Κάσσια (Cassia) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body

€ 6,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 3018
Είδος Αιθέρια Έλαια
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Βάρος 10 ml
Προέλευση Indonesia
Ονομασία cinnamomum cassia
Εταιρεία Nature & Body
Barcode 5200431902699
Το αιθέριο έλαιο της Κάσσιας (Cinnamomum cassia) προέρχεται από το αειθαλές φυτό το οποίο είναι γνωστό ως Κινέζικη Κανέλα (Chinese cinnamon). Αν και πρόκειται στη πραγματικότητα για ένα είδος κανέλας, δεν είναι το ίδιο είδος με την γνωστή κανέλα Κεϋλάνης (Cinnamomum zeylanicum), η οποία είναι περισσότερο διαδεδομένη στο χώρο της αρωματοθεραπείας.

Η χρήση της Κάσσιας έχει μακρά ιστορία και αναφέρεται ακόμη και στη Παλαιά Διαθήκη (Psalm 45:6-8). Το αιθέριο έλαιο της Κάσσιας προέρχεται από την απόσταξη των φύλλων, του φλοιού και των νεαρών κλαδιών του φυτού. Είναι ελάχιστα πιο παχύρευστο από εκείνο της κανέλας και έχει τις ίδιες ιδιότητες. Διαθέτει ισχυρές αντιβακτηριακές, αντιμυκητιακές και αντιβιοτικές ιδιότητες. Είναι κατάλληλο για την αντιμετώπιση κρυολογημάτων και προβλημάτων του αναπνευστικού όπως είναι η βρογχίτιδα. Όταν χρησιμοποιείται τοπικά (πάντοτε διαλυμένο σε έλαιο βάσης), το αιθέριο έλαιο της Κάσσιας είναι κατάλληλο για την αντιμετώπιση μυοσκελετικών πόνων. Θεωρείται επίσης πως συμβάλει στην καταπολέμηση της κατάθλιψης.

Σύμφωνα με έρευνες, το αιθέριο έλαιο Κάσσιας ενδέχεται να είναι λιγότερο "ερεθιστικό" για την επιδερμίδα από εκείνο της κανέλας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως η ουσία Eugenol που εντοπίζεται στη κανέλα σε ποσοστά μέχρι και 8,80%, σχεδόν απουσιάζει από την Κάσσια. Για το λόγο αυτό προτιμάται ως συστατικό στην αρωματοποιεία.

Σε κάθε περίπτωση τόσο η Κάσσια όσο και η Κανέλα θα πρέπει να χρησιμοποιούνται με προσοχή (πάντοτε σε υψηλή διάλυση) και να αποφεύγεται η χρήση του κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, του θηλασμού και σε παιδιά κάτω των 5 ετών.

Το αιθέριο έλαιο Κάσσιας που θα βρείτε στα Sensities δεν προέρχεται από την Κίνα (όπως φτηνότερα έλαια), αλλά από την Ινδονησία και θεωρείται μία από τις καλύτερες ποικιλίες παγκοσμίως.

Δείτε επίσης

Άνηθος (Dill Seed) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body Anethum graveolens
€ 7,90
Ευκάλυπτος Βιολογικός (Eucalyptus) 10ml Ancient Wisdom Cupressus sempervirens
€ 4,90
Μαύρο Πιπέρι (Black Pepper) Αιθέριο Έλαιο 50ml Nature & Body piper ni grum
€ 47,60
Επιστροφή στην κορυφή