Καλέντουλα (Ταγέτης) 10ml

€ 9,90


Διαθεσιμότητα Μη διαθέσιμο
Κωδικός 2834
Είδος Αιθέρια Έλαια
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Βάρος 10 ml
Προέλευση Argentina
Ημερομηνία λήξης 10-2018
Ονομασία tagetes minuta
Το αιθέριο έλαιο Ταγέτη (Tagetes minuta) προέρχεται από την απόσταξη των φύλλων, μίσχων και ανθών του ομόνυμου φυτού, κάποιες ποικιλίες του οποίου συχνά αποκαλούνται στη χώρα μας και Κατηφές. Ο Ταγέτης ανήκει στην ευρύτερη οικογένεια Asteraceae η οποία περιλαμβάνει και τη γνωστή μας Καλέντουλα. Ο Ταγέτης είναι φυτό ενδημικό της Νοτίου Αμερικής (από εκεί προέρχεται και η ονομασία "Μεξικάνικη Καλέντουλα") το οποίο όμως μεταφέρθηκε στην Ευρώπη από τους Ισπανούς αποίκους. Σήμερα βρίσκουμε τον Ταγέτη σε ολόκληρο το κόσμο, από την Αμερική μέχρι την Ασία.

Το αιθέριο έλαιο Ταγέτη έχει έντονη, γλυκιά και κιτρώδη μυρωδιά. Το χρώμα του αιθερίου ελαίου είναι συνήθως κίτρινο με τόνους κόκκινου (εξαρτάται από την εποχή και τον τόπο συγκομιδής). Το ίδιο το έλαιο παρουσιάζει "μεσαία" ροή, αλλά μπορεί να γίνει πολύ παχύρευστο (σαν "ζελέ") αν εκτεθεί για παρατεταμένο διάστημα στον αέρα.

Το αιθέριο έλαιο του Ταγέτη παρουσιάζει έντονες αντιβακτηριακές, αντιμυκητιακές, αντιβιοτικές, αντισπασμωδικές, απολυμαντικές και αντιπαρασιτικές ιδιότητες. Αυτές του οι ιδιότητες θεωρείται πως οφείλονται - κατά κύριο λόγο - στην υψηλή συγκέντρωση της ουσίας tagetone που περιέχει. Χρησιμοποιείται εκτεταμένα σε καλλυντικά και φαρμακευτικά προϊόντα που παρασκευάζονται για την αντιμετώπιση μυκητιάσεων, δερματικών μολύνσεων αλλά και πληγών, εκδορών και εγκαυμάτων.

Εξαιτίας της αντιπαρασιτικής της δράσης, το αιθέριο έλαιο της Μεξικάνικης Καλέντουλας χρησιμοποιείται και ως συστατικό σε εντομοαπωθητικά προϊόντα. Θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό συστατικό σε προϊόντα πρόληψης των ψειρών, σε αντικουνουπικά και σε προϊόντα κατά των μυγών και των μυρμηγκιών.

Στη περίπτωση εισπνοών (διάχυση στην ατμόσφαιρα μέσω Oil Burner), το αιθέριο έλαιο του Ταγέτη θεωρείται αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση της βρογχίτιδας και των λοιμώξεων του αναπνευστικού.

Το αιθέριο έλαιο του Ταγέτη είναι πολύ ισχυρό και θα πρέπει να αποφεύγεται η χρήση του κατά τη δυάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού. Επίσης θα πρέπει να γίνεται περιορισμένη χρήση (σε ποσοστό όχι μεγαλύτερο από 0,5%) από άτομα με ιδιαίτερα ευαίσθητη επιδερμίδα.

  Δείτε επίσης

Πλουμέρια 5% σε Χοχομπα plumeria alba
€ 14,90
Περγαμόντο 50ml citrus bergamia
€ 36,90   € 22,90
Γεράνι Ρόδο 10ml pelargonium rosa
€ 12,90
Λιβάνι 5% σε Σταφυλέλαιο boswellia thurifera
€ 4,90
Βανίλια 50ml Vanilla planifolia
€ 39,90
  Επιστροφή στην κορυφή