρυθμίζουν την παραγωγή των ορμόνων στον οργανισμό. Βελτιώνει την ισορροπία προγεστερόνης- οιστρογόνων, συμβάλλοντας στη θεραπεία διαφόρων γυναικολογικών προβλημάτων όπως το προεμμηνορυσιακό σύνδρομο, η δυσμηνόρροια (έντονος πόνoς κατά την περίοδο),ο άστατος κύκλος περιόδου, οι πόνοι στο στήθος, η κατάθλιψη που σχετίζεται με ορμονικούς παράγοντες, η έντονη αιμορραγία που οφείλεται σε ινομυώματα ή πολυκυστικές ωοθήκες κ.α. Επιπλέον, βοηθά στην εξισορρόπιση του ορμονικού συστήματος μετά τη χρήση αντισυλληπτικών χαπιών.

Για την αντιμετώπιση γυναικολογικών προβλημάτων συστήνονται μαλάξεις στο κάτω μέρος της κοιλιακής χώρας με σταγόνες αιθερίου ελαίου Λυγαριάς (σε ποσοστό 2,0%), αναμεμειγμένου με κάποιο έλαιο βάσης, π.χ αμυγδαλέλαιο. Συνήθως απαιτούνται τρεις κύκλοι περιόδου για να υπάρξει απότελεσματική δράση του φυτού. Η επίδρασή της είναι έντονη, γι’αυτό το λόγο δεν πρέπει να χρησιμοποιείται κατά την κύηση, ή παράλληλα με άλλη φαρμακευτική αγωγή που χορηγείται για ορμονικές διαταραχές, χωρίς τη συμβουλή του γιατρού ή του φαρμακοποιού.

Οι φίλες και φίλοι των Sensities που ασχολούνται επαγγελματικά με το μασαζ και την αρωματοθεραπεία μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας, για να λάβουν έκπτωση 10% επί της τιμής των αιθέριων ελαίων.

Δείτε επίσης

Γεράνι Bourbon Πόσιμο 10ml Terpenic Labs
€ 27,90
Θυμάρι (Thyme) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body Thymus Vulgaris
€ 5,90   € 4,90
Υλάνγκ Υλάνγκ (Ylang Ylang) Αιθέριο Έλαιο 50ml Nature & Body Cananga odorata
€ 39,50
Δυόσμος Άγριος Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body Mentha Piperita
€ 6,90
Βάλσαμο Περού (Peru Balsam) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body myroxylon pereirae
€ 19,90
Επιστροφή στην κορυφή