Αρτεμισία (Davana) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body

€ 49,90 € 29,90


Διαθεσιμότητα Μη διαθέσιμο
Κωδικός 3030
Είδος Αιθέρια Έλαια
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Βάρος 10 ml
Προέλευση India
Ονομασία artemisia pallens
Εταιρεία Nature & Body
Το αιθέριο έλαιο Davana προκύπτει από την απόσταξη των ανθών του φυτού Artemisia pallens, ενός από τα εκατοντάδες είδη Αρτεμισίας (Αψιθιάς) που ανήκουν στην οικογένεια Asteraceae. Πρόκειται για ένα βότανο ή μικρό θάμνο με έντονα αρωματικά άνθη και φύλλα το οποίο είναι ενδημικό των Ινδιών αλλά σήμερα καλλιεργείται σε ολόκληρο το κόσμο.

Το αιθέριο έλαιο Davana χρησιμοποιείται εκτεταμένα στην αρωματοποιία. Αποτελεί συστατικό πολύ premium αρωμάτων, καθώς θεωρείται πως το άρωμα του αλλάζει ανάλογα με την επιδερμίδα του κάθε ατόμου - αποκαλείται συχνά και "χαμαιλέων" των αιθερίων ελαίων. Για το λόγο αυτό αποτελεί συστατικό premium αρωμάτων, από εταιρίες του κλάδου που επιδιώκουν να επιτύχουν την παρασκευή πολύ ιδιαίτερων και ξεχωριστών προϊόντων. Το γλυκό και φρουτώδες του άρωμα (οι περισσότεροι το αντιλαμβάνονται έτσι) ξεχωρίζει ανάμεσα στα αιθέρια έλαια. Όπως περιγράψαμε παραπάνω, ανάλογα με εκείνον που "το φοράει", το αιθέριο έλαιο Davana μπορεί να διαχέει διαφορετικές "νότες". Το ξύλο, το βότανο, το μπαχάρι ή ακόμα και η αίσθηση του tobacco μπορούν ανά πάσα στιγμή να επικρατήσουν.

Οι ιδιότητες του αιθερίου ελαίου Davana δεν έχουν μελετηθεί επισταμένα. Γνωρίζουμε πως διαθέτει αγχολυτικές και αντικαταθλιπτικές ιδιότητες και πως καταχωρείται στα "αισθησιακά" αιθέρια έλαια. Υπάρχουν ενδείξεις πως διαθέτει αντιμυκητιακές και αντιβακτηριακές ιδιότητες - μία έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2009 στο International Journal of PharmTech Research έδειξε πως παρουσιάζει αξιοπρόσεκτα αποτελέσματα στην καταπολέμηση του βακτήριου Bacillus cereus.

Η καλύτερη πηγή γνώσεων για τις ιδιότητες του αιθέριου έλαιου Davana προέρχονται από την Ayurveda. Στην Ayurveda το αιθέριο έλαιο χρησιμοποιείται ως φυσικό αντισηπτικό πολύ χαμηλής τοξικότητας. Χρησιμοποιείται ακόμη για την καταπολέμηση ιώσεων και λοιμώξεων, για την αντιμετώπιση δερματοπαθειών και για την απολύμανση της ατμόσφαιρας κλειστών χώρων.

Το αιθέριο έλαιο Davana που θα βρείτε στα Sensities είναι 100% καθαρό και δεν περιέχει προσμίξεις ή πρόσθετες ουσίες. Προέρχεται από την ποικιλία των Ινδιών η οποία θεωρείται η ανώτερη παγκοσμίως.

Δείτε επίσης

Λευκόδεντρο (Cajeput) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body melaleuca cajuputi
€ 3,90
Γκρέϊπφρουτ (Grapefruit) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body citrus paradisi
€ 4,90
Βετιβέρια (Vetiveria) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body vetiveria zizanoides
€ 9,90
Νέρολι (Neroli) 5% σε Χοχομπα Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body citrus aurantium
€ 9,90
Επιστροφή στην κορυφή