Λυγαριά 5ml

€ 14,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 2833
Είδος Αιθέρια Έλαια
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Προέλευση Cyprus
Ημερομηνία λήξης 10-2018
Ονομασία agnus castus
Βάρος 5 ml
Η Λυγαριά (Agnus castus) είναι ένα μικρό δέντρο, αρκετά διαδεδομένο στην ελληνική ύπαιθρο. Φύεται σε χαμηλά υψόμετρα και παραθαλλάσιες περιοχές. Έχει ευλίγιστα λογχοειδή κλαδιά και λιλά άνθη, διατεταγμένα σε κωνικό σχήμα. Το αιθέριο έλαιο της Λυγαριάς παράγεται απο το φυτό γνωστό απο την αρχαιότητα με την λατινική ονομασία, Agnus–Castus,η οποία προέρχεται απο την ελληνική λέξη αγνός. Το όνομα αυτό το οφείλει στην επίδραση που έχει στο γυναικείο ορμονικό σύστημα, κάτι το οποίο είχαν διαπιστώσει οι αρχαίοι έλληνες γιατροί.

Η Λυγαριά έχει θεραπευτικές ιδιότητες όσον αφορά την ορμονική λειτουργία των αναπαραγωγικών οργάνων. Συγκεκριμένα, επιδρά στον υποθάλαμο και την υπόφυση, δομές του εγκεφάλου που ρυθμίζουν την παραγωγή των ορμόνων στον οργανισμό. Βελτιώνει την ισορροπία προγεστερόνης- οιστρογόνων, συμβάλλοντας στη θεραπεία διαφόρων γυναικολογικών προβλημάτων όπως το προεμμηνορυσιακό σύνδρομο, η δυσμηνόρροια (έντονος πόνoς κατά την περίοδο),ο άστατος κύκλος περιόδου, οι πόνοι στο στήθος, η κατάθλιψη που σχετίζεται με ορμονικούς παράγοντες, η έντονη αιμορραγία που οφείλεται σε ινομυώματα ή πολυκυστικές ωοθήκες κ.α. Επιπλέον, βοηθά στην εξισορρόπιση του ορμονικού συστήματος μετά τη χρήση αντισυλληπτικών χαπιών.

Για την αντιμετώπιση γυναικολογικών προβλημάτων συστήνονται μαλάξεις στο κάτω μέρος της κοιλιακής χώρας με σταγόνες αιθερίου ελαίου Λυγαριάς (σε ποσοστό 2,0%), αναμεμειγμένου με κάποιο έλαιο βάσης, π.χ αμυγδαλέλαιο. Συνήθως απαιτούνται τρεις κύκλοι περιόδου για να υπάρξει αποτελεσματική δράση του φυτού. Η επίδρασή της είναι έντονη, γι’αυτό το λόγο δεν πρέπει να χρησιμοποιείται κατά την κύηση, ή παράλληλα με άλλη φαρμακευτική αγωγή που χορηγείται για ορμονικές διαταραχές, χωρίς τη συμβουλή του γιατρού ή του φαρμακοποιού.

Οι φίλες και φίλοι των Sensities που ασχολούνται επαγγελματικά με το μασαζ και την αρωματοθεραπεία μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας, για να λάβουν έκπτωση 10% επί της τιμής των αιθέριων ελαίων.

  Δείτε επίσης

Λευκόδεντρο (Κατζεπούτ) melaleuca cajuputi
€ 3,90
Άγριος Δυόσμος 10ml Mentha Piperita
€ 6,90
Άνηθος Πόσιμο 10ml by Terpenic Labs Anethum graveolens
€ 11,90
Λεβάντα Bio 10ml από Life secrets Lavandula angustifolia
€ 7,90
Μαϊντανός 10ml Πόσιμο by Terpenic Labs petroselinum crispum
€ 16,90
  Επιστροφή στην κορυφή