Χίμπα (Hiba Wood) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body

€ 44,90 € 24,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 3019
Είδος Αιθέρια Έλαια
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Βάρος 10 ml
Προέλευση Japan
Ονομασία Thujopsis dolabrata
Εταιρεία Nature & Body
Barcode 5200431902798
Το αιθέριο έλαιο Hiba Wood προέρχεται από την απόσταξη του ξύλου του κωνοφόρου κυπαρισσιού Asunaro, που είναι ενδημικό στην Ιαπωνία (κυρίως στην επαρχία Aomori). Πρόκειται για το μοναδικό μέλος της οικογένειας Thujopsis dolabrata και είναι ένα δέντρο που φτάνει τα 40 μέτρα σε ύψος ενώ η διάμμετρος του κορμού του ξεπερνάει συχνά το 1,5 μέτρο. Στην Ιαπωνία το δέντρο Hiba χρησιμοποιείται για τον καλλωπισμό ναών ενώ το ξύλο του χρησιμοποιείται στον κατασκευαστικό τομέα καθώς παρουσιάζει υψηλή αντοχή στους μύκητες.

Το αιθέριο έλαιο Hiba Wood έχει έντονο (top note) ξυλώδες άρωμα που θυμίζει τον κέδρο. Για το λόγο αυτό αναφέρεται συχνά και ως Γιαπωνέζικος Κέδρος (Japanese Cedarwood). Είναι ελαφρά κίτρινο (pale yellow to yellow) σε χρώμα και λεπτόρευστο.

Το αιθέριο έλαιο Hiba Wood φαίνεται να έχει επίδραση στο κεντρικό νευρικό σύστημα παρουσιάζοντας αντικαταθληπτική και χαλαρωτική (anti-stress) δράση. Διαθέτει ισχυρές αντιμυκητιακές ιδιότητες και θεωρείται πολύ αποτελεσματικό στην καταπολέμηση βακτηρίων που παρουσιάζουν υψηλή αντοχή στα αντιβιοτικά. Για το λόγο αυτό θεωρείται ιδανικό ως συστατικό σε προϊόντα κατά των δερματοπαθειών (δερματίτιδα, ψωρίαση, έκζεμα). Χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση οσμών ενώ στην Ασία είναι γνωστό για τις εντομοαπωθητικές του ιδιότητες (κυρίως για τερμίτες και κατσαρίδες).

Το αιθέριο έλαιο Hiba Wood χρησιμοποιείται εκτεταμένα στην παρασκευή αρωμάτων. Θεωρείται πως καταπολεμά αποτελεσματικά την δυσοσμία (δεν την καλύπτει απλά). Για το λόγο αυτό αποτελεί συστατικό σε πολλά αρωματικά χώρου, σε deodorants, σε προϊόντα για τον αρωματισμό παπουτσιών, ντουλαπών κ.ο.κ.

Το αιθέριο έλαιο Hiba Wood συνδυάζεται πολύ καλά με Lavender, Rosewood, Bergamont, Cypress, Cassia, Jasmine, Juniperberry, Neroli, Frankincense, Clary Sage, Vetiver, Rosemary and Ylang ylang

Όπως όλα τα αιθέρια έλαια, έτσι και το Hiba Wood θα πρέπει να αποφεύγεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.

Δείτε επίσης

Ρόδο (Rose) 5% σε Τζοτζόμπα 10ml Αιθέριο Έλαιο Nature & Body rosa centifolia
€ 9,90
Μοσχολίβανο (Βενζόη-Benzoin) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body styrax benzoin
€ 3,90
Ρίγανη Πόσιμη 5ml Aetheleon origanum vulgare ssp. hirtum
€ 17,90
Λεμόνι Τεϊοδεντρο (Lemon Tea Tree) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body leptospermum petersonii
€ 7,90
Επιστροφή στην κορυφή